Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Yerel Seçim 2019 Varan: Gerginlik tarafı olmadık

Varan: Gerginlik tarafı olmadık

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan’ın pankart-afiş tepkisi devam ediyor.

187
Gösterim
KAYNAK: Kuşakkaya Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan’ın pankart-afiş tepkisi devam ediyor.

Son 15 gündür bir hukuk mücadelesi verdiklerini ifade eden Varan, “Cumhur ittifakı oluşturan iki Parti’den birisi olan Ak Parti’nin mevcut Gümüşhane Belediye Başkanı, yasal seçim bürosu ilan ettiğimiz binamızın üzerine seçimle ilgili çalışmalarımızı yansıtan afişimizi asmamıza 15 gündür engellemektedir. Önceki günkü güvenlik toplantısında konuyu gündeme getirdiğimizde kendileri için sorun olmadığını yasaya uygun davrandıklarını belirtmesine rağmen bugün yine zabıta mensupları iki profil demire kaçak yapıya gireceği endişesiyle yine tanıtım pankartımızın asılmasına engel oldular. Kaldı ki pankartımızı asacağımız yerde Cumhur ittifakımızı oluşturan iki partinin genel başkanlarının da posteri bulunmaktadır. Bu posterleri halk görmesin diye ısrarla kendi resminin giydirildiği büyük otobüsü pankartı ve trafiği de engelleyecek bir şekilde transit yol üzerinde park ederek tutmaktadır. Sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin el ele tutuştuğunu insanlara göstermemek için. Biz belediye başkanımızın bizzat aynı şekilde karayolları üzerinde bulunan pankartını ve seçim ofisimizin yanındaki otopark üzerinde olan demir profillerini örnek göstermemize rağmen zabıta ısrarla bunu yaptırmayacağını tarafımıza bildirmiştir” dedi. 

Seçime sayılı günler kala gerginlik taraftarı olmadıklarını belirten Varan, “Bizler herkese kardeşliği vaat ederek seçim çalışmalarına başladık. Ama bu yapılan tavrın, engellemenin şuan yönetimde olan kişinin şahsi zihniyetinin bir işareti olduğunu görüyorum. Bu fikir mensubu olduğu partinin fikri değildir. Bu fikir diğer siyasi görüşte olanların da fikri değildir. Bu tamamen şahsının kişisel hırsının eseri olarak verilmiş bir kararla yapılmış davranıştır. Biz bütün Gümüşhaneliler huzurunda bu ilin şehri eminlik makamında oturan bu kişinin şahsi kaprisine dayanarak yaptığı bu uygulamaları tekrar tekrar Gümüşhanelilere şikâyet ediyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur ittifakının oluşturduğu güzel kardeşlik havasını bozmayacağımızı bu pankartımızı da artık bundan sonra asmayacağımızı da buradan duyurmak istiyorum.  Ama ben mevcut başkanı da Gümüşhane halkına şikayet ediyorum. Partisine şikâyet ediyorum. Artık bura kişilerin değil kurumların, kurumsallaşmanın ehli olmalıdır. Verilen kararların hırsla değil mantıklı, şehir insanının taleplerini karşılayan kararlar olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Belki bu zorlamalarla şuna kadar küçük sıkıntılarla geçen seçim atmosferini bozmak, gerginlik yaratmak istemiş olabilir. Biz bu tuzağa düşmek istemiyoruz. Bugüne kadar seçim ofisimizin üzerinin pankartla kapatılması, seçim bürolarımızın önlerini büyü araçların çekilmesi, renkli mobil görüntülü seçim cihazımızın seçim kuruluna şikayet edilip faaliyetinin engelleme girişimleri. Bizim sosyal medya takipçilerimizin tehdit edilmesi. Bütün bunları yaşayarak son üç güne geldik. Hepsinin takdirini ben Gümüşhane halkına havale ediyorum. Başkanın bu şahsi tavrını da tekrar Gümüşhaneliler adına protesto ediyorum” serzenişinde bulundu.


 

Varan: Gerginlik tarafı olmadık 1
1 / 6
Varan: Gerginlik tarafı olmadık 2
2 / 6
Varan: Gerginlik tarafı olmadık 3
3 / 6
Varan: Gerginlik tarafı olmadık 4
4 / 6
Varan: Gerginlik tarafı olmadık 5
5 / 6
Varan: Gerginlik tarafı olmadık 6
6 / 6
Yorumlar
N
Ne komik adamsın yahu 6 yıl önce
Sn. Varan Gümüşhane'de kendi oyunuz yetmiyor. Mhp ve Devlet Bahçeli nin oyuda yetmiyor. Dönüp Recep Tayyip Erdoğan ın arkasına sıgınıyorsunuz. O olmasa ne siz ne de bi başkası Gümülhanede seçim kazanamaz. Ama siz o gemiyide kaçırdınız. Siz ne kadar onun afişlerini asarsanız arabanızı süslesenizde o sizi sildi. Silmese şuan Ak partiden aday olurdunuz. Zaten.
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Adalet 6 yıl önce
Bu ulkede adalet sadece sarayların ismidir
BEĞENME
0
CEVAPLA