Regaib Kandili Mesajları

Gümüşhane'de Regaib Kandili dolayısıyla yayımlanan mesajlar.

Regaib Kandili Mesajları
VALİ YÜCEL YAVUZ

"Aziz Milletimizin "Üç Aylar" diyerek özel bir önem verdiği ve Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı mübarek üç aylar, dünya işlerinin ağırlığından bunalan ruhlarımızı dinlendirmek, Yüce Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli fırsatlardır. Bu sebeple, mübarek üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de bu gece idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi Regaib Kandili’dir. Bu geceyi, Peygamber Efendimiz (SAV)’in “Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.” hadis-i şerifinin de bilincinde olarak bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.
 
Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli vatandaşlarımızın Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

“Dini yaşayışımızda önemli yeri olan bir üç aylara daha ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Her geçen gün azalan ömür sermayemize anlam katan Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, ahlâk ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, kimsesize kol kanat germenin en üstün değerler olduğunu tekrar tekrar idrak içinde bulunduğumuz, manevi hazzını yaşadığımız önemli zamanlardır.

Bu değerli zamanların Feyz ve bereketinden nasiplenebilmemiz temennisiyle, tüm İslam Aleminin Mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini Tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI HAKKI GÜNDÜZ

“Regaip Kandiline erişmenin mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Regaip kandili, başta mübarek Ramazan ayı olmak üzere 3 ayların da müjdecisidir. Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından önemlidir. Regaip kandilinin de bu anlamda toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın yaradana daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede muhabbetin, sohbetin ve kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Bu duygular içinde bütün islam aleminin Regaip kandilini tebrik ediyorum. Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün hemşehrilerimin ve islam aleminin, barış içinde huzur dolu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

MHP İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandili'ne ulaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaib Kandili'nin tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum.

Toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaib Kandili mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir. İnsanların kurtuluşuna vesile olan, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden birini daha idrak edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaib Kandili'ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER