GÜSAD’dan Gümüşhane tanıtım günü

İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ramazan Etkinlikleri kapsamında Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) tarafından Gümüşhane Tanıtım Günü programı gerçekleştirildi.

GÜSAD’dan Gümüşhane tanıtım günü

İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ramazan Etkinlikleri kapsamında Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği (GÜSAD) tarafından Gümüşhane Tanıtım Günü programı gerçekleştirildi.

Program kapsamında Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği faaliyetlerinin sunumu, Gümüşhane tanıtım filmi gösterimi, Yöresel İkramlar (Kuşburnu suyu, Pestil ve Köme) ve aşık atışmaları yer aldı.

Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Mücahit Sezgin, programda yaptığı konuşmada, “Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi arasında tarihî ve doğal güzelliklerle kucaklaşan Gümüşhane, Milattan Önce 3000'lere uzanan tarihi ile birçok uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve bu kavimler mozaiğinin izlerini günümüze taşımıştır. Tarihi ipek yolu üzerindeki konumundan dolayı tarih boyunca önemini kaybetmemiş bir yerleşim yeri olan ve Evliya Çelebi’nin Gümüş Şehri diye bahsettiği zengin altın ve gümüş madenlerine sahip Gümüşhane’de, bugün 174 bin kişi yaşamaktadır. Ülke geneline baktığımızda 700 bin civarında hemşehrimiz çeşitli illere dağılmış durumdadır. İstanbul’da, 250 bin hemşehrimiz bulunmaktadır. Her gün gelişen ve büyüyen ilçemiz Sancaktepe’de de Gümüşhaneli nüfusumuz her geçen yıl artmaktadır. Gümüşhane’nin Kelkit, Kürtün, Köse, Şiran ve Torul olmak üzere 5 ilçesi bulunmaktadır. Satala Antik Kenti, Limni Gölü, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri, Örümcek Ormanları, Zigana Kayak Merkezi, Kadırga Yaylası gibi, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Gümüşhane ayrıca Kuşburnu, Siron, Kuru Fasulye, Kete, Pestil ve Köme gibi ürünleri ile bilinmektedir. Büyük İslam Âlimi Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri de ilimizin en büyük değerlerindendir” dedi.

Sözlerine Sancaktepe Gümüşhaneliler Derneği’nin kuruluş sürecini anlatarak devam eden Sezgin, GÜSAD sayesinde Sancaktepe ve Gümüşhane arasında köprü kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Daha sonra, GÜSAD’ın faaliyetlerine değinen Sezgin,  “Süreç bizi; organizasyonlar, hasta ziyaretleri, taziyeler, kültür gezileri, düğünler, piknikler vb faaliyetlerin üstüne çıkmak sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve uygulamak gibi bir yola yönlendirdi. Bugün GÜSAD klasik hemşeri derneği olmayı aşarak 520 öğrenciye burs veren Gümüşhane’deki köy okullarına ve öğrencilerimize eğitim yardımında bulunan Avrupa Birliği projeleri üreten bir STK haline gelmiştir. Bu sayede Sancaktepe ’de kurulmuş olmasına rağmen ilçemiz ve ilimiz dışında çeşitli illerde hatta Fransa, Almanya, Arabistan, Katar ve Rusya gibi ülkelerde yaşayan hemşerilerimiz Derneğimize üye olmakta ve projelerimize destek vermektedirler” diye konuştu.

GÜSAD’ın VAKIF olma yolunda ilerlediği müjdesini veren Sezgin, sivil toplum kuruluşlarına verdiği destek sebebiyle Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e ve katılımcılara teşekkür etti.

Programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, GÜDEF Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Olgun, GÜDEF Kadın Kolları Başkanı Melek Çubukçu, Eyüp Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Celal Demir, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Tuğba Ercan, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, AK Parti Sancaktepe Kadın Kolları Başkanı Sefanur Akça katılım sağladı.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER