GÜMÜŞHANE’DE İZ BIRAKAN VALİLER

Yaklaşık 6 aydır Gümüşhane Valiliği görevinde bulunan Sayın Valimiz Yücel Yavuz emrindeki kamu görevlileri ile buluşmaya devam ediyor. Geldiği günden beri duruşu, olaylara bakışı, çözüm odaklı icraatları, insani ve vicdani davranışları ile farkını hissettirdiğini söyleyebiliriz.

Değerli eşleri ile birlikte şehrimizin yaşlı, engelli, yardıma ve ilgiye muhtaç kişilerini bulması, onları ziyaret etmeleri, müşküllerini dinleyerek gidermeleri, çözüm bulmaları azımsanacak şeyler değil.

Gümüşhane’miz birçok vali, yönetici, müdür gördü şüphesiz. Benim bu şehre adım attığım yıllarda çok kısa zaman kalmasına rağmen Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun çalışkanlığı ve iş bitiriciliği, şehrimize getirdiği vizyonu elbette unutulamaz. Bu şehirde en azından 5 yıl kalsaydı şüphesiz bu şehrin ufukları açılacak ve Gümüşhane çok şeyler kazanacaktı. 

Daha sonra gelen Sayın Veysel Dalmaz ve eşleri Sıdıka Hanım bu şehirle adeta et ve kemik olmuştu. Veysel Dalmaz’ın alçakgönüllülüğü ve güler yüzü her türlü takdirlerin üstündeydi. Gittikleri her yere huzur ve çözüm götürüyordu. Samimi ve ihlâslı bir çalışma felsefesiyle Gümüşhane’ye çok şey kattılar, kazandırdılar. 

Ondan sonra gelen Sayın Enver Salihoğlu döneminde kültüre verdiği önem ortaya çıkmıştı. Bilgisi, çözüm üretmesi, fikirlere ve görüşlere önem vermesi, insana değer vermesi onu da bu şehrin unutulmazları arasına sokmuştu.
Ve Dr Yusuf Mayda. Dört dörtlük bir vali, muhteşem bir gönül zenginliği, gurur ve kibirden uzak bir yaşam tarzı, insana verdiği önem ve değer, yoksulların ve yaşlıların, engelli kardeşlerimizin hamisi özellikleri ile yediden yetmişe bu şehirde en büyük iz bırakanlardan olduğuna inanıyorum. Ki bir programda Talat Ülker’in onu anons ederken “devletin Gümüşhane’de gülen yüzü” diye takdim etmesi her şeyin özeti hükmündedir.

Nihayetinde şimdiki valimiz Sayın Yücel Yavuz ve değerli eşleri meslektaşım Şengül Yavuz Hanımefendi. En başta dedim ya 6 aylık bir süre sonunda gördüğüm kadarıyla; istişareye açık, karşı fikre değer veren, sorunları masaya yatıran, plan ve programa değer veren, verdiği işin takibini yaparak çözüm üreten, tam bir bürokrat, karşısındaki maiyetine, memuruna, işçisine, vatandaşına huzur ve güven telkin eden bir gönül insanı.

Daha önce şehrin din görevlilerine, müteakiben toplumun ana damarı ve mimarı olan eğitimcilere değer vermesi, onların sorunlarını dinlemesi, çözüm yollarını göstermesi, bana göre emrindekilere değer vermesi azımsanacak işler değil. Yarın bu şehrin diğer meslek gruplarına seslenmesi, onlarla ve bizlerle iç içe olması, çözüm üretmesi, yol göstermesi bu şehrin kaderini de değiştirecektir. Değerli eşleri Şengül Hanım’ın şehri didik didik ederek yaşlımıza, engelli yavrularımıza, hastalarımıza ulaşması, onların yüzünün gülmesini sağlaması, hediyeleriyle gönüllere taht kurması, bizzat şahit olduğum engelli yavrularımı sevmesi, onları öpüp koklaması benim için önemli ve gerekli bir adımdır, ulvi bir davranıştır, alkışlanası güzel hareketlerdir.

Dağların avucundaki mahrum ve mağrur şehrin bu ilgiye, bu çalışma ve çözüm üretme azmine, halkının ilgi ve sevgiye, değer görmeye şiddetle ihtiyacı vardır. Bu nedenle Sayın Valimize ve değerli eşlerine şahsım adına en kalbi hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.   
YORUM EKLE