GÜSİAD: Devlet Yerlileştirsin, Biz Yerelleştirelim

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, ülke ekonomisini güçlü kılmak için yerel yeteneklerin güçlendirilmesi gerektiğini, devletin endüstriyel yetenekleri ve üretimi yerlileştirme gayretinde olduğunu sanayicilerin de yerelleştirme gayretinde olmaları gerektiğini söyledi.

GÜSİAD: Devlet Yerlileştirsin, Biz Yerelleştirelim

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın, ülke ekonomisini güçlü kılmak için yerel yeteneklerin güçlendirilmesi gerektiğini, devletin endüstriyel yetenekleri ve üretimi yerlileştirme gayretinde olduğunu sanayicilerin de yerelleştirme gayretinde olmaları gerektiğini söyledi.

GÜSİAD’ın Sultanbeyli’de Av.Yunus Akçay tarafından düzenlenen programına oldukça yoğun bir katılım sağlanırken, programda siyasi partiler, stk  temsilcileri ve iş dünyası bir araya geldi. 

Programın açılışında konuşan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD’ın son bir yılda gerçekleştirdiği faaliyetler ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. 

Ülke olarak üretime destek vermeleri gerektiğini kaydeden Yalçın, “Belli başlıklarda küçük atölyelerde katma değeri yüksek ürünler yapmayı tartışabiliriz. Arkadaşlarımızla görüştük, Gümüşhane’de hazır çalışan bir metal atölyesine destek vererek bisiklet üretebiliriz. Ülkemizin ekonomisini güçlü kılmak için yerel yeteneklerimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Devlet, endüstriyel yeteneklerimizi üretimi yerlileştirme gayretinde biz de yerelleştirme gayretinde olalım” dedi.

“GÜMÜŞHANELİ AKADEMİSYENLER, HUKUKÇULAR, HEKİMLERİ TOPLADIK “

Günümüz iş dünyasının işlem hacmini artırmak, daha kaliteli ürün ve hizmet üretmek, en önemlisi de ihracat odaklı iş planları kurmak zorunda olduğu kaydeden Yalçın, “Buna destek sağlayacak ürün teknolojileri ve yönetim sistemleri uzmanları akademisyenleri, iş dünyası ile buluşturmak istedik. Girişimci fikirleri güçlendirmek, iş dünyasında nitelikli fikirleri harekete geçirecek dinamikleri etkilemek istedik. Gümüşhaneli akademisyenler Platformunu Işık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemal Işık başkanlığında kurup, Ocak ayında bir araya geldik. 50’yi aşkın bilim insanıyla iş dünyasını buluşturduk. İlk görüşmede çalışma biçimlerimizi değerlendirdik, bundan sonra da çok daha verimli programlarla bir araya geleceğiz. Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği programları yaptık. GÜ Vakfının kurulum sürecinde Rektörümüz Prof.Dr.Halil İbrahim Zeybek ve heyeti ile çalışmalar yaptık, GÜSİAD üyelerimizle maddi manevi destekler sağladık, hedefimiz üniversite vakfımıza sürdürülebilir finansal kaynaklar sağlayarak marka bir Üniversite vizyonuna destek olmaktır. Medikal sektöre iş yapan üretim yapan firmalarımız var. Kurucu üyelerimizden hekimler var. Gümüşhaneli hekimlerimizi bir araya getirdik. İş dünyası ile Sağlık Sektörünün işbirliği fırsatlarını değerlendirdik. Platform Başkanımız Prof.Dr.Özkan Ateş başkanlığında nitelikli etkinliklerimiz devam edecektir. İş dünyasının, patent, marka, tasarım gibi fikri mülkiyet haklarının yanında Türk Ticaret Kanunun iş dünyasındaki hukuksal yükümlülüklerinde hukukçularımıza ihtiyaç vardı. Bundan hareketle, Gümüşhaneli Hukukçular Platformunu kurup Av.Süleyman Aydın başkanlığında bir araya geldik. Oldukça verimli bir toplantı olmuştur. 150 civarında avukat, hakim, savcı hemşerimizin envanterini oluşturduk. Üye firmalarımızla hukukçularımızın işbirliklerini değerlendirdik” dedi.

“GENÇ GÜSİAD’I KURDUK”

Çalışmalar kapsamında Genç GÜSİAD’ı oluşturduklarını, GÜNÖP öğrenci topluluğuna destek verdiklerini ve temsilcilikler oluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Yalçın, “Yener Beyaz arkadaşımız başkanlığında 20 kişilik genç grubumuz oluştu. Şimdiye kadar muhtelif başlıklardaki etkinliklerde bir araya geldik. Kendilerini GÜSİAD’ımızın gelecekleri olarak tarif ediyoruz. Her yıl 250 civarında Gümüşhaneli üniversite öğrencimizi muhtelif programlarda bir araya getiriyoruz. Üniversiteli gençlerimiz, bizim geleceğimiz. Onlara etkinlik destekleri, staj destekleri, iş desteği sağlıyor, kılavuzluk yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 20 kişilik bir Solid Works Eğitim programını YTÜ ile orta gerçekleştirip, sertifikalarını takdim ettik. Yılda ortalama 200 hemşeri öğrencimize burs veriyoruz. GÜSİAD’ın Türkiye genelinde hemşerilerimizin yoğun yaşadıkları yerlerde Kocaeli, Bursa, Samsun, İzmir, Konya, Çanakkale, Antalya gibi illerimizde temsilciliklerimizi oluşturmaya ve güncelleştirmeye başladık. Süreç tamamlandığında Türkiye genelinde Gümüşhaneli İş Dünyasını daha büyük bir envanter ile buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

“2018-2019 YILINI ENERJİ YILI İLAN ETTİK “

GÜMÜP’le birlikte 4 programı “enerji” konulu yaptıklarını hatırlatan Yalçın, “Rüzgar, Güneş Enerjisi, Enerji Yatırımları, Enerji Yönetimi ve Akıllı Bina Sistemleri konularını işledik. Konusunun uzman Türkiye’nin en büyük yatırımcılarını, EPDK yetkililerini, bilim insanlarını bir araya getirdik. Enerji yatırımcılarımızın sayılarını artırmaya dönük programlar yaptık. Halen Türkiye’nin güneş enerjisi yatırımlarında iyi seviyede olan üyelerimiz var. Türkiye’nin dış ticaret açığındaki en büyük kamburu olan enerji konusunun peşini bırakmayacağız. İnşaat sektörümüzün büyük oyuncuları başta olmak üzere hangi alana yatırım yapmalıyız diyen yatırıcılarımızı fırsat yatırım sektörü olan enerji alanına yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜMÜŞHANE’YE İŞ İNSANLARIMIZIN SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ “

Konuşmasında Gümüşhane’nin en eski ve ulusal markalarından Gümüşsu’unun yeniden açılmasının herkesi sevindirdiğini belirten Yalçın, “Bu konuda gayret eden Gümüşhane Belediye Başkanımız Sn.Ercan Çimen’e özellikle teşekkür ediyoruz. Gümüşhane’ye mal olmuş bu markanın daha da gelişimi için hep birlikte destek vermemiz gerekiyor. Turizme destek vermeliyiz. Artabel Milli Parkına yatırım desteği gerekiyor, tamamlanmayan yolları var, tesis desteği vermemiz gerekiyor. Abdal Musa Tepesinin güzergahı olan Musalla Deresinin geçiş koridorunu daha da canlandırmamız gerekiyor. Havaalanı yatırımı devam ediyor, şehrimizin havaalanına hazır olması için neler yapmamız gerektiğini tartışmalıyız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise ilçede seçildiği tarihten beri belediye olarak şehir plancılığı konusunda profesyonel çalışmalar yaptıklarını, konusunda  uzman ve güçlü ekiplerle çalıştıklarını, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini ifade ettiklerini ifade etti. Erzincan’da doğmuş olmasına rağmen, büyük dedelerinin Çimen Dağı eteklerindeki köylerden geldiklerini ve soy büyüklerinin aslen Gümüşhaneli olduğunu, halen Kelkit’te çok sayıda akrabalarının bulunduğunu ifade eden Keskin, “Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hemşerilerim bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar” dedi.  

Başkan Keskin’e konuşmasının ardından GÜSİAD tarafından 3 dönemdir seçilmesinden dolayı hemşerileri adına GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın tarafından plaket takdim edildi.

Programda konuşan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise ülke için birlik beraberliğe ve iş dünyasının daha da gayret etmesi gerektiğini ifade ederek, milletvekilleri olarak gereken her türlü destek için hazır olduklarını söyledi.

İstanbul Milletvekili Gümüşhaneli hemşehrimiz Av.Turan Aydoğan da GÜSİAD’ın Gümüşhane’nin, İstanbul’un ve ülkenin gelişimini tetikleyecek üretim ve hizmet sektöründe büyük tecrübeleri olan firmalar olduğunu ve böylesi bir kurumun Gümüşhane için güçlü bir değer olduğunu ifade etti. Kendisinin de 10 yılı aşkındır üyesi olduğu GÜSİAD’ın bu yönüyle beklentileri karşılaması adına herkesin sağlayacağı destekle Gümüşhane’nin markalaşmasında önemli katkıları olacağını söyledi.

Daha sonra sırasıyla GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr.Kenan Aydın, GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun, ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya ve ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci dilek ve temennilerini paylaştı.

Program sonunda programı düzenleyen Av.Yunus Akçay’a Başkan Yüksel Yalçın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

Programa Gümüşhane eski Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane eski Emniyet Müdürü Ali Tom, GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Gümüşhaneli Hekimler Platformu yönetim kurulu üyesi Erdal Erdoğdu, GÜSİAD Gümüşhane Şubesi Başkan Yardımcısı Bayram Canlı, GÜSİAD Çanakkale Temsilcisi Ender Baş, İstanbul Ticaret Odası Komite Üyeleri Soner Keleş ve Turay Kesler, GÜDEF bünyesindeki il, ilçe, ŞİDEF bünyesindeki köy dernek başkanları, Sultanbeyli Şoförler Odası Başkanı Sefa Polat, Gümüşvadisi Grubu, Sultanbeyli Esnaflar Odası Başkanı Şenol Ata, KASTOB yönetim kurulu üyesi Tahsin Söğüt, siyasi parti temsilcileri katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER