Velilere Cinsel İstismar Semineri

Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda öğrenci velilerine yönelik cinsel gelişim ve cinsel istismar konulu seminer verildi.

Velilere Cinsel İstismar Semineri
Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda öğrenci velilerine yönelik cinsel gelişim ve cinsel istismar konulu seminer verildi.

Okulun Rehber Öğretmeni Nihal Temiz tarafından verilen seminerde 3-5 yaş arasındaki çocukların cinsel kimliklerini fark etmesiyle başlayan dönemin sağlıklı bir şekilde geçirilmesi amacıyla ailelere konunun önemi anlatıldı.

Seminerde, bu dönemde çocukların sorduğu sorular ve bu sorulara verilecek cevaplar, cinsel gelişimin genel özellikleri, çocuklara sağlıklı ve sağlıksız yaklaşımların sonuçları, yataklarının ne zaman ayrılması gerektiği, ebeveyn ile banyo yapmanın sakıncaları ve çocuklar için çok önemli olan mahremiyet eğitiminin nasıl verileceği konuları da konuşuldu.

Program kapsamında ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri de cinsel istismar başta olmak üzere fiziksel ve duygusal istismar konularında bilgi verdi. Polis Memurları Ali Demirci ve Emine Payan tarafından çocuk hakları, anne babalara düşen görevler, istismar türleri, istismar sonucu izlenecek yollar, ilimizde ve diğer illerde yaşanan istismarlardan örnekler verilerek seminer ile sona erdi.

Seminer sonunda veliler, bu tür seminerlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Akif Köse de okul velilerine konuyla alakalı seminer verdikleri için başta Çocuk Şube Müdürlüğü Polis Memurları Ali Demirci, Emine Payan ve Okul Rehber Öğretmeni Nihal Temiz’e teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER