Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası başladı

Gümüşhane il genelinde Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında 2021 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası başladı. Kampanya kapsamında 90 bin 498 büyükbaş hayvan aşılanacak.

Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan "Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyon Projesi" kapsamında Gümüşhane ve ilçelerinde 1 Eylül-15 Kasım 2021 tarihleri arasında büyükbaş hayvanlara yönelik olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce "Şap Aşılama Kampanyası" başlatıldı.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kontrolünde il genelinde başlayan kampanya ile aşılama esnasında hayvanlar güncellenecek ve kampanya 15 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek. İl genelinde yapılan aşılama çalışmalarıyla 90 bin 498 büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılanmış olacak.

Aşılama için gidilecek yerleşim yerlerine bir gün önceden haber verilirken, hayvan sahiplerinden aşılama günü evde bulunmaları ve hayvanlarına şap aşısı uygulanmasında yardımcı olmaları gerekmekte. Ayrıca aşılama yaptırmayanlar hayvancılık desteklerinden faydalanamayacağından hayvan sahiplerinin gerekli hassasiyeti göstermesi önem arz ediyor.

Yetiştiriciler konuyla ilgili İl ve İlçe Müdürlüklerimizden detaylı bilgi alabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER