Kürtün Orman İşletme Müdürlüğüne kavuştu

Gümüşhane’nin en büyük orman varlığına sahip olan Kürtün ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile kuruldu.

Kürtün Orman İşletme Müdürlüğüne kavuştu

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün en çok üretim yapan geniş orman alanlarına sahip Kürtün ilçesinde faaliyet gösteren 5 orman işletme şefliğini kapsayan Kürtün Orman İşletme Müdürlüğü resmen kuruldu.

AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Yücel Yusufoğlu, bugün yayımlanan Resmi Gazete’de ilçenin uzun yıllardır beklediği kararın yayımlandığını belirterek ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Kürtün ilçesinin Avrupa ve Kafkaslar ile Türkiye’nin en uzun boylu ve geniş çaplı tescilli göknar ve ladin ağaçlarının bulunduğu ormanlara sahip olduğunu kaydeden Yusufoğlu, yeni yapılanmayla verimliliğin artacağını ve bölge halkının daha iyi hizmet alacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada uzun yıllardır özlemini çektikleri Orman İşletme Müdürlüğünün nihayet mutlu sonla taçlandırıldığını kaydeden Yusufoğlu, “Bugüne kadar Torul İşletme Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Kürtün Orman İşletme Şefliği, Akçadağ Orman İşletme Şefliği, Örümcek Ormanı İşletme Şefliği, Kabaktepe Orman İşletme Şefliği ve Günyüzü Orman İşletme Şefliklerinden oluşan Kürtün Orman İşletme Müdürlüğü kurulmuştur” dedi.

Müdürlüğün orman işletme faaliyetleri kapsamında ulaşım ve altyapı, orman koruma, üretim ve fidanlama çalışmalarıyla orman köylerine yapılacak desteklemelerle vatandaşlara daha iyi hizmetler vererek bölgenin kalkınmasına yardımcı olacağını dile getiren Yusufoğlu, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ve Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, AK Parti MKYK üyesi, 25 ve 26.dönem Ankara Milletvekilimiz Sayın Ahmet Gündoğdu, Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Osman Akgül, önceki dönem İl Başkanımız ve 28.dönem Milletvekili adayımız Sayın Celalettin Köse’ye çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kuruluş aşamasında teknik altyapı çalışmalarını destekleyen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Genel Müdür Yardımcılarına, Daire Başkanı ve Şube Müdürlerine, Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz ve müdür yardımcılarına, Torul Orman İşletme Müdürü Mustafa Duman ve işletme şeflerine, komisyonlarda görev alan başkan ve üyelerine, dolayısıyla emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol ÇAKLI
Erol ÇAKLI - 1 yıl Önce

Hayırlı olsun inşAllah

yusuf sadık  eğ,t,mc, yazar-_Gazeteci
yusuf sadık eğ,t,mc, yazar-_Gazeteci - 1 yıl Önce

Kürtün orman işletme müdürlüğünün yeniden kurulması isabetli olmuştur.
Aslında yapılan işlem gasp edilen bşir hakkın geri alınmasıdır. nediniş ise açık venet.
Bendeniz 1956 yılı Kürtün_ Çayırçukur öğretmeni iken CAYRA Şimdiki Özkürtün "KÜRTÜN diye idari taksimatta nahiye olarak yer alıyordu.
Nahiyede Müdür J.Karakol komutanlığı. Asliye ceza mahkemesi .Tapu müd. postana Nüfus müdürü Ve ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ zaten vardı. Sonradan naniyeler iptal edilip beldeye dönüşünce nahiye teşkiletıda tarşiha karıştı. hali,yle orman işletme müdürlüğüde başka yerenakledildi.
Şimdi ise hem bir hak tecelli etti.hemde doğru olan yapıldı. teşekkürler..

SIRADAKİ HABER