Yıldız Eskicioğlu Anaokulu’nda ‘Çocukla İletişim’ semineri

Gümüşhane Yıldız Eskicioğlu Anaokulunda velilere yönelik “Çocukla İletişim” konulu seminer düzenlendi.

Yıldız Eskicioğlu Anaokulu’nda ‘Çocukla İletişim’ semineri

Gümüşhane Yıldız Eskicioğlu Anaokulunda velilere yönelik “Çocukla İletişim” konulu seminer düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminere aynı okulun Öğretim Görevlisi Adem Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Öğretmen ve velilerin katıldığı seminerde velilere seslenen Okul Müdürü Akif Köse, okul öncesi eğitimin çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan, bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreç olduğunu söyledi.

Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesinin önemli olduğunun altını çizen Köse, “Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan öğretim görevlisi Adem Arslan ise “Çocukla İletişim” konulu sunum gerçekleştirdi.

Aslan, çocuk eğitiminde anne baba tutumlarından bahsederek, en iyi anne baba tutumunun “Demokratik Anne Baba” tutumu olduğunu dile getirdi. Çocuğa değer verildiğini hissettirmek için evde ona da söz hakkı verilmesi ve onun kararlarına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Aslan, “Çocuğu iyi dinlemeyi, onunla konuşurken göz teması kurmayı, çocuğun sorunlarını çözerken birlikte çözmeyi, yanlış davranışında doğruyu nasıl bulması gerektiği ve çocuk yetiştirirken sabırlı olmayız” dedi.

Anne babanın çocuğuna yapacağı büyük iyilik nedir? sorusuna da cevap veren Aslan, anne babanın birbirini sevmesidir diye konuştu.

Programın sonunda Öğretim Görevlisi Adem Arslan’a Okul Müdürü Akif Köse tarafından lale figürlü ebru hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER