PTT 173 Yaşında

Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) kuruluşunun 173.yılı nedeniyle, Gümüşhane’de bankoda işlem yaptıran 173.müşteriye pul seti hediye edilecek.

PTT 173 Yaşında
HABERİN GALERİSİ
PTT 173 Yaşında

PTT 173 Yaşında

Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) kuruluşunun 173.yılı nedeniyle, Gümüşhane’de bankoda işlem yaptıran 173.müşteriye pul seti hediye edilecek.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle makamında gazetecilerle bir araya gelen Gümüşhane PTT Başmüdürü Şinasi Duman, PTT’nin çok sayıda hizmeti olduğunu fakat vatandaşların bu hizmetlerin ne olduğundan çok haberdar olmadığını söyledi.
Kurumun 23 Ekim 1840 tarihinde kurulduğunu ve o yıldan bugüne kesintisiz hizmet ürettiğini kaydeden Duman, günümüz şartlarında da son teknolojik imkanlarla vatandaşlara hizmet sunduklarını söyledi. Duman, son yıllarda bankacılık ve kargo başta olmak üzere vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hizmetlere ağırlık verdiklerini dile getirdi.
Ülke genelindeki 4 binin üzerindeki tüm şubelerde kurulan otomasyon ağlarıyla Türkiye’nin en ücra köşesine bile hizmet götürdüklerini vurgulayan Duman, “Vatandaşlarımıza daha güvenli, daha hızlı ve daha ekonomik hizmet sunuyoruz.” dedi.
PTT’nin 150 kurum ve kuruluşla yaptığı anlaşma kapsamında bankolardan 200 kalem iş gerçekleştirebildiğinin altını çizen Duman, “Tüm bankacılık hizmetleri kolaylıkla ve ekonomik olarak yapılabiliyor. Bunun yanında PTT Matiklerimiz var. Buralarda vatandaşlarımız 7 gün 24 saat boyunca her türlü işlemlerini yapabiliyor.” diye konuştu.
YÖRESEL ÜRÜNLER İÇİN E-PTT
Türkiye’nin ilk ve tek 3 boyutlu sanal alışveriş merkezini de PTT’nin kurduğunu hatırlatan Duman, özellikle yöresel ürünlerin dünyaya açılması noktasında yerel girişimcilerin kullanımına sunduklarını söyledi. Gümüşhane’den bu hizmete bugüne kadar herhangi bir müracaat olmadığını dile getiren Duman, ziyaretçilerinin gerçek bir alışveriş merkezinde gezermiş gibi alışveriş yapma imkanı sunan sitede yer almak isteyenlerin kendilerine müracaat etmelerinin yeterli olduğunu söyledi.
DÜNYANIN HER YERİNE KARGO HİZMETİ
Kurumunun kargo hizmetleri kapsamında Turpex ile yaptıkları anlaşma ile dünyanın her noktasına artık vatandaşların kargolarını gönderebileceğini belirten Duman, 200 euro’ya kadar bütün gönderilerilerinin gümrük beyanlarını da kendilerinin üstlendiğini dile getirdi.
ÖZEL GÜNLERDE “KART BİZDEN GÖNDERMESİ SİZDEN” KAMPANYASI
Başmüdür Duman, kurumun ana omurgası olan mektup taşımacılığı ile ilgili yaptığı açıklamada ise artık insanların mektup ve tebrik kartlarına ilgi göstermediğini belirterek, kurum olarak düzenledikleri kampanyalar ile bayramlar ve özel günlerde “kart bizden, göndermesi sizden” kampanyası düzenleyerek tebrik kartını ücretsiz olarak verdiklerini söyledi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte haberleşmede artık mektubun kullanılmadığını, insanların kağıda yazarak duygularını aktarmadığını ifade eden Duman, “Söz uçar, yazı kalır. Yıllar öncesinden gönderilen tebrik kartları, mektupları saklayan, hatta koklayan insanlarımız var. Teknolojiden asla vazgeçmeyelim ama mektup ve tebrik kartını da ihmal etmeyelim.” diye konuştu.
GÜMÜŞHANE’DEN BİR AYDA 40 BİN POSTA GİDİYOR, 100 BİN POSTA GELİYOR
Gümüşhane’den gönderilen aylık postanın 40 bin civarında olduğunu, buna karşın dağıtımın ise 100 bin civarında olduğunu kaydeden Duman, bütün ilçelerde PTT işyerlerinin olduğunu, Özkürtün Beldesinde şube, Şiran ilçesine bağlı da bir acente olmak üzere toplam da 9 PTT işyeri ile kesintisiz olarak hizmet ettiklerini vurguladı.
Duman, 173.yıl etkinlikleri kapsamında 23 Ekim günü ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk sunacaklarını, ardından da Vali Dr. Yusuf Mayda’yı ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER