Torul’da heyelan

Gümüşhane’nin Torul ilçe merkezinde geçtiğimiz Cumartesi günü etkili olan yağmur sonucu heyelan meydana geldi.

Torul’da heyelan
HABERİN GALERİSİ
Torul'da heyelan

Torul'da heyelan

Gümüşhane’nin Torul ilçe merkezinde geçtiğimiz Cumartesi günü etkili olan yağmur sonucu heyelan meydana geldi.

Torul’un Değirmen sokak mevkii cennet yolu bölgesinde meydana gelen heyelan olayında yamaçtan kopan toprak kütlesi inşaat halindeki bir binanın deposunu adeta yutarken binanın içerisini de suyla doldurdu. Deponun içerisinde bulunan giyim malzemeleri ve tüp gazlar toprağın altında kalırken maddi hasarın 150-160 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Heyelan düşmesi sonucu mağdur olan vatandaş Halim Tonyalı, gazetemize yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü yağan şiddetli yağmur sonucunda heyelan meydana geldi. Depomun bulunduğu alan tamamen toprağın altında kaldı. Depoda mutfak tüpleri, sanayi tüplerimiz, sezon sonu dolayısıyla mağazamızdan kaldırdığımız kışlık malzemelerin hepsi heyelanın altında kalmıştır. İnanıyorum ki yetkililerimiz mağduriyetimizi gidereceklerdir. Ortalama 150-160 bin TL’lik büyük bir maddi zarara uğradık. Yetkili kişilerden az da olsa bize destek olmalarını bekliyorum. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum” dedi.

Heyelan bölgesinde inceleme yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise, “Vatandaşımızın sorununa Devlet olarak hemen çözüm üreteceğiz. Dereden gelen malzemeyi kaldırarak vatandaşın deposunu kullanılır hale getireceğiz. Malzemenin geldiği dereyi de ıslah ederek Harşit’e bağlayacağız. Bununla beraber Torul’daki tüm yan derelerin ıslahına da başlıyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmaması için tüm tedbirleri alacağız.” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER