HAFIZAMIZI YOKLAYALIM

2018 yılını da tükettik. Bitirdik demiyorum özellikle. Her şeyi hunharca tükettiğimiz gibi bu yılı da tükettik. Bu ülkede doğan burada yaşamını idame ettirenler neden bu ülkenin sürekli olarak kötüye gittiğini söyler, daha doğrusu kötüye gitmesini ister. Bunu anlamak bizim için oldukça zor.

Demek ki ülkede çıkacak bir kargaşa ortamında bir şeylerden nemalanacaklar. Eğer böyle ise, o şekilde düşünen insanlara bir değil, bin kere, milyon kere yazıklar olsun. Kaos ortamında yapılacak iş nemalanmak olmamalı.  Kaosun ortadan kalkması için herkesin bilfiil mücadele etmesi gerekir. Aklıselim ile hareket ederek ortamın yumuşaması gerekir. Maalesef olumsuzluklar karşısında ortak bir tavır göstermesini beceremedik. İnşallah bundan sonra bunu beceririz.

2018 yılı,  iyisi ve kötüsü ile bitmek üzere. Bu yılda ülkemizde ve dünyada olan önemli olayları bir hatırlayalım, hafızamızı tazeleyelim.

20 Ocak 2018'de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu grupları tarafından Suriye'nin Halep ilinin Afrin ilçesi ile Azez ilçesine bağlı Tel Rıf'at kentine yönelik Zeytin Dalı harekâtı başlatıldı. Harekat Türk askerinin başarısı ile zafere ulaştı.

14 Mart 2018'de ünlü olan fizik profesörü Stephen Hawking tedavisi mümkün olmayan ALS hastalığı yüzünden 76 yaşında İngiltere, Cambridge'de öldü.

27 Nisan 2018 Kuzey - Güney Kore ve dünya adına tarihi bir gündü. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile görüşmesinde ilk kez Güney tarafına geçti.

15 Mayıs 2018'de ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını protesto gösterilerinde 65 kişi hayatını kaybetti 2 bin 770 kişi yaralandı.

12 Haziran 2018'de ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u ilk kez bir araya getiren tarihi zirve Singapur'da gerçekleşti.

Suudi Arabistan Haziran 2018'den itibaren kadınlara da ehliyet alarak araç kullanma izni verdi. 

Tayland'da 23 Haziran günü, yaşları 11-16 arasında değişen ve 12 kişiden oluşan Moo Pa futbol takımı ile 25 yaşındaki koçları Ekaphol Chantawong, Doi Nang Non Dağı'nda bulunan Tham Luang Mağarası'nda su baskını sebebiyle mahsur kaldı. Uluslarası kuruluşların seferber olduğu kurtartma operasyonunda 12 gün sonra çocuklar kurtarıldı ancak dalgıçlardan biri hayatını kaybetti.

24 Haziran 2018'de Türkiye'de erken seçim yapıldı. Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanlığı seçimi ile halk cumhurbaşkanı seçti.

Endonezya'nın Sulawesi Adası'ndaki Palu ve Donggala'daki deprem ve ardından tsunami meydana geldi. Faciada can kaybı 2 binin geçti, 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi, 2018'e damgasını vuran en önemli olaylar arasındaydı.

13 Aralık 2018 tarihinde, Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonunda gerçekleşen tren kazasında, makinistle birlikte 9 kişi hayatını kaybetti.

2019 yılının milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle…

YORUM EKLE