Karne hediyeleri PENTUZGÜMDER’den

İstanbul Pendik Tuzla Gümüşhaneliler İl Derneği Yönetimi, geleneksel hale getirdiği “karneni getir hediyeni götür” programının bu yıl beşincisini gerçekleştirdi.

Karne hediyeleri PENTUZGÜMDER’den

Dernekçiliğe farklı bir bakış açısı ve vizyon ile yola devam eden PENTUZGÜMDER yönetimi eğitime ve çocuklara ağırlık vermeye devam ediyor. 

Özellikle çocukları derneklerle buluşturma konusunda çalışmalarını öteden beri sürdürmeye devam eden Dernek Başkanı Sinan Terzi ve yönetimi, her yıl ara tatil ve yaz karne tatillerinde çocukları unutmuyor.

Dernek merkezinde gerçekleşen programda karnesi ile gelen tüm öğrencilere yönetim kurulu ile birlikte karne harçlıkları verildi, oyunlar oynandı, eğlenceler yapıldı, hamsi kostümü ile programa renk katıldı. 

PENTUZGÜMDER Dernek Başkanı Terzi programda yaptığı konuşmada dernek yönetimi olarak çıktıkları bu yolda kendilerine görev bildikleri eğitim ve öğretim yolundan sapmadan bütün öğrencileri teşvik edeceklerini belirterek, “Hedefimiz; Kur’an-ı Kerim’in ilk emri “Oku” emrine layık okuyan, sorgulayan, kaliteli, eğitimli ve imanlı gençliğe rehberlik etmektir. Hz. Muhammed'in bilime verdiği önemi şu hadis-i şerifler ile anlıyoruz: "İlim öğrenmek kadın-erkek herkese farzdır”, İlim Çin'de bile olsa alınız.” Öncelikle bize inanmış ve maddi-manevi desteğini esirgemeyen gönül dostlarımıza, yardımcı olan kadın kollarımıza, çocuklarımıza ve ailelerine, yönetimimize ayrıca katılım sağlayan misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Her programımızı titizlikle hazırlıyoruz. En iyi hali ile üyelerimizin karşısında olmaya çalışıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen özellikle eğitime gönül vermiş ve ekonomik destek vermiş olan herkese şükranlarımı sunuyorum. “Siz isteyin biz yapalım” sloganıyla yolumuza devam edeceğiz. Milli ve manevi duruşları olan, inançlı, ilimli, irfanlı gençliğe toplumun ve ülkemizin çok ihtiyacı var. Biz ruhu taşıyan gençlik yetiştirmek için başta anne ve babalara ardından biz topluma, STK’lara büyük sorumluluklar düşüyor.  Çocuklarımıza eğitim öğretim hayatında başarılar diliyorum. Onlar bizlerin göz bebekleri. Göz bebeklerimizi sıklıkla dernek merkezimizde misafir etmeye devam edeceğiz” dedi. 

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali’yi sevenler ve onun sevdiği Peygamberin ümmeti olarak kendilerinin de bu manada programlar yapmak için yoğun bir çalışma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Terzi, “Evlatlarımıza yapılan yatırımı kazanç olarak görüyoruz. Yarın onların milli ve manevi duruşları ile ve inançları ile bu vatan payidar olacak. Dolayısı ile bizlerde büyükler olarak evlatlarımıza davranışlarımızla, yaşantımızla, iş ahlakımızla örnek teşkil edip yaptığımız her davranışın insani ve İslami düsturlara uymasına dikkat edeceğiz.  Sevgili gençler! Önce Cennet Vatanımızı, Al Bayrağımızı, Kutsal olan Dinimiz İslam’ı, Anne-Babamızı, kutsal olan tüm değerlerimizi sahip çıkmanızı temenni ediyoruz. Şu anki çağda ne yazık ki bütün oyunlar siz günahsız çocuklar ve gençler üzerinde oynanırken bunun en zalimanesini Filistin’deki çocuklarda görüyoruz. Filistin’deki kardeşlerimize zaferler, yavrularımıza özgür bir dünya temenni ediyoruz” diye konuştu.

Program sonunda öğrenci ve aileleri de PENTUZGÜMDER Başkanı Terzi ve yönetimine bu güzel ve anlamlı günde yaptıkları program için teşekkür edip başarılar dileyerek, “PENTUZGÜMDER’i tebrik ediyoruz. Çocuklarımız çok mutluydu bugün. Dünyada en masum, en saf, en temiz varlık olan yavrularımızı unutmadınız, baba şefkati ile çocuklarımızı kucakladınız ve bizi mutlu ettiniz. Başta başkanımız Sinan Terzi olmak üzere emeği geçen herkese Teşekkür ediyoruz. Derneğimiz takdire şayan işlere imza atmaktadır. Allah razı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Melek çubukcu
Melek çubukcu - 2 ay Önce

Sayin baskanim sinan terzi bey den rabbim razi olsun. Hersene duzenler boyle etkinlikleri. Senliklerimizi organize eder. Hatta bizim goruslerimizi bile alir. Boyle ince dusunceli insani rabbim basimizdan eksik etmesin.

SIRADAKİ HABER