Ziraat odası aracına kavuştu

Gümüşhane’de Ziraat Odası’nın uzun yıllardan beri ihtiyacı olan araç sorunu Oda Başkanı Adem Okur’un girişimleriyle çözüldü.

Ziraat odası aracına kavuştu

Gümüşhane’de Ziraat Odası’nın uzun yıllardan beri ihtiyacı olan araç sorunu Oda Başkanı Adem Okur’un girişimleriyle çözüldü.

Geçtiğimiz aylarda araç sorununu gidermek için İstanbul’a giden Okur, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katkılarıyla aslen Gümüşhaneli olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Kasım Kutlu’dan destek istedi.

Birkaç ay içerisinde resmi işlemleri yapıldıktan sonra İBB Metro Ulaşım A.Ş tarafından Gümüşhane’ye gönderilen araç sevinçle karşılandı.

"Çiftçinin ayağına gideceğiz"

Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, “Bu araç Gümüşhane için çok büyük bir eksikti. Bizim aracımız yok. Köse şubemizde bize bağlı. Köse de çiftçi daha aktif daha iyi. Köse tarım ve hayvancılıkta daha iyi olduğu için. Köseye ulaşmakta zorluk çekiyorduk. 40-60 kilometre uzaklıkta köylerimiz var. Çiftçimizi ziyaret etmekte zorlanıyoruz. Böyle bir araca ihtiyacımız vardı. Bizde buradan yola çıktık. Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Bektaş’ın bu aracın kazandırılmasında çok katkısı var. 2016 model FIAT Fiorina bir araç aldık. Bu araçla çiftçimizi ziyaret edeceğiz. Çiftçimizin sorunlarını dinleyeceğiz. Onlara neler yapabiliriz. Daha fazla hizmet edebileceğimiz ne olabilir. Bunları değerlendireceğiz. Daha ilerleyen zamanlar da bir veya iki tane tarım danışmanı alacağız. Böylece çiftçinin birebir ayağına gideceğiz. Köyünde toprağa bakacağız burada ne olur, buğday mı arpamı yonca mı olur? Ağaç budama nasıl olur? Ceviz nerde tutar? Bunları tanım danışmanları bizimle beraber çiftçiye her geçen gün anlatacağız. Bunların en iyisini Gümüşhane’mize kazandıracağız” dedi.

"Göletler şehri Gümüşhane"

Son yıllarda yapımı hızla artan göletlerin Gümüşhane için çok önemli olduğuna vurgu yapan Okur, “Vekillerimiz hükümetimiz devletimiz hizmet noktasında en iyisini yapmaya çalışıyor. Göletler Gümüşhane için çok önemli bir durum. Çiftçinin toprağı işlemesinde çok büyük bir etken. Gümüşhane’ye göletler şehri de diyebiliriz. Sayın milletvekillerimizin bu konuda çok aktif çalışmaları var. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sayın vekillerimize çiftçiler ile ilgili ne öneri götürdük ise destek vereceklerinin sözünü verdiler. Ve destekte verdiler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekillerim Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a, Genel Müdürümüz Kasım Kutlu’ya önce şehrim adına sonra da yönetim kurulu adına akabinde şahsım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER