İstanbul’da muhteşem Törnük gecesi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü ve Üçtaş Köyünün 20 yıldır İstanbul’da faaliyet gösteren Törnük Derneği muhteşem bir organizasyona imza attı.

İstanbul’da muhteşem Törnük gecesi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Günyüzü ve Üçtaş Köyünün 20 yıldır İstanbul’da faaliyet gösteren Törnük Derneği muhteşem bir organizasyona imza attı.

‘Eğitimin Filizlenen Kardelenleri’ için düzenlenen yemekli program birlik, beraberlik ve dayanışma adına çok güzel enstantanelere sahne olurken, programa bini aşkın davetli katıldı.

TÖRNÜKLÜLER SALONA SIĞMADI

Kavacık Asr-ı Mekan’da gerçekleştirilen programda Törnüklüler yöresel sanatçılarla horonlar ve türkülerle gönüllerince eğlendiler. 

Dernek Başkanı Bünyamin Kara ve yönetiminin gayretleriyle hazırlanan programın sunumunu Muhittin Kaya yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla programın açılışı yapıldı.

“BİZİM DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Beklediğinden daha fazla kalabalık olduğunu ve ayakta kalanlardan özür dileyerek sözlerine başlayan Törnük Dernek Başkanı Bünyamin Kara, “Elazığ depremi, çığ felaketi, İdlib’deki şehitlerimiz ve uçak kazası gibi ülkemizde bazı felaketler oldu. Ölenlerimiz ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 17 Kasım 2019’da yeni yönetim olarak görevi devraldığımızda bazı eleştirileri hedefi olduk. Bu dernek bana ne yaptı, dernek olsa ne olacak olmasa ne olacak diye. Bu söylemler yönetim kurulumuzu çok üzdü. Bizi bu süreçte eleştiriden çok desteğe ihtiyacımız var. Gençler hata yapın, eksik yapın gerekirse yanlış yapın ve biz her zaman arkanızdayız diyen Mustafa Bozlara ihtiyacımız var. 2001 yılın bu yola çıkarken yaş olarak sizden daha küçüktük şimdi sıra sizde ve biz arkanızdayız diyen Şaban Uzunlara ihtiyacımız var. Bir abi bir üye olarak yanınızdayım arkanızdayım kapım her zaman açık diyen Hasan Mendeşlere ihtiyacımız var. Yanlışlarımızla doğrularımızda en büyük hedefimiz buradaki birlik ve beraberliği sağlamak, ayakta tutmaktır. Bu organizasyonda beni yalnız bırakmayan yönetim kuruldaki arkadaşlarıma ve Kadın Kollarına sonsuz teşekkür ediyorum ve Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere de özel teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEHİT AİLESİ VE GAZİMİZE PLAKET

Programda Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristler tarafından yapılan sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Taşkın Temel’in babası Mehmet Temel’e ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada yaralanarak Gazi olan Üçtaş Köyünden Yavuz Gündoğdu’ya plaket verildi.

Törnüklüler gecesine katılmaktan onur duyduklarını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan son günlerde meydana gelen deprem, İdlib’deki şehitlerimiz, çığ felaketleri ve uçak kazasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız ve şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dilediler ve bir şehit babasını ile aynı masayı paylaşmaktan şeref duyduklarını dile getirdi.

Kendisinin de Kürtünlü olduğunu söyleyen İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, dernek başkanı Bünyamin Kara’ya ve ekibini kendilerini geceye davet ettikleri için teşekkür etti ve meclis odasındaki anısını anlattı. Diğer protokol davetlileri de söz alarak geceyle ilgili duygularını dile getirdi.

Karadeniz müziğinin güçlü isimlerinden Hızır Dinçer, kemençe üstadı ve ses sanatçılarından Adem Kodalak, Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Ali Alkurt, TRT Kemençe sanatçılarımızdan Umut Ayvaz, Karadeniz müziğinin genç yeteneklerinde Gökhan Sağgül ve köyün yetiştirdiği sanatçılarından Serdar Meral sahne alarak katılımcılara horon resitali sundu.

PROTOKOL YALNIZ BIRAKMADI

Geceye Törnüklülerin yarı sıra CHP İstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Av. Turan Aydoğan, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, MHP MYK Üyesi Musa Küçük, Gümüşhane Eski Belediye Başkanı ve İSTAÇ genel Müdürü Mustafa Canlı, GÜDEF Başkanı Vahit Olgun, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre Taşçı, AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Yücel Yusufoğlu, AK Parti Kürtün İlçe Eski Başkanı Yalçın Bayrak, Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Akkuzu, Ankara Dernek Federasyonu Başkan yardımcısı Saffet Uzun, Günyüzü Köyü Muhtarı Mustafa Temel, Üçtaş Köyü Muhtarı, Halil Şayık, Kavakpınar Mahalle Muhtarı Öner Açık, Gümüşhane Beykoz Dernek Başkanı Şinasi ATA, Günyüzü Köyü Dernek Başkanı Adem Civelek, Üçtaş Köyü Dernek Başkanı Mevlüt Kutlu, Milli Sporcu İsmail Tozlu ve bir çok siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticilerinin yanı sıra salonu dolduran çok sayıda izleyici topluluğu katıldı.

Programda ayrıca AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Eski Adalet Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu’nun mesajları okundu. 
 

www.gunyuzum.com

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER