Trafik sorunu için kim ne söyledi?

Her 5 kişiye bir araç düşen Gümüşhane kent merkezinde şehrin ana caddeleri olan Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde yaşanan trafik karmaşası için düzenlenen toplantıda kim neler söyledi? 

Trafik sorunu için kim ne söyledi?

Her 5 kişiye bir araç düşen Gümüşhane kent merkezinde şehrin ana caddeleri olan Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde yaşanan trafik karmaşası için düzenlenen toplantıda kim neler söyledi? 

Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından hazırlanan 6 ayrı çözüm önerisinin masaya yatırıldığı geniş katılımlı toplantıda esnaftan banka müdürüne, vatandaştan esnaf temsilcilerine, kurum müdürlerine kadar herkes düşüncelerini paylaşma imkanı buldu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Fuadiye caddesi, Zafer caddesi, Hasanbey Caddesi, Atatürk caddesi ve Cumhuriyet caddesi hakkında teknik bilgiler verilmiş, il merkezinde 610 araç kapasiteli 4 otopark bulunduğunu ve ortalama doluluk oranının yüzde 70 olduğu ifade edilmişti.

O toplantıda her iki caddede ki trafik sorunu için çözüm önerilerinin yer aldığı 6 başlık şöyle:

1.    Atatürk caddesi üzerindeki trafiği çift yönlü çalıştırma (sağ tarafta bir sıra parka müsaade ama zaman kısıtlamalı, Çağrı merkezi kavşağına kadar gidiş-geliş devamı tek yön)
2.    Atatürk caddesi üzerindeki kaldırımları genişleterek sadece bir aracın geçmesine yetecek kadar yol bırakmak (Atatürk ve cumhuriyet komple düşünülüyor)
3.    Atatürk caddesini trafiği kapatarak yayalaştırmak (esnafa saat uygulamasıyla izin verilecek mal indirme bindirme için)
4.    Cumhuriyet ve Atatürk caddesinde belirli noktalara kamera konulması 
5.    Atatürk caddesi üzerinde parkomat sistemi kurulması
6.    Sol tarafın parktan arındırılması sağ tarafa süreli park

İşte bu çözüm önerileri üzerine söz alarak fikirlerini beyan edenler:

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN:
Geldiğimiz günden bugüne kadar hep cesaretli davrandık. Cumhuriyet caddesi süreli tek yönlü, Atatürk caddesinde de geçiş olarak yapılabilir. Devamında Atatürk Caddesini kapatabiliriz. 

ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI ALİ İSMAİL DALTABAN: 
Trafiğin akmasını mı istiyoruz, trafik akıyorken bu ilde esnafın tüccarın para kazanmasını mı istiyoruz? Yalnızca trafiğin akması için mücadele ediyorsak zaten trafik akıyor. Benim esnafım, tüccarım bitmiştir. İranlılar, Araplar geliyor. Bunlar İslam cumhuriyetleri. Bu yoldan binlerce İranlı araç geçiyor. Şehre girmeye çalışıyor, girdiği yerden tekrar çıkıyor. Park yapılacak, durabilecek yer yok. 5.madde uygun. Bunu değerlendirelim. Bu ilin huzuru, güvenliği ekonomiden geçer. 

EMİNE DALTABAN (ESNAF)
Esnaf olarak benim sıkıntım park yeri. 

AVNİ YAYLA (ESNAF)
Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi trafiğe tam kapatılırsa esnaf güç duruma düşer. Bende 5.madde diyorum.

HÜSEYİN DEMİR (ŞEHİR İÇİ DOLMUŞÇULAR BAŞKANI):

30 aracımız var.  9 yıldır toplu taşıma yapıyoruz. 2014’te belediye başkanımızın önerileriyle tek yöne geçtik. Halkımız, esnafımız rahat etsin diye tek yönü uyguladık. Ama 2015’ten sonra tamamen esnafımız, sanatkarımız herkes mağdur olduğunu belirtiyor. Bu trafik herkesi rahatsız ediyor. Esnafımızın kendini bir derleyip toplayıp tahlil etmesi lazım. Bizim önce şehirde yaşadığımızın bilincine kavuşmamız gerek. TIR’lar dahi caddelerde. Kamyonların yasak saati var ama uyulmuyor. Önce esnaf çekmeyecek aracını, sonra kargolara bir çözüm bulunması lazım. Vatandaşlar isyan ediyor. 6.maddeyi öneriyoruz. Atatürk caddesi kapansın ama Cumhuriyet caddesinde iş kilitlenir. 

ALİ ATEŞ (ESNAF)
6 numaralı çözüm önerisini uygun buluyoruz. Cumhuriyet caddesinde otopark yok. İmkanlar varsa Harşit çayının kenarındaki alt cadde açılırsa biraz nefes alınabilir. Zamanında Aysın Rafet Ataç ilkokulunun altına otopark yapılsaydı çözülürdü bu sorun. Ahmet Ziyaüddin, Karşıyaka, Hürriyet caddelerinde de aynı sıkıntı var. Esas sorun ara yollardan transit yola çıkış çok sorunlu. Köşe başları araçla dolu olduğu için kör noktaya dönüşüyor.  Pansuman değil de köklü çözüm istiyoruz.

ÖMER FARUK ÖZTÜRK: (İNŞAAT VE HARİTA MÜHENDİSİ)
Hollanda’da 1950 yılında bu yaşanmış. Bisiklet yolu konusunda çalışmam var. O uygulanabilir.

ERTÜRK YAKUT (ESNAF)
200 aracın trafik sorunu değil de alışkanlık sorunu var. Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri ana caddelerimiz. Bu 2 cadde tek taraflı park diğer taraf yasaklı olsun. 200 aracın sorun olacağını düşünmüyorum. İnsanlar caddeye çıkmaktan sıkıntılı. Esnaf olarak insanların caddeye inmesini istiyorsanız trafiği azaltın. 6 numaralı çözüm. 

ADEM KÖSE (ESNAF)
Bu caddelerde farklı gruplardan iş yapan esnaf var. Araca sürekli ihtiyacı olan sektörlere sahip dükkanlar var. Alternatif caddemiz yok. Haliyle tamamen yayalaştırmaktansa tek taraflı süreli park olmalı. 6 numaralı çözüm önerisi yani. Atatürk caddesinde çift taraflı parka karşıyım. Tam orada otopark var. Dur kalk olacak. Sürekli park yasak olacak. 

HÜSEYİN ÇELİK (AKBANK)
Sistemlerin hepsi denendi. 2 numara denenmedi. 

ERCAN BİLTEK (HALKBANK)
8 aydır görevdeydim. Atatürk ve cumhuriyet farklı düşünülsün. Atatürk tamamen kapatılsın, cumhuriyet caddesi çözüm önerilerinden biri uygulanabilir.

HASAN PİR (KENT KONSEYİ BAŞKANI)
Adil uygulama olmaması büyük problem. Uygulama başlıyor 15 gün sonra bütün sistem karışıyor. 6.maddeye katılıyorum. Sabit park olmamalı. Esnafın duba koyması da artık gündemden kalkmalı. 

MURAT KÜÇÜK (ŞEKERBANK)
3 yıldır buradayım. Transit yol 3 ay sonra şehir içi yol olacak. Yüzde 80 yoldaki yoğunluk azalacak. Şehir içindeki araç yoğunluğumuzu dış tarafa alabiliriz. Her iki cadde komple yayalaştırılsın. Esnaf bundan daha karlı çıkacak. 

İBRAHİM ÖZDEMİR (GAZETECİ)
Uzun Sokak’ta buradaki işyerlerinden daha fazlası var ama rahatlıkla insanlar geziyorlar. Atatürk ve Cumhuriyet caddesindeki araçlar nereye gidiyorlar mitingler döneminde. Ben eşim, çocuklarımla, torunlarımla bir akşam yürüyüp yemek istiyorum o caddede. Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi tamamen kapatılsın.

NEDİM ARAZ (ESNAF)
1965 yılından beri bilirim burayı. Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri Gümüşhane’nin kalbidir. Buranın çift taraflı ama sınırlı parkla olmasını istiyoruz. 

İSMAİL AKÇAY (GTSO BAŞKANI)
Kafamda 2 öneri oluştu. Birisi tek taraflı parkomatlı park devam etsin. Diğeri de sadece Atatürk Caddesinin trafiğe kapatılması. Anket yapmakta faydalı olabilir. Çevre yolunun açılmasıyla araç trafiğinin rahatlayacağı kanaatinde değilim. Başkanımız bundan sonra acilen kapalı otopark sayısına ön plana almalı. 610 araçlık otoparklarımız yüzde 70 oranında dolu. Çift taraflı park sayısı 220. Otoparkların boşluk kısmını da bunu kapatıyor. 
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER