Latif Şimşek İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Televizyon Gazeteciliği’ adlı söyleşiye Gazeteci ve Televizyon Programcısı Latif Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

Latif Şimşek İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Televizyon Gazeteciliği’ adlı söyleşiye Gazeteci ve Televizyon Programcısı Latif Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok amaçlı Salonunda yapılan söyleşiye Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Rektör Yardımcısı ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu söyleşide konuşan Latif Şimşek öğrencilere televizyon ve gazetecilik mesleği hakkında önemli bilgiler verdi. Konuşmasına Gümüşhane’de ve Gümüşhane Üniversitesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek başlayan Şimşek, “Gümüşhane Üniversitesinde kısa sürede çok önemli işlerin başarıldığını bizzat gördüm. Gümüşhane Üniversitesinin fiziki altyapısı, öğrenci profili, gerçekleştirdiği akademik, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle bölgenin cazibe merkezi haline geldiğine şahit oldum.” dedi.

Hiçbir gazetecinin veya televizyon programcısının kolay yetişmediğini belirten Şimşek “Eğer bu mesleği yapmak istiyorsanız çok uzun bir süre mücadele vermeniz ve kendinizi bu alanda geliştirmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen bütün donanımları elde etmek için büyük çabalar sarf etmelisiniz. Sektörde hangi üniversiteden mezun olduğunuz değil, birey olarak kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz önemlidir. İş başvurusu yaptığınızda hiç kimse size diplomanızı sormayacak. İstenileni en iyi şekilde yapabilecek donanıma sahip olup olmadığınızı sorgulayacak. Dolayısıyla bu meslekte var olabilmek için bireysel olarak farkınızı ortaya koymanız gerekmektedir. Bunun yolu ise sabırla sürekli araştırma ve çalışmaktan geçmektedir.” diye konuştu.

Program sonunda Gümüşhane Üniversitesi kampüsünü Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın ile birlikte gezen Latif Şimşek, İletişim Fakültesi uygulama birimlerinde görev alan öğrencilerle sohbet ederek tecrübelerini paylaştı.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER