Bursa’da kurtuluş coşkusu

Bursa Gümüşhane Birlik ve Dayanışma Derneği, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü nedeniyle Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Salonu'nda kutlama programı düzenledi.

Bursa’da kurtuluş coşkusu

Programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve Bursa'da faaliyet gösteren siyasi parti il başkanları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Mehter Takımı gösterisiyle devam etti. 

Dernek Başkanı Fikret Aslan, Gümüşhane'nin manevi değerlerini ve anlamını vurguladığı açılış konuşmasında, “Gümüşhane, Türkiye’nin orta doğu coğrafyasında millet ve ümmet kavramının birleştiği, ete ve kemiğe büründüğü yerin adıdır. Hatta batı dünyasından bakarsak hacın hilale çarptığı yerin adıdır Gümüşhane. Bu bayrak öyle bir bayraktır ki, içinde vatan vardır, dökülen kan vardır, iki cihan vardır, din vardır, iman vardır. Bu muhteşem etkinliğe katılan herkese teşekkür eder, birlik ve dayanışma ruhumuzu daha da pekiştirdiğimiz bu anlamlı günde, Gümüşhane'nin kurtuluşunu bir kez daha gururla kutladık” sözleriyle Gümüşhane'nin sadece coğrafi bir yer olmadığını, aynı zamanda milletin birlik ve beraberlik ruhunun simgesi olduğunu vurguladı.

Aslan’ın konuşmasının ardından protokol konuşmalarının gerçekleştirildiği programda daha sonra Talat Ülker ve Hışır Osman Nebioğlu’nun şiirleriyle duygusal anlar yaşayan katılımcılar Gümüşhane folklor ekibi ve Bursa Kılıç Kalkan ekibinin muhteşem gösterisiyle coştu.

Gümüşhaneli hemşehrimiz Özkan Pekin'in seslendirdiği şarkılarla ritim tutarak horon oynayan davetliler Murat Ulutaş ve Onay Şahin’in sahne almasıyla unutulmaz bir gece yaşadı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER