Yenilenen KOSGEB destekleri GTSO’da anlatıldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile yeni KOSGEB destekleri girişimcilere anlatıldı.

Yenilenen KOSGEB destekleri GTSO’da anlatıldı
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile yeni KOSGEB destekleri girişimcilere anlatıldı.

GTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Oda Başkanı İsmail Akçay, KOSGEB İl Müdürü Harun Sakarya ve girişimciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay,  KOSGEB’in girişimciler ve firmalara yönelik önemli teşvik ve destekler verdiğini, işletmelerin bu teşvik ve desteklerle ilgili bilgi sahibi olabilmesi ve yararlanabilmesi için bu tür tanıtıcı ve bilgilendirici toplantıların son derece önemli olduğunu söyledi.

"FİRMA BİLGİLERİNİN GÜNCEL OLMASI ÖNEMLİ"

GTSO olarak firmaları ve üyeleri bilgilendirmeye yönelik bilgilendirici toplantılar düzenlediklerini aktaran Başkan Akçay, “Lütfen firmalarımız adres ve iletişim bilgisi değişiklerini güncel olarak odamıza bildirsinler. Firmalarımızın güncel bilgilerinin olması onlara daha kolay ulaşabilmemizi ve verimli hizmet sunmamızı sağlamaktadır. Firmalarımızın bu tür toplantılara aktif bir şekilde katılarak, destekler veya verilen eğitimlerden yararlanması bizim için çok önemli. Firmalarımız adres veya telefon değişiklerini bize bildirmediği takdirde yapılan eğitimler ve çalışmalar hakkında yolladığımız bilgilendirme mesajları veya iletileri kendilerine ulaşmıyor. Bu da kendilerine yararlı olabilecek çalışmalardan ve uygulamalardan habersiz kalmalarına neden oluyor. GTSO olarak firma bilgilerinizin güncel olması ve firmalarımızda yapılan değişikliklerin odamıza bildirilmesi çok önemli. Devletimizin işletmelere veya yeni teşebbüslere yönelik önemli destek ve hibeleri var. KOSGEB müdürümüzde bizlere bu destek ve yenilikler hakkında bilgi verecek. Devletimizin de desteği ile neden Gümüşhane’mizde önemli projelere imza atmayalım” dedi.

“YÜZDE 80’E YAKIN TEŞVİK ALINABİLİR”

Katılımcılara yaptığı sunumla Yeni KOSGEB Destekleri ile ilgili bilgi veren KOSGEB Gümüşhane İl Müdürü Harun Sakarya ise KOSGEB olarak verilen teşvik ve desteklerin yapılan düzenlemelerle birlikte artırıldığını, Gümüşhane’nin 5. Bölge kapsamında olmasından dolayı da yüzde 80 civarında destek alınabileceğini belirtti.

“İNTERNETTEN BAŞVURU YAPILABİLİR”

Yapılan yeni düzenleme ile artık KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen kişi veya firmaların yeni düzenleme ile internet üzerinden de başvuru yaparak KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini belirten Sakarya, “1 Temmuz 2016 Saat 23.59 ‘a kadar firmalarımız veya başvuruda bulunmak isteyen kişiler KOSGEB’in internet sitesini kullanarak başvuruda bulunabilir ve projelerini sunabilirler. Bu başvurular yetkililer tarafından değerlendirilerek 1 Eylül 2016 tarihine kadar geri bildirim  yapılacak” dedi.

“EĞİTİM SÜRESİ KISALDI”

Girişimci belgesine sahip olmak için verilen eğitim süresinin de kısaldığını belirten Sakarya, “KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için öncelikle Girişimcilik Belgemizin olması gerekiyor. Yeni düzenleme ile 32 saatlik yani 4 gün süren ve ücretsiz olan bir eğitimle başvuruda bulunan ve proje sunan girişimcilere Girişimcilik Belgesini verebiliyoruz. Böylece kişi 4 günlük eğitimle işyeri açabilecek ve Girişimcilik belgesiyle birlikte KOSGEB’in desteklerinden yararlanabilme hakkına sahip oluyor” diye konuştu.

“DESTEKLER ARTIRILDI”

Birçok alanda destek kapsamlarının artırıldığını söyleyen Sakarya, destek programlarında verilen hibe oranlarının artırılarak geri ödemesiz 30 bin TL olan bir hibe desteğinin 50 bin TL ye çıkarıldığını, faizsiz sabit geri ödemeli 70 bin TL olan desteğin ise 100 bin TL’ye çıkarıldığını belirtti.

Farklı alan ve programların ayrı ayrı teşvikler alabildiğini belirten Sakarya, Gümüşhane KOSGEB İl Müdürlüğü olarak destekler ve teşvikler hakkında girişimcilere ve müracaat eden tüm kişilere her zaman bilgi vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER