Torul’a yaya köprüsü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Harşit çayının iki yakasını birbirine bağlayan yaya köprüsü hizmete girdi.

Torul’a yaya köprüsü
HABERİN GALERİSİ
Torul’a yaya köprüsü

Torul’a yaya köprüsü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Harşit çayının iki yakasını birbirine bağlayan yaya köprüsü hizmete girdi.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’nun girişimleriyle yaklaşık 60 bin liraya mal olan ve 15 gün içerisinde planlanarak yapımı tamamlanan asma yaya köprü vatandaşların da büyük beğenisini kazandı.

İlçe pazar yerinden Atatürk caddesine ulaşımı sağlayan köprünün ikincisi de Halk Eğitim Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü arasına yapılacak.

Torul Belediye Başkanı Köroğlu, Torul ilçe merkezinde bulunan tarih köprünün Karayolları tarafından yıl içerisinde restore edilecek olması, Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan köprünün de kamulaştırma sorunlarının olması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için 2 yaya köprüsü planladıklarını ve ilkini hizmete açtıklarını söyledi.

Özellikle tarihi köprünün onarımının öne alınmasıyla birlikte ilk olarak Kodalaklar Market önünden pazar yerine ulaşımı sağlayan köprüyü 15 gün içerisinde planlayarak ulaşıma açtıklarını kaydeden Köroğlu, “Bu köprümüzü 15 günde bitirdik. Bize toplamda 60 bin liraya mal oldu. İnsanlarımız çok beğendi ve şuanda faaliyetle asma köprümüz. İlçe merkezinde özellikle öğrenci ve pazara giden kadınların daha rahat ve güvenilir ulaşım sağlaması açısından yaya köprümüzü yaptık.” dedi.

İkinci asma köprüyü de okullar bölgesindeki öğrenciler için Halk Eğitim Müdürlüğü önünden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü arasında yapacaklarını ifade eden Köroğlu, bu köprünün de Eylül ayında okullar açılmadan önce yapılacağını kaydetti.

30 Mart seçimlerinden bugüne kadar Torul’da çok şeyler gerçekleştirdiklerini ifade eden Köroğlu, “Torul için hizmet etmeye devam edeceğiz. Mahallelerin içme suyu noktasında çalışmalar yaptık. Şehrin 30-35 yıllık eskimiş asfaltlarını sökerek onların yerine yenilerini yaptık.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER