Şevki Yılmaz Kelkit'te Türkiye'nin Dününü Bugününü Anlattı

Eski Milletvekili İlahiyatçı Şevki Yılmaz, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düzenlenen ‘Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını’ konulu mitinge katıldı.

Şevki Yılmaz Kelkit'te Türkiye'nin Dününü Bugününü Anlattı
Eski Milletvekili İlahiyatçı Şevki Yılmaz, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düzenlenen ‘Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını’ konulu mitinge katıldı.

Kelkit Belediyesi ve Memur-Sen Kelkit İlçe Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği miting, Küçük Cami önünde gerçekleştirildi.

Mitinge AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Yılmaz Çakıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingde bir konuşma yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, programı düzenleyen Kelkit Belediyesi ve Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür ederek, 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı ve seçimlerden çıkacak sonucun yeni Anayasa ve yeni Türkiye için bir milat olacağını söyledi.

“TÜRK MİLLETİ DÜNYANIN ÇOBANIYDI”

Mitingde konuşan eski Milletvekili Şevki Yılmaz ise düne kadar Türk milletinin dünyanın çobanı olduğunu, bugün ise dünyanın her yerinde perişanlık var olduğunu belirterek, “Arapça’da 3 kelime birbirinin aynısıdır. Anne, ümmet ve imam. Bu milletin anasını, imamını 1909’da öldürdüler. Ümmet 100 yıldır üveydir. Çakallar, tilkiler bu milleti paramparça ettiler. Milletin son anası, imamı Cennet Mekan Abdülhamit Han’dı. Selanik’e mahkum edildi ve ümmetin anası ortadan kaldırıldı. Ana ortadan kalkınca ocak da ortadan kaldırıldı. Osmanlı İmparatorluğunu ortadan kaldırdılar.” dedi.

“1.DÜNYA SAVAŞINDA BİZ YENİLMEDİK AMA SEVR’İ BİZE UYGULADILAR”

1.Dünya Savaşı’nın Osmanlı’yı parçalamak için çıkarıldığını ifade eden Yılmaz, “Biz yenilmedik. Almanlar yenildi. Ama Sevr’i bize uyguladılar. İsrail devletini kurmak için iki cihan harbi çıkaracağız dediler. 50 senede küçük İsrail, 100 sene sonra büyük İsrail’i kuracağız dediler. 50 yıl tuttu. 100 yılı tutturamadılar. Osmanlı devletinden sonra Türkiye devleti kuruldu. Keşke bu devleti rahat bıraksalardı. Türkiye devleti hem madden hem de manen çökertilmek için savaş başlatıldı. Yunanın yapmadığı gavurluğu bu millete yapmaya başladılar. Kurbanlar verdik. Bizim en büyük partimiz Türkiye olmalıdır. Türkiye partilerimizin önündedir. Tarikatlarımızın, cemaatlerin önündedir. Türkiye olmazsa o parti, o tarikat ne işe yarar. En büyük mal vatan malıdır. En kötü iktidar iktidarsızlıktan iyidir. En kötü devlet devletsizlikten iyidir. Bu güzel vatan giderse Kabe’de gider ve bir daha Müslümanların ayağa kalkma şansı yok. Kimse Türkiye’yi yenemez. Çünkü Türkiye’nin gitmesi demek kıyametin gelmesi demek.” diye konuştu.

“ALLAH HER ZAMAN BU ÜLKENİN ÇOBANINI GÖNDERİYOR”

Yılmaz, “Allah her zaman bu ülkenin çobanını gönderiyor. 1926’da 16 milletvekilini astılar. 1930’da deneme partisi kurdular. Halk bıkmıştı CHP’den. Deneme demedi millet Serbest Fırka’ya aktı. Menemen’de sarhoşa cüppe, sarık giydirdiler. Partiyi kapattılar. Kurdukları İstiklal Mahkemelerinde idam edilenlerin sayısı belli değil. Allah bunların eline kimseyi düşürmesin. 3 şehri de idam ettiler. Bunların devrimlerine direndi. Devrim diyorlar ya hepsi Allah’ın kanunlarını devirme çalışmasıydı. Sivas, Yozgat ve Konya direndi. Bu üç şehri idam ettiler. Yatırım yasağı koydular. Merhum Menderes o yasağı kaldırdı. Onu da idam ettiler.” dedi.

“ÖLDÜKTEN SONRA İNSANLARA SAHİP ÇIKMAYIN, HAYATTAYKEN CUMHURBAŞKANI’NA SAHİP ÇIKIN”

Osmanlı’yı yıkanların Menderes’e 10 yıl dayandığını dile getiren Yılmaz, “Menderes’le bizim suçlarımız aynıdır. Erbakan Hocamıza yıkılan suçlarla bizim suçlarımız aynı. Şimdi Cumhurbaşkanımız bu suçları işliyor. Başbakanımız işliyor. Öldükten sonra insanlara sahip çıkmayın. Hayattayken Cumhurbaşkanı’na sahip çıkın. Birinci suçumuz Türkiye’yi sevmek. Türkiye 1950 öncesi Koç ailesinin sömürüsüydü. Hızlı Tren projesi Erbakan Hocamın projesidir. İlk MGK’da masaya vurdular. Çünkü Koç ailesi istemiyor. 3 günde geliyordu gemi. 13 saatte İstanbul’dan Rize’ye deniz otobüsü gelecek diye müjde verdim. Ertesi gün Atatürk düşmanı, laiklik düşmanı ilan edildim.” dedi.

“MENDERES’İ ANADOLU İNSANINI ZENGİNLEŞTİRDİĞİ İÇİN ASTILAR”

Merhum Adnan Menderes’in idamının sebebinin Anadolu insanını zenginleştirmesi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Maliye Bakanını astılar. Terör varsa sorumlusu İçişleri Bakanıdır. İçişlerini asmadılar, Dış İşleri Bakanını astılar. Bağdat Paktına imza atanlar öldürülmüştür. Menderes, Maliye ve Dışişleri Bakanlarının imzası var idam edildiler. Bir suçumuz da dinimizi sevmek. Geçmişimizi sevmek, Osmanlı’yı methetmek. Osmanlı ailesini bu ülkeden kovdular. Adnan Menderes yıllar sonra Abdülhamit’in ailesini bu ülkeye getirdi. Kadınların dönüşünü Menderes, erkeklerin dönüşünü Erbakan Hocam sağladı.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BU ÜLKEYİ SAHİPSİZ BIRAKMAZ”

Menderes idam edilince birilerinin göbek atmaya başladığını anlatan Yılmaz, “Konya’dan bir ışık yükseldi Necmettin Erbakan. Allah bu ülkeyi sahipsiz bırakmaz. Keşke Menderes’i asmasaydık dediler. Ağır sanayi hamlesi sürseydi bugün ne Apo, ne terör vardı. Bir an önce milletin fakirlikten kurtulması için mücadele verdi. O dönemde esnaf memnun, denk bütçe olmuş. Dünya masonları Fransa’da 14 Şubat’ta toplandı. 14 gün sonra 28 Şubat süreci başladı. Hocamızın sabrı ile kan dökülmeden o süreç atlandı. Vural Savaş bayram etti. Bin sürecek dedi generaller. Çevik Bir sen nerdesin? Bak ben İnegöl’deyim. Erbakan Hoca’dan kurtulduk derken Kasımpaşalı çıktı karşılarına. Şimdi de diyorlar ki keşke Erbakan Hoca’yı götürmeseydik iktidardan o nazikti diyorlar” dedi.

“28 ŞUBAT MİLLETE DEĞİL, ALLAH’A AÇILMIŞ BİR SAVAŞTI”

28 Şubat darbesinin millete değil Allah’a karşı açılmış bir savaş olduğunu savunan Yılmaz, “Bin yıl sürecek dediler ne oldu?” diye sorarak, “O günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye. O zamanlar 13 yaşındaki çocuk her şey okur, Kuran okuyamaz. Kamusal alan diye kız kardeşlerimiz neler çekti. Polisin copundan kaçarken kamyonun altına giren, namusu için ölen bir millet. Oruç tutan savcılar, atıldı.” ifadelerini kullandı.

“YOLSUZLUKLAR KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK OLAN CHP VE MHP’DİR”

Yolsuzluk konusuna da değinen Yılmaz, “Bugün yolsuzluk diyorlar. Yolsuzluklar konusunda en son konuşacak olan CHP ve MHP’dir. Bankaları batırdılar, millete yüklediler. Faiz, Türkiye’nin baş belasıdır. Ben Tayyip Erdoğan kardeşimi, Davutoğlu hocamı neden seviyorum. Faize karşılar. Faizi düşürürsen Rabbim bereketini verir.  Erbakan hocam faiz belasıyla mücadele etti. Ondan dolayı da 28 Şubat ile devirdiler.” dedi.

“GENÇLERİMİZ ESKİ TÜRKİYE’Yİ BİLMİYORLAR”

7 Haziran’da milletin isabetli karar vermesi için, istikrarı bozmaması için Türkiye’yi dolaştıklarını dile getiren Yılmaz, Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını konulu konferanslara gençlerin çok ihtiyacı olduğunu, gençlerimiz dünkü Türkiye’yi bilmediklerini belirterek, “Onlara geçmiş Türkiye’yi bildirelim ki bugün ki Türkiye’ye şükredip ülkeyi eski günlere döndürmesinler. AK iktidarına destek için bu konferansları yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Mitingin ardından Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’a Türk Bayrağı motifli Zilli Kilim hediye edildi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 22:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER