‘Küresel ısınmaya karşı 1 saat karanlık’

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, 28 Mart Cumartesi günü tüm dünyada uygulanacak olan ‘Dünya Saati’ etkinliği kapsamında saat 20.30 ile 21.30 arasında küresel ısınmaya karşı bir saat karanlık eylemine destek vereceklerini duyurdu.

‘Küresel ısınmaya karşı 1 saat karanlık’
TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, 28 Mart Cumartesi günü tüm dünyada uygulanacak olan ‘Dünya Saati’ etkinliği kapsamında saat 20.30 ile 21.30 arasında küresel ısınmaya karşı bir saat karanlık eylemine destek vereceklerini duyurdu.

Dünya genelinde faaliyet gösteren ve çevresel anlamda en büyük kitlesel hareket olan Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla bu yıl 8.si düzenlenecek olan ‘Dünya Saati’ etkinliğine tüm Gümüşhanelileri ışıklarını 1 saat söndürerek destek vermeye çağıran TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, oluşturulacak bu farkındalık sayesinde yapılacak olan enerji tasarrufunun nesli tükenme tehlikesinde olan başta buzul canlıları olmak üzere bir çok canlının kurtuluşu anlamına geleceğini söyledi.

Dünya üzerinde yok olan her bitki ve hayvan türünün literatüre yeni bir hastalığın girmesi anlamı taşıdığını kaydeden Oral, “Gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en kıymetli miras dünyayı atalarımızdan nasıl almış isek o durumda devretmek olacaktır. Unutulmamalıdır ki dünya ve doğal varlıklar gelecek nesillerimizin bizlere emanetidir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki- Moon, iklim değişikliğini “insanlık ailesi olarak şimdiye kadar karşılaştığımız en büyük ortak sorun” olarak tanımlıyor. Bu en büyük ortak sorunumuz olan iklim değişikliğinin etkilerini şimdiden tüm dünyada ve tüm ekosistemler üzerinde görmeye başladık bile. Buzullar – ki milyonlarca insan ve hayvan türü için içme suyunun temelini oluşturuyorlar- dünyanın her yerinde rekor hızlarda eriyor ve yok oluyor. Deniz seviyeleri buzulların erimesine bağlı olarak yükseliyor ve bilim insanları bu yüzyılın sonuna kadar metrelerce artabileceği konusunda uyarıyor. Eğer bu olursa, medeniyetlerimizi deniz kıyılarına kurduğumuz onlarca şehir, ada devletleri ve tarım alanları sular altında kalacak. Küresel sıcaklıklar artıyor ve deniz suyundaki sıcaklığın ve CO2 miktarının değişmesi denizleri daha asidik hale getiriyor. Daha asidik denizler, denizdeki canlı hayatının devamlılığını tehdit ediyor, mercanlar şimdiden ciddi oranlarda yok oluyor. Sıcak havayı seven sivrisinekler, küresel sıcaklıkların artması ile dünyada daha önce gitmedikleri yeni yerlere gidiyorlar ve malarya, sıtma gibi hastalıkları taşıyorlar. Kuraklık, artık daha çok yerde ve daha derin olarak hissediliyor, birçok yerde kuraklık gıda krizine sebep oluyor. Ani yağan yağışlar selleri artıyor, sular altında kalan tarım alanları yüzünden gıda krizi geleceğimizi tehdit ediyor.” dedi.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği olarak tüm Gümüşhane halkını doğal hayatı korumak adına ortak paydada buluştukları WWF etkinliğine katkı koymaya çağıran Oral, “Bundan sonraki yaşantınızda da küresel ısınmaya neden olan her unsurlara karşı ortak mücadele etmemiz gerektiğini belirtmek isteriz. dunyasaati.org adresine girerek kampanyaya online olarak da destek vermeniz ulaşılan hedefin tespitinde WWF Vakfı'na yardımcı olmamızı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER