Şiran'da 18 Mart Etkinlikleri

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik ve tören düzenlendi.

Şiran'da 18 Mart Etkinlikleri
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik ve tören düzenlendi.

Şiran İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon komutanlığı ve Belediyenin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törene Vali Yardımcısı ve Şiran Kaymakam Vekili İsmail Özkan, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Şiran Garnizon Komutanı, Şiran Cumhuriyet Savcısı, kamu kurum müdürleri,  adli, askeri ve mülki amirleri, şehit aileleri, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığında Görevli Uzman Jandarma VI. Kademeli Çavuş İsmail Babul gerçekleştirdi.

Çelenk programının ardından ikinci program ise Şehit Turgay Türkmen İlkokulu salonunda gerçekleştirildi.

Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanıp sunulan program okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı günün anlam ve önemini anlatan konuşma, şiirler, şehit türküleri, tiyatro gösterisi, Şiran Şehitleri slayt gösterisi, şehitler belgeseli ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

“Şehit Aileleri Ve Kabirleri Ziyaret Edildi”

Gün içerisinde devam eden programlar kapsamında Şiran Kaymakamlığınca Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenen ilçe merkezindeki ve köylerindeki şehit yakınları ve kabirleri ziyaret edildi.

Program kapsamında, ilçe Müftülüğünce akşam namazına müteakip merkez camiinde mevlidi şerif okutulacak.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER