Gümüşhaneli Hukukçulardan ‘Oltan Abi’ye vefa dedi

Gümüşhaneli Hukukçular Platformu tarafından Adalet eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurluya “Onursal Başkanlık” takdimi yapıldı. İstanbul’da bir araya gelen hukukçular, aynı zamanda avukat olan eski bakan Sungurlu’yu duygulandırdı.

Gümüşhaneli Hukukçulardan ‘Oltan Abi’ye vefa dedi

Bugün sayıları 200’e yaklaşan avukat, savcı, hakim ve yargı mensubundan oluşan ve GÜSİAD bünyesinde Av.Süleyman Aydın kurucu başkanlığında 2018 yılında kurulan Gümüşhaneli Hukukçular Platformu, İstanbul Güngören’de bulunan İBB Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Programda konuşan platform başkanı Av.Yunus Akçay, “Kuruluşumuzun 4. yılına girdiğimiz günümüzde bu kadar sayıda meslek mensuplarının bir araya gelmesi çok değerli. GÜSİAD bünyesinde yapılanmış olmak aynı zamanda iş dünyasındaki hemşerilerimizin beklentilerini daha sıcak iletişimle kolaylaştırmış olup, karşılıklı beklentilere de olumlu katkılar sağlamaktadır. Bugün burada Türk Hukuk camiasına öncesinde avukat sonrasında Adalet Bakanı olarak uzun yıllar hizmet etmiş meslek duayenimiz Mahmut Oltan Sungurlu büyüğümüze hemşeri meslektaşları olarak Onursal Başkanlık Ödülü vermek için bulunuyoruz. Oltan bey, ülkemize siyasette de uzun yıllar hizmet etmiş, siyasette partili ayrımı gözetmeksizin her hemşerisine, vatandaşa hizmeti esas edinmiş rol model bir siyaset geçmişe sahiptir” dedi.

Programa katılan eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından hemşehrimiz Mahmut Oltan Sungurlu ise şu ana kadar çok sayıda ödül plaket aldığını fakat meslektaş hemşerilerinden bu şekilde ödüllendirilmenin kendisi için çok anlamlı olduğu kadar duygusal bir durum olduğunu belirterek, “Bunu ömür boyu unutmayacağım. Hukuk, devlet sisteminin en önemli yapıtaşlarındadır. Gerek avukatlığımızda gerekse adalet bakanlığındaki görevlerimizde hukukun üstünlüğü ve adaletin güveni için çalıştık. Avukatlık ve yargı alanı bu yönü ile en onurlu mesleklerden biridir. Gümüşhane ekonomisi büyük kentlere göçü zorunlu kılmış, ama insanlarımız gittikleri şehirlerde hep güzel ve başarılı işler yapmıştır, böyle bir ortamda mesleğinde işinde başarılı olmuş hemşerilerimizle birlikte olmak beni çok mutlu etti ve çok ta duygulandırdı. Hukukçular Platformumuza, GÜSİAD’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurucu Başkan Av.Süleyman Aydın ise konuşmasında hukukçular platformunun çalışmalarıyla girişimin önemini vurguladı. 

Programda daha sonra Platformun Danışma Kurulu Başkanı Av.K.Çetin Kantek’e çalışmalara sağladığı katkılardan dolayı ve Gümüşhane Baro Başkanı Av.Metin Aslan’a takdim plaket takdim edildi. 

Baro Başkanı Aslan Gümüşhane’deki hemşeri meslektaşları ile platformun desteklenmesi konusunda gayret edeceklerini, güçlü bir mesleki dayanışmanın önemini vurguladı.

İstanbul Milletvekili Av.Turan Aydoğan da meslek üstadları Mahmut Oltan Sungurlu’ya böyle bir ödülün verilmesinin son derece değerli olduğunu ifade ederek, “Bugün buna da şahitlik etmek tüm meslektaşlarımız gibi, bana başka bir huzur verdi. Ne güzel, yaşam boyu hep doğru ve temiz iş yapıp insanların, hemşerilerin hafızalarında iz bırakmak” ifadelerini kullandı.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise aynı zamanda GÜSİAD’ın kurucu üyesi olan Sungurlu’nun hem GÜSİAD’a hem de hemşeri STK’larına katkılarının her zaman devam ettiğini belirterek, “Buna, ömür boyu Gümüşhanelilik ödülü de desek yeridir. Bugün hakkında onlarca kitap yazılmış Oltan bey hem hukukçularımız hem de hemşerilerimiz için örnek bir kişiliktir” dedi.

İstanbul Baro Başkan Adayı Filiz Saraç ise mesleki platformların iletişimle kazanılan değerlerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek İstanbul Baro seçimlerinde meslektaşlarından destek istedi.

Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av.Süreyya Turan da Türk Kadının hukuk alanındaki yeri ve başarılarına dair görüşlerini ifade ederek, mesleki dayanışmaya vurgu yaptı.  

GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın da Sungurlu ile olan hatırlarını ve GÜSİAD’ın kuruluş sürecindeki desteklerini paylaştı. 

GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu da “Siyasetin içinde yer almasına rağmen herkesin siyasetine eşit duruşu ve hemşerilerini ayrımsız kucaklamasıyla Oltan Sungurlu kişiliği ile de örnektir. Onu tanımaktan ve böyle bir ödülle takdir edilmesinden hepimiz çok mutlu olduk” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Mutlu Gürler ise Mahmut Olltan Sungurlu döneminde Adalet Bakanlığında müşavir olarak çalışma fırsatı bulduğunu belirterrk, "Kendileri ile hemşeri hukukumuzun yanında, kendileri örnek devlet adamı vasfıyla hafızalarımızda hep diri kalacaktır" dedi.

Programa Ankara’dan katılan Av.Seda Ataman, platformun Ankara’daki oluşumun genişlemesi için gayret ettiklerini ifade etti. 

Programa ayrıca Çeşme Cumhuriyet Savcısı Funda Esma Kara, Küçükçekmece Hakimi Mecit Demir, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emre Us da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022, 23:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
İnşallah yerini doldurur
İnşallah yerini doldurur - 2 yıl Önce

İnşAllah parmaklar gösterilen bir siyasetçi daha gelir senden sonra diyelim...

SIRADAKİ HABER