Milletvekili Aydın Gümüşhane’ye Yapılan Ulaştırma Yatırımlarını Anlattı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı gündem dışı konuşmada Gümüşhane’ye 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yapılan ulaştırma yatırımlarını anlattı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı gündem dışı konuşmada Gümüşhane’ye 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yapılan ulaştırma yatırımlarını anlattı.

AK Parti iktidarı döneminde Gümüşhane’ye hiç olmadığı kadar yatırım yapıldığını belirten Aydın, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 2023 vizyonuna yakışan bir lider olduğunu vurguladı ve Başbakan Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde muvaffakiyetler diledi.

Doç. Dr. Kemalettin Aydın, “Yol; insanları, şehirleri, toplumları, milletleri, zihniyetleri, fikirleri, birbirine bağlayan bir medeniyet abidesidir. Bu bağlamda İlimizde son 12 yılda 23 projeyle beraber 3 katrilyona yakın ulaştırma yatırımı yapılmaktadır. Yüzde yüzü asfalt olan 301 Kilometre devlet yolu ve yüzde 91’i asfalt olan 214 kilometre il yolu bulunmaktadır” dedi.

Aydın, Gümüşhane’nin 2 katrilyonu aşkın proje bedeliyle birlikte 1 katrilyonu aşkın bitirilmiş ulaştırma yatırımlarıyla ve 1,5 katrilyonu aşkın yeni projelerle bölge illerine, Türkiye’ye ve Dünya’ya daha hızlı bir şekilde bağlanma olanağı yakaladığını belirtti.

Aydın, ayrıca AK Parti iktidarı döneminde Gümüşhane’deki 150 kilometre bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini, Şiran- İkisu yolunun asfaltlandığını, Pekün Tünelindeki projenin başladığını ve Zigana tüneli proje ihalesinin tamamlandığını, 13 kilometrelik Doğu Karadeniz dağlarını aşacak projenin yılsonuna varmadan ihale edileceğini ifade etti.

Gümüşhane sınırları içerisindeki ulaştırmaya ait tüm hizmetlerin hızla devam ettiğini belirten Aydın, Ulaştırmaya 11 yılda, 1,3 katrilyon harcandığını kaydetti.

“Gümüşhane’nin hayal projesi; Erzincan, Gümüşhane, Trabzon yük treni ve hızlı tren projesi bitmiş ve uygulama projesi ihale aşamasında” diyen Aydın, Köse havaalanı için “Bu yıl göndermiş olduğumuz mühendislerin etüt çalışmalarına binaen proje aşamasında hızla ilerleyecektir “dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın konuşmasının sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 2023 vizyonuna yakışan bir lider olduğunu söyledi ve Başbakan Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde muvaffakiyetler diledi.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER