Teknik Personele Erzincan'da Hizmetiçi Eğitim

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde bir günlük hizmetiçi eğitime katıldı.

Teknik Personele Erzincan'da Hizmetiçi Eğitim
Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde bir günlük hizmetiçi eğitime katıldı.

Meyve bahçelerinde sonbahar bakımı ve yapılması gereken kültürel önlemler konularında gerçekleştirilen eğitime, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Uğur Ertop, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri İbrahim Murathan, Aziz Uçar, Ziraat Teknisyenleri Savaş Duman, Cemalettin Dönmez ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Mustafa Çavdar, Asaf Erdem Develi, Serap Çakmak, Tekniker Mustafa Meral, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Fikret Solak katıldı.

Eğitimde konu uzmanlarından Salih Kesgin ve Özkan Kaya tarafından teorik bilgiler verildikten sonra teknik personele arazi çalışmalarında karşılaştıkları problemleri ilgili uzmanlara ileterek çözüm aradı.

Eğitim Çalışmasının ikinci bölümünde ise pratik uygulamaların yerinde gösterilmesi amacı ile İstasyon Müdürlüğünün aşılı ceviz, bodur, yarı bodur ve standart elma ağaçlarının bulunduğu araziye gidilerek budama uygulaması ve çeşitleri, anaç seçiminin önemi, cevizde meyve gözü ve çeşit değiştirme aşısı yapılmış ceviz ağaçlarında don zararı belirtileri gibi konularda doyurucu ve detaylı bilgiler verildi.

Hizmetiçi eğitimi faaliyeti istasyon müdürlüğü bahçesinde bulunan çilek parselinde yürütülen çalışma hakkında yapılan bilgilendirme ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2013, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER