Vali Yardımcıları Kararnamesi

Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı.

Vali Yardımcıları Kararnamesi
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı.

Kararnameye göre Gümüşhane Vali Yardımcıları Cahit Karatepe ve Meral Uçar ile Köse Kaymakamı Arif Karaman’ın görev yerleri değişti.

Vali Yardımcısı Cahit Karatepe 1. Derece Kadrolu Giresun Vali Yardımcılığına atanırken, Meral Uçar 3. Derece Kadrolu Şanlıurfa Vali Yardımcılığına, Köse Kaymakamı Arif Karaman da Rize’nin Fındıklı ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Gümüşhane Vali Yardımcılığına ise Tunceli Ovacık Kaymakamı İsmail Özkan ile Sivas Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan atandı.

Köse Kaymakamlığına ise Aksaray Ağaçören Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı atandı.

İsmail Özkan – Gümüşhane Vali Yardımcısı



1981 yılında Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. İlk yıl ingilizce hazırlık okuduktan sonra 2004 yılında lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitimi süresince 4 kez onur listesine girdi.

2006 yılında Erzincan Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Trabzon’da teftiş stajını, Adana’nın Karataş İlçesinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Aksaray’ın Gülağaç ve Erzincan’ın Refahiye İlçelerinde yaptığı Kaymakam Vekilliği görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı’nca bir yıllığına Fransızca dil eğitimi almak ve Fransız idare sistemi üzerinde araştırmalar yapmak üzere Fransa’ya gönderildi. Bu ülkede Université de Franche-Comté’a bağlı CLA(Centre de linguistiqueappliquée)’da eğitimini başarıyla tamamladı. Yurtdışı dönüşü katıldığı Kaymakamlık Kursunu « Üstün Başarılı » derece ile tamamlayıp, 93. dönem mezunları arasına katıldı.

04.03.2009 tarihinde asaleten Giresun ili Yağlıdere İlçesi Kaymakamlığı’na atandı. Buradaki görevi sırasında Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Avrupa Vakfı’ndan kazandığı bursla Belçika’nın Bruges kentinde bulunan “College of Europe”da Avrupa Siyasi ve İdari Çalışmaları üzerine yüksek lisansını tamamladı. Eğitimi süresince yazdığı yüksek lisans tezi, 400’ü aşkın eser içerisinden, üniversitenin akademik kurulunca akademik eser olarak yayımlanmaya değer bulundu.

07.08.2012 tarihli resmi gazete ile Tunceli ili Ovacık ilçesi Kaymakamlığına atanan İsmail Özkan evli ve bir çocuk babasıdır. Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Türk İdareciler Derneği üyesi olup, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Yayınlanmış eserleri:

Özkan, İsmail, TheEuropeanization of Turkishpolity : theinstitutionalchangeafter 1999,Bruges, College of Europe, 2012


Şenol Turan – Gümüşhane Vali Yardımcısı
 


30 Kasım 1981 tarihinde Giresun’un Tirebolu İlçesi’nde doğdu. 2005 yılında Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Kaymakam Adayı olarak Çardak/DENİZLİ ve Kabataş/ORDU İlçelerinde Kaymakam Vekilliği, Tonya/TRABZON Kaymakamlığı görevinde bulundu. ''Demokrat Parti Dönemi Dış Politikası'', ''Avrupa Anayasası'', Kriz Yönetimi'' üzerine tezler hazırladı. 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri Orlando/FL University Of Central Florida’da dil eğitimi aldı. 29.08.2012 itibariyle Koyulhisar’da Kaymakamlık görevine başlamıştır. Ekim 2011''de T.C. İçişleri Bakanlığı''nın hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Leonardo da Vinci- Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında Paris ve Strasburg''da incelemelerde bulunan resmi heyete başkanlık etmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazlı Hanım ile evlidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Şaban Arda Yazıcı – Köse Kaymakamı



08/01/1981 yılında Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Rize’de tamamladı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı ve buradan 2005 yılında mezun oldu.

2009 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği  mesleğine başladı.Teftiş stajını Kayseri ilinde, Kaymakam Refikliği Stajını Ankara’nın Nallıhan ilçesinde tamamladı. Bilecik İli Yenipazar ilçesinde beş buçuk ay süreyle kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

Yurt dışı stajını, İçişleri Bakanlığınca 1 yıl süre ile gönderildiği, İngiltere’nin Canterbury şehrinde, Chris Church Üniversitesinde tamamladı. 96. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Ağaçören kaymakamlığına atandı. İleri seviyede İngilizce bilmektedir. Fransızca Mütercim-Tercüman Işıl Yazıcı ile evlidir.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER