GÜSİAD Üretim Firmalarına ‘Bozkır’ Başkan

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (GÜSİAD) iç organizasyonunda oluşturduğu Üretim Firmaları Sektör Komisyon Başkanlığına Pro Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sami Bozkır, yardımcılığına ise Ömür Sedat Kaya getirildi.

GÜSİAD Üretim Firmalarına ‘Bozkır’ Başkan

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (GÜSİAD) iç organizasyonunda oluşturduğu Üretim Firmaları Sektör Komisyon Başkanlığına Pro Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sami Bozkır, yardımcılığına ise Ömür Sedat Kaya getirildi.

GÜSİAD’ın Mecidiyeköy’deki dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Üretim Sektöründe faaliyet yapan firmalar bir araya geldi.

“İmalat sektöründeki firmalarımızı bir araya getiriyoruz”

Açılışta konuşan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, “Komite gruplaması geçtiğimiz dönemdeki programlarımızdan biriydi. Üretim sektöründe çok sayıda hemşeri imalatçı firmalarımız var. Başta İstanbul sonra da genişletilmek üzere, imalat sektöründeki firmalarımızı bir araya getiriyoruz. Gümüşhaneli iş dünyasını marka yapan inşaat sektörümüz gibi çok büyük hacimle iş yapan, ihracat yapan üretici firmalarımız var. Bu firmalarımızı “Üretim Sekom” adıyla yapılandırarak grupladık. Üretim yapan, istihdam oluşturan hemşeri imalatçılarımızın üretim yetenekleri ve güçlerinden büyük bir potansiyel oluşturacağımıza inanıyoruz. Başta birbirimizin müşterisi olmayı, sonra dışa dönük daha organize pazarlama teknikleri ile portföyümüzü fırsat sahalarla buluşturmayı arzu ediyoruz” dedi.

Doğu Karadeniz İş Adamları Kurultayı 2018’de yapılacak

İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, İhracatçılar Birliği gibi sektörel iş toplulukları ile bir araya gelerek iş sahalarımıza katma değer katacak etkinlikler üreteceklerini dile getiren Yalçın, “Doğu Karadeniz İş Birliği Platformunu (DOKİŞ) komşu illerimizin sanayici ve işadamları dernekleriyle genişletip iş fırsatlarını önce bölgesel sonra ülke geneline taşımak hedeflerimiz arasında. 2018 de Doğu Karadeniz İş Adamları Kurultayı ile Gümüşhane’nin komşu illerindeki firmaları ile bölgesel işbirliği programı planlıyoruz. Birbirimizin imalat-teknoloji yeteneklerinden, gelişen endüstriyel değişimleri, devlet destekleri dahil sürekli öğrenen sürekli gelişen bir iş dünyası programı arzusundayız” ifadelerini kullandı.

“Bu potansiyeli güce dönüştürmeyi hedefliyoruz”

Komisyonun yeni Başkanı Sami Bozkır ise büyük bir potansiyelimizin olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Bu potansiyeli güce dönüştürmeyi hedefliyoruz. Hakikaten üretim ve teknoloji kabiliyeti yüksek olan, ihracatta dereceye girmiş firmalarımız var. İlk etapta firma rehberimizi genişleterek üyelerimizin motivasyonunu artıracağız. Eylül ayında kurumsal tanıtım dosyası ile firmalarımızı iletişim kurulabilecek iş dünyasının güçlü aktörleri ile sürekli iş geliştirme modeli çalışan bir sistemi misyon edindik” diye konuştu.

Faaliyet sahalarını tanıtan üyelerin sunuşları ardından Komisyon Başkanı Bozkır’a Üretim Sektör Komisyon Başkanlık ataması GÜSİAD Genel Başkanı Yalçın tarafından takdim edildi.

Toplantıda ayrıca GÜSİAD Gebze Temsilciliğine Tuna Coşkun atandı. Tuna Coşkun, “Gebze’de 50 civarında müteşebbis hemşerimiz var. Onlarla en kısa zamanda bir programla bir araya geleceğiz” dedi.

Toplantıya Propen, Aten, GVD, Uyum Yatakları, Eray Reklam, Günka Havalandırma, Enkomak Makine, Coşkun Arıtma, Manissa Metal, DTM Telekom, Öztiryakiler firmalarının yetkilileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER