Mallı, GGA’ya konuk oldu

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gümüş Gelişim Akademisi (GGA), ‘Gençlerle Baş Başa’ programı kapsamında AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı’yı konuk etti.

Mallı, GGA’ya konuk oldu
Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gümüş Gelişim Akademisi (GGA), ‘Gençlerle Baş Başa’ programı kapsamında AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı’yı konuk etti.

Akademinin bahar dönemi açılışında 25.Dönem Ankara Milletvekillerinden, AK Parti AR-GE Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan hemşerimiz Mahmut Sami Mallı, gençliğe birikim, birikime dinamizm lazım sloganının Genç MÜSİAD üyesi olduğu dönemden beri hatırından çıkmadığını belirterek, “Biri olmadan diğerinin bir yanı eksiktir. Birbirini tamamlayan bir resmin iki parçası gibi. Bu manada bütüne ulaşma babında bu iki ana unsura ihtiyacımız vardır. Genç kardeşlerim ve arkadaşlarıma naçizane tavsiyem, normal rutin insanların dışına çıkan adanmış insanlar olma gayret gösterin. Bunun içinde çok ama çok okumamız lazım. Hakk’a adanmış bir gençlik olmak için çok okumalıyız. Marjinal gruplara bakıyorsunuz orijinal gruplardan daha çok okuyorlar. Bu sebeple bizlerin bu konuda daha hassas olması gerekir. Bu konuda vaadi ölüm olan marjinal gruplar kadar olamıyorsak biraz durup düşünmemiz gerekir. Bu minvalde adam çıkarmak için uğraş gayretinde olmalıyız. Amacımız İlayı Kelimetullah yolunda insanlar yetiştirebilmek olmalıdır. Yabancı dil öğrenin. İmkânınız varsa yurt dışında dil öğrenmeye çalışınız, hatta gelin görüşelim bu niyette olan arkadaşlar için birbirimize yardım edelim” dedi.

Hiçbir zaman örf, adet ve geleneklerden uzaklaşmamaları konusunda gençlere tavsiyelerde bulunan Mallı, “Öğrendikleriniz sizi yozlaştırmasın. Herkes dönemini yaşar. Kaderde ne olacağını bilmiyoruz ama dua ederek bunu değiştirebiliriz. Yarın öbür gün Ankara için, vatan ve millete için ne yaptın diye sorulduğunda anlatacak güzel hikâyelerimiz olsun. Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturu ile hizmet edersen rahmet bulursun. Ve eğer zengin olmak istiyorsanız güneş üzerinize doğmasın. Şu üç önemli başlığı kendimize prensip edinmemiz gerekir: Küs durmamak. Kardeşinin derdine çare aramak. Din kardeşini korumak ve kollamak. Osmanlı bu sacayakları üzerinde yıllarca hüküm sürmüştür” diye konuştu.

Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) öğrencileri tarafından siyasi AR-GE, Ortadoğu siyaseti, paralel yapı, Başkanlık sistemi ve gündeme ilişkin yöneltilen sorulara verilen cevaplarla devam eden sohbetinde Mallı, şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere’de eski başbakanlardan Tony Blair Politika yönetim merkezi, laboratuvarı kurmuş. Ve bu şekilde bir sonraki seçimde oylarının artmış olduğunu görmüş. Siyasi partilerde AR-GE’ politika üreten bir merkezdir. Türkiye’de sıcak gündemi takip edip politikalar üretecek bir merkez. Her krizden bir fırsat ile çıkan bir merkez. Türkiye parçalanamaz ve bölünemez. ABD, Rusya, AB he ne kadar Türkiye’yi sevmeseler de, Türkiye’nin bölünmesini istemezler, çünkü menfaatleri ile çatışır. Bu gün ABD ile Rusya’nın savaş halinde olduğu söylenir, bilinir ekranlardan medyadan yansıyan budur. Oysaki 1946’dan bu yana ikisi de menfaat ortağıdır.

Paralel yapı 1970 yılında CIA tarafından devletin içine yerleştirilmeye başlanmış bir yapıdır. Liderimiz Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde bu mücadeleye devam edilmektedir.

TBMM’de ki görüşmeleri izliyorsunuzdur. Bir konu hakkında önerge verildiğinde veya önemli bir konu görüşüleceğinde aradaki birçok formaliteden dolayı gecenin on ikisinde sıra geliyor, sonrada bir sonuç çıkmıyor ortaya. Anayasaya, kanuna, iç tüzüğe uyduralım derken zaman geçip gidiyor. Güçlü bir Türkiye için, Güçlü bir “Türkiye Başkanlık Sistemi” daha hızlı karar alan ve uygulayan bir anlayışla ülkemizin geleceği daha da iyi olacaktır.

Yeni anayasa çalışmaları şu an itibariyle yerini yaşanacak olan gelişmelere bırakmıştır. Bu süreçte halkımız bunu konuşsun bir kendi içinde özümsemeye çalışsın. Elimizde hazırlanmış tak diye ortaya konacak bir anayasa yok. Bu konu zaman içerisinde yerini bulacaktır. Mart ayı itibariyle ana gündemimiz terör, mülteci sorunu ve taşeron işçiler olacaktır.”

GÜBDER Başkanı Erol Tekçe ise konuşmasında “TBMM’de genç yaşta milletvekilliği yapan ve bu gün Türkiye’nin en büyük partisinde AR-GE Başkan yardımcılığı görevinde bulunan, değerli hemşerimiz Sn. Mahmut Sami Mallı’yı gıpta ile izliyoruz. Bu gün bizi kırmayıp, zaman ayırıp aramıza katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Söyleşi, GÜBDER Yönetimi Kurulu tarafından Mallı’ya günün anısına plaket verilmesinin ardından aile fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Haber: Ekrem Yıldız-Ankara
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER