ETO Başkanı Güler: Gümüşhaneliler vatanına aşıktır

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğini ziyaret etti.

ETO Başkanı Güler: Gümüşhaneliler vatanına aşıktır
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğini ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarete Meclis Üyeleriyle gelen Başkan Güler tanıdığı Gümüşhanelilerin çok olduğunu ve hepsinin vatansever, iyiliksever, çalışkan ve dürüst insanlar olduğunu belirtti.

Eskişehir'de böyle bir Derneğin varlığından çok mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Güler, şöyle devam etti: “Gümüşhaneli tanıdıklarım var. Odamıza kayıtlı çok sayıda Gümüşhaneli dostlarım arkadaşlarım var. Eskişehir'in katma değerine destek oluyorlar. Gümüşhaneliler Gönülleri geniş, zengin ve çalışkan insanlardır. Dürüst iş yaparlar. Ama en önemlisi de o topraklardan hep vatansever insanlar çıkmıştır. Ülkesini milletini seven devletine karşı görev ve sorumluluklarını fazlasıyla yerine getiren bireylerdir. Sizlerin bu birlikteliği ile örf adet ve kültürünüzün sizlerden sonraki genç nesillere aktarılmasında derneğin katkısı çok fazla olacaktır. Bizlerde faaliyetlerinize destek olmaya çalışacağız. Resimlerden gördüğüm kadarıyla Gümüşhane doğal güzellikleri zengin olan bir ilimiz. Karadenize gittim ancak Gümüşhane'yi görmedim. İleriki zamanlarda birlikte bir gezi düzenleriz" dedi.

Dernek faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Uğur Yücel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Gülere teşekkür etti. 19 Aralık’ta yapılan resmi açılıştan sonra Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneli hemşerileri ile Eskişehirli dostların büyük ilgisini ve desteğini gördüklerini sözlerine ekleyen Yücel, bu çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde her zaman doğdukları yer ile doydukları yeri birbirine kardeş yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise iki kentin birbirine benzeyen ortak yönlerinin bulunduğunu belirterek Porsuk ve Harşitin kardeşliğini önemsediklerini, Anadolu'nun zengin sosyal ve kültürel mirasa sahip iki kentin bu zengin kültürel mirasın harmanlanması ile çok güzel faaliyetleri ileriki zamanlarda dernek olarak yapabileceklerini söyledi.

Dernek ofisindeki Gümüşhane'yle ilgili görselleri tek tek inceleyen ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Odunpazarı evlerini içeren Rölyef kabartma tabloyu Dernek Başkanı Uğur Yücele takdim etti.

Dernek Başkanı Uğur Yücel ziyaret sonunda 19 Şubat 2016 Cuma günü akşam saat 20.00’de Hasan Polatkan Kültür Merkezinde dernek olarak organize ettikleri Tiyatro Oyunun davetiyesini Metin Güler’e takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER