SP Gümüşhane İl Başkanlığına Akın Demir yeniden seçildi

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane 5.olağan kongresinde mevcut başkan Av. Akın Demir yeniden başkanlığa seçildi.

SP Gümüşhane İl Başkanlığına Akın Demir yeniden seçildi
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane 5.olağan kongresinde mevcut başkan Av. Akın Demir yeniden başkanlığa seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Dursun Ali Düzenli’nin yaptığı kongre İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede faaliyet ve hesap raporları okunarak ibra edildi, ardından da Yönetim Kurulu ibrası gerçekleştirildi.

Siyasi konuşmalar kısmında söz alan İl Başkanı Avukat Akın Demir, 2011 yılında merhum Erbakan tarafından tevdi edilen görevi sürdürdüğünü, bu davada görev almakla insanların şeref kazandığını söyledi.

“BU MİLLETE KİMSE TERÖRLE DİZ ÇÖKTÜRMEZ, DERS VEREMEZ”

Son dönemdeki terör olaylarına değinen Demir, “Bu millete kimse terörle diz çöktürmez, ders veremez. Bu topraklarda kefensiz yatan nice şehitlerimiz var. Bu topraklar terörle dize gelecek topraklar değildir. Terör olayları karşısında millet olarak daha gür sesimiz çıkacak ve terör odaklarına hak ettikleri dersi vereceğiz” dedi.

“ADALET OLMADAN BARIŞ OLMAZ”

Adalet olmadan barış olmayacağını, toplumda adaleti hakim kılmanın gerekliliğinin altını çizen Demir, adaletin sadece mahkemelerde sağlanan değil sosyal yaşamın her alanında sağlanması gereken bir husus olduğunu belirtti.

Toplam 102 delegesi bulunan ve tek listeyle gerçekleştirilen seçim sonucunda mevcut başkan Akın Demir, geçerli oyların tamamını alarak yeniden İl Başkanlığı görevine seçildi.

Demir’in yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Hüseyin Duman, Şerif Erdal, Coşkun Yavuz, Ebuzer Yapar, Kasım Yeşil, Kazım Taş, Kamil Bulgur, Ahmet Ezber, Temel Tunç, Bayram Durmuş, Sadi Ülker, Betül Duman, Önder Peker, Dursun Gönülaçar.

Salih Polat, Yakup Canlı, Mustafa Eren, Yaşar Eren ve Muammer Köksalan’ın disiplin kurulunda yer aldığı listeye büyük kongre delegeliğine ise Akın Demir, Hüseyin Duman, Kasım Yıldız ve Ahmet Çubukçu seçildi.

Kongreye SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, Trabzon, Bayburt ve Erzincan’dan partililer, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane şube başkanı Naci Şenel ve partililer katıldı.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER