Sultanbeyli’de hemşeri kadınlar buluştu

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER) tarafından geleneksel hale getirilen hemşeri buluşmalarında bu hafta dernek kadın kolları organizesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde hemşehri kadınlar kahvaltıda buluştu.

Sultanbeyli’de hemşeri kadınlar buluştu

Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği (GÜMÜŞDER) tarafından geleneksel hale getirilen hemşeri buluşmalarında bu hafta dernek kadın kolları organizesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde hemşehri kadınlar kahvaltıda buluştu.

Dernek merkezinde kahvaltıda bir araya gelen hemşeri kadınlara Sosyolog-Aile danışmanı Yasemin Çamoğlu tarafından ‘Toplumda ve Ailede kadının yeri’ konulu seminer sunuldu. 

Slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen seminerde Dünya Kadınlar Gününe vurgu yapılarak bugün toplumda kadınların rolünü anlatan Çamoğlu, “Kadınların en önemli rolleri, sorumlulukları eş olma ve anne olmasıdır. Evi idare etmek ve ev işlerini planlayarak yapmak ahlaki olarak hanımın görevlerinden sayılmıştır. Evi idare etmek oldukça önemli bir iştir Maalesef yalnızca ev işlerini yapan ev hanımları yaptıkları işin önemini bilmemektedirler. Gerçek bir ev kadını bütün işlerini tek başına yapan liyakatli bir müdürdür. Hem planlayıcı hem de uygulayıcıdır. Birçok erkek başarısını bir ev kadınının tedbiri, ahlakı ve desteğine borçludur. Kadın olmak bize verilen en büyük şanstır ve şükrünü de bilmeliyiz” dedi.

Kahvaltıda Sultanbeyli Nilüfer Hatun Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Hülya Keskin konuşma yaparak ailenin çocuk üzerindeki rolüne ve çocuk yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. 

Programa katılan AK Parti Sultanbeyli Kadın Kolları Başkanı Fadime Aydın ve Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülten Terzi de katılımcılara günün ve programın önemini vurgulayan konuşmalar gerçekleştirerek, kadınlara programa katıldıkları için, etraflarındaki insanlara faydalı olma gayretlerine ve ev sahipliklerine teşekkür etti.

Kadınlar Buluşmasına konuşmacılar yanında Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Adayı Sümeyra Karabuğa,15 Temmuz Şehit’i Muhammed Fazlı Demir’in eşi Fatma Demir ile çok sayıda hemşeri kadın katıldı. Program sonunda tüm katılımcılara dernek tarafından saksı çiçeği hediye edildi.

Program sonunda GÜMÜŞDER Kadın Kolları başkanı Meryem Saide Zor beraberinde Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülten Terzi, AK Parti Sultanbeyli Kadın Kolları Başkanı Fadime Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Adayı Sümeyra Karabuğa dernek başkanı Abdulkerim Yıldız’ı ziyaret ederek program için teşekkür etti. 

Dernek Başkanı Abdulkerim Yıldız, programa katılan misafir ve hemşeri kadınlara teşekkür ederek, “Kadınlar gününde eğlenceyi değil bilgiyi tercih ederek program yapan kadın kollarını ve programa katılan hanım kardeşlerimizi tebrik ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER