GÜMÜŞHANE’DEN VALİ MEMİŞ GEÇTİ...

Son valiler kararnamesi ile bir çok valinin görev yerleri değişti. Gözlemleyebildiğimiz kadarıyla memleketimiz Gümüşhane’nin son dönemlerde gelmiş geçmiş en başarılı valilerinden olan Sayın Okay MEMİŞ Erzurum’a Vali olarak atandı.

Valiler kararnamesinin yayımlandığı günün sonrasında geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da GİAD’ın 10.yıl kutlama törenlerine Gümüşhane’den katılan Şair Osman Nebioğlu Beyle ayaküstü sohbetimizde Sayın Vali üzerine değerlendirmelerde bulunduk.

Hışır Osman ağabeyimizin sohbette söylediği bir cümle dikkat çekiciydi ;”2,5 Yıldır Vali Bey Gümüşhane’de görev yapıyor. Ben şehir merkezinde bir esnafım. Bugüne kadar Sayın Valiyi makam arabası ile gelip geçtiğini hiç görmedim. Hep halkın içinde. Vatandaşın arasında yaya olarak gideceği yere gidiyor…”

Bu sözlerden de anlıyoruz ki halka bütünleşen vatandaşla arasına  bariyer koymayan yöneticiler meslek yaşamlarında başarılı oluyorlar.

Sayın Vali Okay MEMİŞ’i 5 Aralık 2017 tarihinde makamında Eskişehirli Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu olarak ziyaret etmiş ilimize yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etmiştik.

Sürdürdüğü çalışmalarda farklı bir “Vali profili” çizerek çok dikkatimizi çekmiş, Gümüşhane gibi kamu hizmetinde adalete/başarıya/sevgiye/hoşgörüye muhtaç bir ile yapılanlara karşı dernek olarak duyarsız kalamazdık.

Şöyle ki ; Uzmanlık alanım olan yol ve asfalt kaplama çalışmalarında gördük ki 80 Km.yıllık yapılan yol mesafesi 850 Km.ye çıkarması,

--33 milyon lirayla aldığı Özel İdare bütçesini 65 milyona çıkarması,

--Zigana Dağının zirvesinde bulunan yerleşim yerlerindeki dönüşüm projelerini başlatması,

--Eski Gümüşhane Süleymaniye Mahallesini butik bir kente dönüştürmek için verdiği emekler…

--Kodlama eğitiminde Gümüşhane’mizi Türkiye’nin ilk üç ilinden birisi yapması ve daha nice 2,5 yıla sığdırdığı çalışmaları…ve niceleri.

Bugünlerde veda ziyaretlerinde söylediği gibi; “Görev yaptığım dönemde uyumlu bir çalışma sergiledik. Bir liraya 5 liralık iş yaptık. 2,5 yıldır işini düzgün yapan, görevini layıkıyla yapan, haramdan uzak durmuş, tarafsızlık ilkesiyle hareket etmiş, bir liranın hesabını yapmış olan…Burada görev yapan arkadaşlarımız gece gündüz Türkiye’nin en zor coğrafyalarından birisi olan Gümüşhane’nin kayalık ve dağlık arazisinde hizmet üretiyor. Morallerin bozuk olduğu dönemlerde hiçbir zaman küsmedik ve vatandaşın emrinde olduğumuzu ifade ettik. Devlet bize birtakım makam, ünvanlar, yetki ve imkânlar veriyorsa bunları ağalık, paşalık yapalım diye değil, Gümüşhanelilere hizmet olarak dönsün diye veriyor. Bu bilinçle hareket ettik…”

Kendisine sorulsa belki de daha “Gümüşhane’de yapacağım çok işlerim vardı” cevabını almak mümkün.

Bize göre Gümüşhane’de birkaç yıl daha kalması, başladığı projeleri sonuçlandırması açısından iyi olurdu ancak Erzurum gibi Büyükşehir statüsünde bulunan ile Vali olarak atanması ilimizde yaptığı hizmetlerin bir “mükafatı “ olarak kendisine tevcih edildi.

Ne diyelim yolunuz açık olsun Sayın MEMİŞ… Sizin gibi işini dürüst yapan çalışkan, kamu kaynaklarını kullanırken hissi davranmayan her “Salı” günü Halk toplantıları ile mazlum vatandaşların derdine derman olmaya çalışan altın kalpli insanların gönlünle müstesna bir yer edinerek ayrılıyorsunuz memleketimden…

İkinci kez Vali olarak atandığınız Dadaşlar diyarı Erzurum’da bir fahri hemşerimizin varlığını hissederek yeni görevinizde başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
köksal baylan
köksal baylan - 5 yıl Önce

değerli hemşehrim çok güzel bir yorumlama olmuş gümüşhanemize değer katmış bir valimiz olarak tarihte yerini almıştır.

Kadriye YILMAZ (TURAN)
Kadriye YILMAZ (TURAN) - 5 yıl Önce

Gümüşhanemize çok emeği geçti. dört dörtlük bir valimizdi. Dilerim gelen gideni aratmaz.