TOYOTA Kürtün MYO’ya iki araç hibe etti

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, trafik kazası, araç yangınları gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu’na 2 araç hibe etti.

TOYOTA Kürtün MYO’ya iki araç hibe etti

Yaşanabilecek deprem, sel, yangın, trafik kazası, araç yangınları gibi felaketlerde arama kurtarma, koruma ve müdahale yapabilecek ve bu konularda kişileri eğitebilecek personel yetiştirilmesi amaçlanan Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programına hibe edilen araçları Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Erdem Soylu teslim aldı.

Uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere hibe edilen araçların öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Soylu, ilerleyen zamanlarda elektrikli araçların trafikte daha çok yer alacağı göz önüne alındığında özellikle hibe edilen araçlardan bir tanesinin hibrit araç olmasının itfaiyecilerin bu araçların oluşturabileceği riskleri tam olarak anlamış olmalarının çok büyük önem teşkil ettiğini dile getirdi.

Teslim edilen araçlarla ilgili açıklamalarda bulunan Kürtün MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Güvendi ise “Ulusal ve uluslararası alanda mesleki eğitim kalitesini yükselten, yetiştirdiği profesyonel elamanlarla Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı olarak orman muhafaza memuru kadrolarına personel verme açısından ülke genelinde lider konumda olan Meslek Yüksekokulumuzda, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik alanında da en çok bilinen ve tercih edilen okul olmak vizyonuyla hareket etmektedir. Bu bağlamda Meslek Yüksekokulumuzda teorik ve uygulamalı eğitimlerde kullanılmak üzere Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından hibe edilen araçlar, öğrencilerimizin mesleki bilgilerinin sağlam temeller üzerine oturtulmasında önemli rol oynayacaktır. Bu sebeple de Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş’ye eğitime vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Yapılan bağışın üniversite-sanayi iş birliğine örnek teşkil ettiği görüşünü paylaşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise açıklamasında şunları söyledi: “Bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri isteyen itfaiyecilik mesleği her açıdan zor ve tehlikeli işlerin başında gelmektedir. Böylesine zor ve tehlikeli işlerin üstesinden gelmek için sürekli olay yeri tatbikatlar ve olaya ilişkin senaryolar üzerinden uygulamalar yapılması gerekiyor. Öğrencilerine bu konuda gerekli bütün eğitimleri teorik ve uygulamalı bir şekilde veren Kürtün MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı kendi alanlarında başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Öğrencilerimizin çalışmalarını nitelikli bir şekilde yerine getirmeleri adına hibe edilen araçlar için Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş’ye teşekkür ediyorum. Hem akademik anlamda hem de mesleki anlamda Meslek Yüksekokulumuzda verilen eğitimin kalitesini artırarak nitelikli iş gücü yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak olan böylesi girişimleri takdirle karşılıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER