Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
-3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gurbetten Davutoğlu’ndan Gümüşhane’ye övgü

Davutoğlu’ndan Gümüşhane’ye övgü

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonunu ziyaret etti. Davutoğlu, 'Gümüşhane'den, Bayburt'tan ne kadar insanla tanıştıysak hepsi adam gibi adamdır' dedi.

398
Gösterim

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonunu ziyaret etti. Davutoğlu, 'Gümüşhane'den, Bayburt'tan ne kadar insanla tanıştıysak hepsi adam gibi adamdır' dedi.

Bir dizi ziyaret için geldiği Samsun'da Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu'nun federasyona bağlı Özen Köyü Derneği Salonunda düzenlediği programa katılan Davutoğlu’na 24.dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de eşlik etti.

Gümüşhanelilerin muhabbetine ve misafirperverliklerine teşekkür eden Davutoğlu, Gümüşhanelilerin gittikleri her yerde kültürlerini yaşattıklarını belirterek, buna öncülük eden, birliği ve hemşeri dayanışmasını sağlayan dernek yöneticilerine teşekkür etti. 

Konuşmasında Gümüşhane'nin coğrafi özelliklerinden bahseden Davutoğlu, "Gümüşhane- Bayburt öyle bir yerdedir ki bu ülkenin omurga havzalarından biridir. Anadolu’yu Kafkaslara bağlayan yol üzerindedir. Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan yol üzerindedir ve bizim tarihimizde Türki ili diye bilinen Kelkit'ten Hazar'a kadar uzanan, Batum Ahıska ve Azerbaycan'ı da içine alan bir yaydır orası. Dolayısıyla Gümüşhane'den Bayburt'tan ne kadar insanla tanıştıysak hepsi adam gibi adamdır, yiğit insanlardır, hepsine muhabbet duyarız” dedi.

Başbakanlığı döneminde ve sonrasında Gümüşhane’yi yüreğinden hiç eksik etmediğini vurgulayan Davuotoğlu, “Gümüşhane'nin ve bölgenin ne zaman ihtiyacı olduysa her zaman öncelik verme gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da bilin ki biz ne kadar Konyalıysak o kadar da Gümüşhaneliyiz” diye konuştu.

Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Op.Dr. Mustafa Seven ile dostluklarının 20 yıl öncesine dayandığını, 28 Şubat'ın zor ve baskıcı günlerinde Mustafa Seven'in hep yanlarında olduğunu ifade eden Davutoğlu, eşi Sare hanımla birlikte Seven'i hep aileden birisi olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven ise "Sayın Başbakanım ve eşi saygıdeğer hanımefendi ile dostluğumuz 20 yıldan eskiye dayanıyor. O yıllarda Sayın Davutoğlu'nun donanımını ve birikimini biliyordum. Çok iyi yerlere gelmesi gerektiğini düşünüyordum ve nihayetinde de ülkemizin başbakanı görevini yürüttü. Federasyonumun her zaman devletimizin yanında oldu. Devletimizin vereceği her göreve hazırız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’ndan Gümüşhane’ye övgü 1
1 / 4
Davutoğlu’ndan Gümüşhane’ye övgü 2
2 / 4
Davutoğlu’ndan Gümüşhane’ye övgü 3
3 / 4
Davutoğlu’ndan Gümüşhane’ye övgü 4
4 / 4
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *