Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Vali Yücel Yavuz başkanlığında İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane’de Vali Yücel Yavuz başkanlığında İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem,  Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yalçınkaya Kömürcüoğlu ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Vali Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’de son yıllarda sigarayla başlayıp madde bağımlılığına dönüşen bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, bağımlılığın artık bilinen ve herkesin farkında olduğu bildiği bir gerçek olduğunu söyledi.

Bu durumun daha sıkıntılı hale gelmesini önlemek adına bütün kamu kurum ve kuruluşlarının içinde yer aldığı bir mücadele platformu oluşturulduğunu dile getirten Vali Yavuz, illerde oluşturulan İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunun il genelinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili neler yapılabileceğinin görüşüldüğünü belirtti.

“VATANDAŞLAR, ANNE VE BABALAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAZSA SONUÇ ALAMAYIZ”

Konunun tek başına ne Vali’nin, ne kurul üyelerinin halledebileceği bir mesele gibi görülmemesi gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, “Burada hedef kitle kimdir? Birebir Gümüşhane’de yaşayan, hatta ilimize gelen ve gidenleri de kapsayacak şekilde bir soruna hep birlikte el atmamız lazım. Eğer vatandaşlarımız bu konuda duyarlı hale getirilmezse, özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız bilinçli hale getirilmezse, anne ve babalar birebir bu işin içinde yer alıp, taşın altına elini koymazsa sonuç alamayız.” dedi.

Bu konuda herkesin desteğini beklediğini belirten Vali Yavuz, şunları söyledi: “Gümüşhane’nin homojen yapısı, halkımızın duyarlılığı, Gümüşhane insanının bilinç düzeyinin yüksek olması, bu tehlikenin var olmayacağı, böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmayacağımız anlamına gelmez. Biz homojen bir iliz. Dışarıdan çok fazla göç almıyoruz. Bu geleneksel yapımızın son derece mükemmel olmasının da verdiği bir güven ortamıdır. Ancak ekonomik gelişmeyle ve maalesef artık gençlerimizin özellikle kitle iletişim araçları, ulaşabilme imkânlarının artmasıyla birlikte tehdide maruz kalıyorlar. Çok tozpembe bir tabloda çizmek istemiyorum ama mukayese ettiğimiz de en iyi illerin içerisinde belki de en başlardayız.  Bunun moral motivasyonuyla bu durum devam etsin. Eğer bir takım belirtiler emareler varsa da buna baştan engel olalım, çözüm yolu üretelim diye bütün kurul üyelerimizle beraber duyarlı ve son derece dikkatli bir şekilde bu çalışma içerisinde olacağız.”
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER