HEMŞERİLER ANKARA’DA EFULİM CAFE’DE BULUŞTU

Efendim, geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi akşamı Ramazan ayında lezzetinden insanların pide kuyruğunda olduğu, gazetelere, televizyonlara haber konusu olan Ankara Etimesgut İlçesinde Elvankent Semtinde İşletmesi bulunan aynı zamanda GİAD üyesi olan Muzaffer ÜNLÜ Ağabeyimizin hem fırın hem de kafe işletmesinin olduğu EFULİM CAFE’de buluşmuştuk.

Çalışma Bakanlığında görev yapan Ali KUDU arkadaşımızın organize ettiği ve İş ve bürokrasi çevresinden birçok hemşerinin katıldığı davete, GÜDEF Başkanı Hamdi ARSLAN, GİAD Başkanı Erdal KURT ve Tanınmış iş adamlarından ve  Gümüşhane STK eski Yöneticilerinden Baki TELLİ’de katılımcılar arasındaydı.

İsimlerini buraya sığdıramayacağım değerli hemşerilerimiz ile Gümüşhane’mize özgü peynirli ve kıymalı pideleri yemeye başlarken katılımcılar arasında bir sima dikkatimiz çekmişti. Atatürk ortaokulundan dönem arkadaşımız Fikret ASLAN karşımdaydı. Kendisiyle görüşmeyeli yıllar olmuştu. Açken ben ben değilim, seni göremiyorum Fikret dedim. Pidemi yedikten sonra seni görebilirim dedim. Yanımda Baki Bey’in oğlu Oğuzhan Bey vardı. Bir yandan Trabzonspor’un berabere kalması üzüntüsüyle pidelerimizi yemeye başlamıştık. Diyette olduğumdan fazla bir şey yiyemedim. En fazla 2 pide yedim. Oğuzhan Bey şahidimdir. Trabzonspor yenmiş olsaydı o keyifle üçüncü pideyi de yerdim. Pide, tatlı, çay derken karnımız doymuş gözlerimiz açılmıştı. Artık tanışabilir ve sohbet edebilirdik.

Herkesin kendini tanıtması ile başlayan sohbette Kelkit’i Mustafa TUYGUN kardeşim temsil etme noktasında kalırken, Merkez, Torul, Şiran derken sayımdan Kürtün oy çokluğu ile çıkıyordu. Köse temsilciliği boş kalmıştı. Bir daha ki sefere inşallah diyeceğiz artık. Bir sigara molası verip dışarı çıktığımızda Fikret arkadaşımın yanına geçip eskilerden geçmişten konuştuk, anıları yâd eyledik.

İçeriye dönüp sohbete devam ederken, STK temsilcilerimizden Erdal KURT’un konuşmasının satır başlarında: Ankara’da gerçekleştirmek isteyip te gerçekleştiremediğimiz Gümüş Konak Projesinin inşallah yakın zamanda hayata geçmesi için çalıştıklarını belirtirken aynı zamanda yakın zamanda Ankara’da bulunan Mühendis ünvanlı meslek sınıfı hemşerilerimiz ile bir araya gelineceğinden bahsetti.

GÜDEF Başkanı Hamdi ARSLAN, Ankara’da ki 1950 yıllarındaki Gümüşhane Cemiyet hayatından günümüze kadar olan süreci kısaca özetledikten sonra, Gümüş Konak proje işini biraz daha açtı. Yeni Mahalle Belediyesi Başkanlığı tarafından haseple hemşerimiz Bşk. Yrd. Erhan ARAS’ın katkılarıyla tahsis edilen yer ile ilgili olarak yakın zamanda inşallah Gümüşhanelilerin bir araya geldiği, düğününü, sünnetini, yapabileceği, pidesini beraberce yiyebileceği bir mekana inşallah kavuşacağız. Gelecek nesillerimize kültürümüzü aktarmaya vesile olacak bu kan kısmetse. Dedi.

Geçmiş dönemlerde STK Başkanlığı yapmış olan Sn.Baki TELLİ’de temenni ve görüşlere katıldığını belirterek en kısa zamanda Gümüşhanelilerin buluşma noktası bir mekana kavuşmak en büyük istek ve dileklerinin olduğunu bu konu üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Evet, 2012 yılında “ Gümüşhane Konukevi Projesi Hani Ankara’dan Başlayacaktı” başlığı ile görüşlerimizi dile getirmiştik buradan. Keza 2018 yılında tekrar etmiştik, artık umutlar tükenme aşamasında…

Ve buradan şu önemli noktayı da hatırlatma ihtiyacı duymaktayım naçizane:

Son 2 yıl içerisinde Ankara’da birlik ve beraberlik adına üzülerek bir gevşeme görmekteyiz. Eskisi kadar birbirimize ve de kimliğimize bağlı değiliz. Birbirimizi sevmiyoruz, tahammül gösteremiyoruz, bir araya gelmiyoruz, hal hatır etmiyoruz. İş dünyasında Bürokraside ve siyasette istenilen lobi faaliyetlerini gerçekleştiremiyoruz. Haliyle gidenleri geriden seyretmeye devam ediyoruz. Kişisellerimizi, egolarımızı bir yana bırakalım. STK Başkanlarımızdan ricamızdır, lütfen bir araya geliniz ve Gümüşhane için yapılması gerekeni yapınız. Bu gidişat doğru değil.

Selam ve Saygılar.

YORUM EKLE