Gümüşhane’nin Gururları Türk Telekom Fen Lisesinden

Geçtiğimiz günlerde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre il genelinde ilk 10 dereceye giren öğrencilerin tamamının Türk Telekom Fen Lisesinden olduğu anlaşıldı.

Gümüşhane’nin Gururları Türk Telekom Fen Lisesinden
Geçtiğimiz günlerde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre il genelinde ilk 10 dereceye giren öğrencilerin tamamının Türk Telekom Fen Lisesinden olduğu anlaşıldı.

Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, okul idareci ve öğretmenleri öğrencileri ile bir araya gelerek ÖSYM tarafından açıklanan sınav sonuçlarını değerlendirdi.

Fen Lisesi olarak akademik anlamda yakalamaları gereken başarının farkında olduklarını çalışma arkadaşları ve öğrencileriyle paylaşan Okul Müdürü Odabaş, “Okullar eğitim öğretimin merkezidir. Bizim akademik görevimiz yanında; öğrencilerimizi sosyal ve kültürel alanlarda donanımlı, milli değerlerine sahip, çağımız dünyasının donanımlarına hakim bireyler olarak yetiştirmek gibi görevlerimiz vardır. Bu bağlamda okulumuzda yapılan çalışmaları, ilimiz ve ülkemiz düzeyinde yapılan sportif, kültürel etkinliklerde aldığımız başarılar ile değerlendirdiğimizde olumlu sonuçlar göze çarpmaktadır.  Biz Fen Lisesiyiz ve akademik olarak yakalamamız gereken başarının farkındayız.” dedi.

İLK 10 FEN LİSESİNDEN

Dikkat, emek, motivasyon ve takip gerektiren kritik bir sınav sürecinin birinci dönemecini geçtiklerini, bütün puan türlerinde il birincisi, il ikincisi, il üçüncüsü, il dördüncü ve beşincisinin okullarından olduğunu, geçtiğimiz yıl mezun olan bir öğrencileriyle birlikte Gümüşhane’nin ilk 10 derecesinin Türk Telekom Fen Lisesinden çıktığını ifade eden Odabaş, “1 milyon 987 bin 488 adayın katıldığı YGS’de Türkiye sıralamasında 2044, 2165, 2273,2724 gibi iyi sıralamalarda ve ilk on bin içinde 9 öğrencimizin olması bizi mutlu etmiştir.” diye konuştu.

İŞTE BİRİNCİ, İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLER

Odabaş, ÖSYM’nin sonuçlarına göre Gümüşhane’de puan türlerine göre YGS-1’de (Türkiye 2751.'si) Kadir Çelik, YGS-2’de (Türkiye 2044.’sü) Enes Şişman, YGS-3’de (Türkiye 2165.’si) Gülbahar Maz, YGS-4’te (Türkiye 2987.’si) Gülbahar Maz, YGS-5’te (Türkiye 2724.’sü) Gülbahar Maz, YGS-6’da (Türkiye 3269.’su) Kadir Çelik’in birinci, YGS-1’de (Türkiye 2813.’sü) Enes Şişman, YGS-2’de (Türkiye 2273.’sü) Kadir Çelik, YGS-3’te ( Türkiye 6883.’sü) Doğukan Küpeli,  YGS-4’te (Türkiye 7840.’sı)  Doğukan Küpeli, YGS-5’te (Türkiye 5454.’üncüsü) Kadir Çelik, YGS-6’da (Türkiye 3286.’sı) Gülbahar Maz’ın ikinci, YGS-1’de (Türkiye 4515.’si) Yavuz Yalvaç, YGS-2’de (Türkiye 4435.’si)  Gülbahar Maz,  YGS-3’te (Türkiye 7601.’si) Kadir Çelik. YGS-4’te (Türkiye 7950.’si) Yavuz Yalvaç, YGS-5’te (Türkiye 5620.’si) Doğukan Küpeli ve YGS-6’da (Türkiye 4602.’si) Enes Şişman’ın üçüncü olduklarını söyledi.

"BAŞARI EKİP İŞİDİR"

YGS sürecinin artık geride kaldığını ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için tüm planların yapıldığını dile getiren Odabaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal, kültürel etkinliklerimiz bir yandan devam ederken mesaimizi LYS çalışmaları için planladık. Başarı bir ekip işidir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden okulumuzdaki yardımcı personelimize kadar herkesin mutlak katkısı vardır. Bu değerlendirme toplantısı vesilesi ile çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet Şahinkaya başta olmak üzere tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER