Şiran Halk Eğitim Merkezinde yılsonu sergisi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergisi düzenlendi.

Şiran Halk Eğitim Merkezinde yılsonu sergisi
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu sergisi düzenlendi.

Serginin açılış programına Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, eşi Aysun Altıparmak, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Beraberindekilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kestikten sonra kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı bütün stantları gezerek kursiyerlerle ve kurs hocalarıyla sohbet eden Vali Yavuz’a kursiyerler tarafından yapılan Türk Bayrağı işlemeli ‘Ala Kilim’ hediye edilirken, eşi Şengül Yavuz’a da buket ve Ala Kilimden yapılan çanta hediye edildi.

Sergide yaptığı konuşmada, Halk Eğitim kurslarının temel hedefinin özellikle ailenin temeli olan kadınların üretime katılımı olduğunu belirten Vali Yavuz, “Siz ne kadar üretken, ne kadar çalışabilir halde olursanız, bu ülke o kadar çok kazanır. Halk Eğitim kurslarının ve Halk Eğitim üzerinden yapılan bu tür çalışmaların temel gayesi budur. Tabii ki, bu kadar emeğin karşılığında biz cebimize para girmesini sağlayıp, cebimizdeki parayı artıramazsak bunun hiçbir faydası yok. Çünkü biz artık günümüzde bireysel olarak ve ülke olarak zengin ve güçlü olmak zorundayız” dedi.

Şiranlı kadınların harikalar işler yaptıklarını ancak bu çalışmaları hayata yansıtmak gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, “Ala kilimi düzgün bir şekilde ürettikten sonra müşteri sorunu yaşamayız bu ülkede. Yurt dışına dahi pazarlarız. Burada 20 kursiyerimiz varsa bu sayı 200’e çıkar. Burası şahane bir şekilde üretim merkezi haline gelir. Ama başkası yapsın da biz de izleyelim değil, tezgâha oturalım ve biz üretelim demek durumundayız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER