GÜMÜŞHANE’NİN GURURLARINDAN: HACI BAYRAM TONBUL

Geçtiğimiz hafta sonu Enerji Bir Sen’in Ankara Büyük Anadolu Otelinde 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı vardı. Hükümeti temsilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner YILDIZ, AK Partiyi temsilen hemşehrimiz, Milletvekilimiz Sn.Kemalettin AYDIN Genel Kurula katılanlar arasındaydı. Yine Gümüşhane’mizin eski siyasi yeni bürokratlarından Sn.Yusuf ÖZGÜN ve Sn.Muammer DURAN ‘da katılımcılar arasındaydı. Memur Sen Genel Başkanı bir başka hemşerimiz Sn. Ahmet GÜNDOĞDU’nun da doğal ev sahibi olduğunu atlamadan geçmeyelim…

Türkiye’nin enerji alanındaki yetkili sendikasının Genel Başkanının Gümüşhaneli olması büyük bir gurur kaynağı olması yanında üst üste yeniden seçilmiş olması da ayrı bir gurur kaynağını oluşturmakta. Aslında bu sonucu Gümüşhane insanına duyulan güvenin bir yansıması olarak kısaca da özetleyebiliriz. Sebep sonuç ilişkilerine geçmeden önce Sn.Hacı Bayram TONBUL’un Genel Kurul toplantısında yapmış olduğu konuşma önemliydi, zira ülkenin enerji alanındaki yetkili sendikasını temsil eden kişi konuşuyordu:

“Bizim sendikal mücadelemiz, insan merkezlidir. Bizim, sendikal duruşumuz, emek ve ekmek önceliklidir. Bizim sendikal kimliğimiz, kadim medeniyet değerlerine mensubiyettir. Bizim sendikal kişiliğimiz, tarihe yön vermiş bir millete aidiyettir. Enerji-Bir-Sen, insan, emek, demokrasi, medeniyet, adalet ve merhamet eksenli sorumlu sendikacılığın Enerji-Sanayi ve Madencilik hizmet kolundaki adresidir.

Akılla, ahlakla, aşkla ve şevkle sendikacılık yaptık, örgütlendik, büyüdük ve büyümeye de devam edeceğiz. Bizim sendikacılığımızda ne makam sevdasının ne de mevki kavgasının yeri yok. Bizim sendikacılığımızda, koltuğun esiri olmak, koltuğu esir almak da yok. Bizim sendikacılığımızda, dava arkadaşlarını, yol yarenlerini rakip görmek yok. Bizim sendikacılığımızda, emeği ve ekmeği değerli kılma mücadelesinde birbirimize refakat, daha iyisini, en iyisini yapmak için hak rızasını kazanmada rekabet var. Bizim küçük hesaplar peşinde tüketeceğimiz, dostlarımıza, kardeşlerimize, gönül erlerine strateji yapmak için harcayacağımız enerjimiz yok.

Sendikacılık ekip işidir, sendikacılık güven işidir, sendikacılık heyecan işidir. Sendikal mücadele fedakârlık gerektirir İkinci dönemini tamamladığım Genel Başkanlığım ve daha önceki yönetim kurulu üyeliğim süresince, kapımı, gönlümü hiç kimseye kapatmadım. Sendikamızın çalışanlarının dahi kapıyı vurmadan girebildiği bir odam var. Yönetim kurulu toplantıları ile şahsı sıkıntılarını paylaşan arkadaşlarımın varlığı hariç odamın kapısı hep açıktı. Açık olmak zorundaydı.”

Konuşma içeriğinde Sendikal faaliyetlere değinen Sn.TONBUL Memur Sen Genel Başkanı başta olmak üzere Genel Kurula ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bizlerde Sn.TONBUL’u tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla…
YORUM EKLE