PENTUZGÜMDER’den çocuklara çifte bayram

İstanbul Pendik Tuzla Gümüşhaneliler Eğitim, Sosyal, Yardımlaşma Derneği (PENTUZGÜMDER) hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara yönelik bayramlaşma ve harçlık dağıtma programı düzenledi.

PENTUZGÜMDER’den çocuklara çifte bayram

Pendik Ahi Evran kültür merkezinde düzenlenen programda sponsorların desteğiyle sağlanan harçlıklar çocuklara dağıtıldı, bayramlaşma programı yapıldı.

Protokol konuşmaları ile çocuklara yönelik Hacivat ile Karagöz oyunu, Zeka Küpü Yarışması, Dua Okuma, Bilmece Yarışması, Şiir Okuma, Tekerleme Söyleme gibi etkinliklerin düzenlendiği programda ayrıca çocuklara çeşitli ikramlar sunuldu.

Harçlık dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlanan programda konuşan PENTUZGÜMDER Başkanı Sinan Terzi, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştirildiği en kıymetli zamanlar olduğunu belirterek, “Bayramlar, her yüreğin muhtaç olduğu mutluluğu, güveni, dostluğu yaşama ve yaşatma fırsatını veren manevi mevsimlerdir. Bu vesile ile en kıymetlilerimiz olan evlatlarımıza da bu gelenek, görenek, örf ve manevi duygularımızı aktarmak adına her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarla bayramlaşma ve harçlık dağıtma programını yoğun katılımla icra ettik” dedi.

Yine yapılmayanları yapmaya devam ettikleri bir programı daha icra etmenin haklı gururu ve sevincini yaşadıklarını kaydeden Terzi, “Bugün hem 23 Nisan hem de Ramazan Bayramı için bir araya geldik ve yavrularımız iki sevinci bir arada yaşıyorlar. Her gününüz mutlu, umutlu, sağlıklı ve başarılı olsun inşallah. Rabbim sizlere zihin açıklığı versin. Vatana ve ümmete hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah. Önce şahsım ve yönetim adına, sonra üyelerimiz ve ülkem adına hayırlı hizmetler olmasını Mevla’dan temenni ediyorum. Ayrıca hepinize bizlere güvenerek destek verdiğiniz için Özellikle sponsorlarımızdan başta Pendik Belediye Başkanımız Ahmet Cin olmak üzere Başkan Yardımcımız Hakan Öğütçü beye, Aytaç Odabaş’a, Yavuz Küçük’e, Ferhat Tuncer’e, Tahsin Öztürk’e, Temel Küçük’e, Hasan Yılmaz’a, Salih Şeker’e, Turan Yılmaz’a, Fatih Küçükömeroğlu’na ayrıca Cengizhan Yılmaz’a yürekten teşekkür ediyor, keselerine bereketler diliyorum. Yine destek veren; Nazım Baş, Murat Baş, Burak Baş, İbrahim Yılmaz, Ayhan Yaprak, Onur Çubukçu’ya da teşekkürler” diye konuştu.

Başkan Terzi, salonu dolduran çocuklara da çeşitli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Sizlere birkaç tavsiyem olacak yavrularım. Şu telefonlardan uzak durunuz. Onlar sizin başarınızı ve sağlığınızı bozuyor ve o sağlık bir daha geri gelmeyecek. Çok çalışmanız, planlı çalışmanız ve istekli çalışmanız gerekiyor. Bol bol kitap okuyunuz. Araştırma ve icatlar konusunda araştırmalar yapınız. Başarı tesadüf değildir. Başarılı olmak için hedefinize odaklanın. Siz siz olun idealist, üretken gençler olunuz. Ayrıca vatanınıza, dininize, bayrağınıza, davanıza bağlı gençler olunuz. Her zaman yardımlaşmayı, çevrenizle iyi geçinmeyi, ailenize ve büyüklerinize saygılı olmayı kendinize prensip edininiz. Ümmet olunuz, kardeş olunuz.”
 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER