Şenlendi yine Zigana

Aralık ayı başında başlayan ve soğuk hava ile birlikte aralıklarla yağan kar, en çok kış sporuna meraklı olanları sevindirdi.

Şenlendi yine Zigana
HABERİN GALERİSİ
Şenlendi yine Zigana

Şenlendi yine Zigana

Aralık ayı başında başlayan ve soğuk hava ile birlikte aralıklarla yağan kar, en çok kış sporuna meraklı olanları sevindirdi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kayak merkezi olan Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırları içerisindeki 2100 rakımlı Gümüşkayak Tesisleri, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların akınına uğruyor.

Hafta sonu tatilini de fırsat bilen vatandaşların ya kendi araçları ile geldikleri ya da kiraladıkları araçlarla adeta Zigana’ya akın ettiler. Onlarca aracın geldiği Zigana’da araçları park etmek için yer bulmada zorlanırken yüzlerce kayak severler de 1500 metre uzunluğundaki kayak pistine akın ettiler.

RİZE’DEN GELDİLER

Çoğunluğunu Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyelerinden oluşan 60 kişilik ekip kiraladıkları araçlarla Zigana’ya geldi. Zaman zaman yağan kar yağışına aldırış etmeyen ekip, Gümüşkayak Tesislerinden kiraladıkları kayak ve kızaklarla saatlerce kaymanın tadını çıkardı, yöresel müzikler eşliğinde halay çekip horon oynadılar.

BU TÜR ETKİNLİKLERİ YAPIYORUZ

60 kişilik ekibe koordinatörlük yapan Şafak Tüfek, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bizler Rize’den geliyoruz. Rize Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Genlik Hizmetleri Dağcılık Kulübü olarak bugün Zigana’dayız. Kulüp olarak çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Bunlardan bir tanesi de kar yağışı sonrası bölgemizin en önemli kayak merkezi olan Zigana Gümüşkayak Tesislerine gelmek oldu” dedi.

BÖLGEMİZİN TURİZM YERLERİNİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Tüfek, Gençlik Merkezi olarak bölgedeki turizm merkezlerini tanıtmayı ön planda tuttuklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Tanıtım programına aldığımız turizm merkezlerinden de bir tanesi Zigana Turizm Merkezi’dir. Zigana aslında her mevsimde güzel ama kışın daha bir başka. Zigana’ya kar yağışını dört gözle bekliyoruz. Çünkü, gelinliğe benzeyen kar örtüsünün yanı sıra kayaklarla, kızaklarla kaymanın tadını çıkarıyoruz. Bu gün de çok kalabalık. Bazı arkadaşlarımız kayak ve kızak temin edemediler. Bu nedenle poşetlerle kayarak karın tadını çıkarıyorlar.”

POŞETİNİ KAP GEL

Gençlik Merkezi olarak “Poşetini Kap Gel” sloganı oluşturduklarını anlatan Tüfek, “Üyelerimize ‘Poşetini Kap Gel’ mesajı atınca o hafta sonu mutlaka kayak yapılacak bir merkeze gidileceğini, bunun da Zigana Kayak Tesisleri olacağını anlıyorlar. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenim gören arkadaşlarımız poşetle kaymanın daha zevkli olduğunu belirterek, bir gün öncesinden poşetlerini hazırlıyorlar. Ben her sene geliyorum. Özellikle Zigana Gümüşkayak Tesislerine gelmeyen arkadaşlarımızı getirerek bu turizm bölgesini tanımış oluyorlar” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinden Arife Katar ise “Zigana’ya ilk defa geldim. Çok harika ve güzel bir yer. Karın tadını çıkaracağız, doya doya eğleneceğiz.  Gençlik merkezi olarak geldik, güzel bir gün geçireceğimizi umut ediyorum” dedi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER