HERŞEY SENİNLE BAŞLAR

"Değişiklik yapmakta başarılı olanlar, değişikliğe kendilerinden başlayanlardır"
Bernard Shaw


Sen; bu dünyaya başıboş getirildiğini mi zannediyorsun? Sen yaratılanların en şereflisi olan sen basit bir canlı mısın bu alemde? Seni diğer yaratılanlara karşı efendi hükmüne koyan ve eşref-i mahlukat şerefine layık olunan sen, az bir şey misin?  

Değilsin elbet. Sen; içinde koskoca bir alemi taşıyan çekirdeksin. Sen Rabbimizin en büyük mucizesi doğumla gözlerini açtığın dünyada belli bir gayenin izinde hareket etmesi gereken, yaratılanları Yaratan'dan ötürü sevmesi gereken bir canlısın, değersin. Sen sevgi tılsımı dopdolu kalbinle insanlara faydalı olması gereken, şükür makamında Rabbine riyasız ve çıkarsız ibadet eden, eşine, çocuklarına, akrabalarına ve çevresine karşı insani, ahlaki ve imani vazifeleri olan bir insansın. Sen, her şeysin.   

Sen; sırf aynada gördüğün kara kaşlı, sırma saçlı, pos bıyıklı, uzunca boylu ya da yakışıklı bir erkek, güzeller güzeli bir kadın, saçları jöleli bir ergen değilsin. Sen dün annenin karnında küçücük bir sıvıdan meydana gelen, o yüce güç (Allah) tarafından göz, kulak, burun ve diğer organları yerli yerine yerleştirilen ve nihayetinde dünyaya gözlerini açıp verilen süre mühletinde büyüyen, gelişen, ağlayan, gülen, çalışan, başarılı yada başarısız olan ve en nihayetinde musalla taşına uzanarak sevdiklerinin omuzlarında asıl olan o hakiki aleme göç ediveren bir imtihan vesilesisin.  

Mümin Sekman'ın dediği gibi;

"Çaresizlik öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Sende sandığından çok daha fazlası var. Gelebileceğin en iyi yerde değilsin. Unutma ki yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır. Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur. Rüzgârı suçlamayı bırak ve yelkenleri kullanmayı öğren. Seyirci koltuğunda oturmaktan bıktıysan sıkıldıysan hemen sahneye çık. Zirvede her zaman bir kişiye daha yer vardır. Başkaları yapabildiyse, onlar başarabildiyse unutma ki sende yaparsın, sende başarılı olursun. herley seninle başlar. Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın. Tercih senin.."

Şimdi sana; "Tüm yolların sana kapandığını, tıkandığını gördüğün zaman nasıl hareket etmelisin" diye sorduğumda bana vereceğin cevap ne olmalıdır?

Elbette bu durumda yapacağın iş ve çizeceğin yol haritası şu olacaktır ki;

"Ya yeni bir yol bulacaksın, ya yeni bir yol açacaksın ya da en kolay olanı yoldan çekileceksin" öyle değil mi..?

Genç çekirge yaşlı karate hocasına sorar:

"Ne kadar sürede sizin seviyenize gelirim?"

"10 yıl!"

"İki katı çalışsam?"

"20 yıl!"

"Üç katı çalışsam?"

"30 yılda..!"

"Ne kadar çok çalışsam süre o kadar uzuyor. Bu nasıl iş hocam?"

"Sen gözünü sonuca dikmişsin. İnsanın gözü bu kadar sonuçta olunca önünü görmesi için tek gözü kalıyor.."

Evet, sen değerli kardeşim. Şimdi hangi eğitimle, hangi statüde, hangi makam ve yerde olduğuna bakalım. Gümüşhane Belediyesi'nde bir temizlik elamanısın, Arvato'da müşteri temsilcisi, herhangi bir okulda sınıf öğretmeni, Gazipaşa Ortaokulu'nda öğrenci, Lezzet Lokantası'nda garson veya bulaşıkçı, Yıldız Madende bir işçisin. Sorun değil bu çalıştığın yerlerdeki en iyi eleman, en iyi öğretmen, en başarılı öğrenci, en değerli garson, en verimli işçi sen olmalısın. Ne olursan ol bulunduğun yerin en iyisi, en başarılısı sen olmalısın.

Ve sen, sakın unutma kardeşim;

"Her şey seninle başlar ve seninle biter..."
YORUM EKLE