Nimet Ablaya Değil Nimet Veren Allah'a Güvenin

Bir yıl bitip, yeni bir yıl başlarken her sene şeytan tuzaklarını kuruyor, ağlarını geriyor, askerlerini cepheye sevk edip, birer birer değil; biner biner müslüman avlıyor. Kazanırsam fabrika kuracağım, fakirlere yardım edeceğim, cami yaptıracağım diyerek kendini kandıranlar bir yana, ekonomiyi bahane edip bu zokayı yutanlar da cabası. Neyden bahsediyorum? Elbette ki milli piyango denilen kumar şebekesinden bahsediyorum. Nedir bu işin dini boyutu, buyurun hep beraber öğrenelim…

Allah Teala yüce kelamı Kur’ân-ı Kerim’de mealen; “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?” buyurmaktadır. Ayetten de anlaşıldığı üzere kumar ve adı ne olursa olsun bu kumarın değişik türevleri şeytan işi birer pislik olmaktan öteye geçemezler. 

Bir koyup on almak ancak ticaretle olduğunda helal olur. Onun dışında parayla çekilişe katılmak, kazı kazan uygulamaları yapmak, sayısal loto bileti alıp da doğru numarayı tutturunca milyonlar kazanmak “inananlar için” bu dinde haramdır. Zaten biz de inancı olan, insaf sahibi Müslümanlara konuşuyoruz. Yoksa Allah’ın emirlerini takmayan taş kalpli bir vicdansıza biz ne diyelim?

Bir de sanki bu yaptıkları iyi bir şeymiş gibi, haşa uğur getirsin diye, paranın çıkma ihtimali daha yüksek olsun diye insanların Nimet Abla denilen yerden bilet almak için uzun kuyruklara girdiklerini görürsünüz. Ne diyelim? Kargalar bile buna gülmeye tenezzül etmez. Oysa rızkı veren Allah değil midir? Evet, öyledir. Bizi yaratan, bize rızık veren, bize sayısız nimet veren, el, ayak, göz, çoluk-çocuk, iş, aş bahşeden Yüce Allah bize helal yoldan rızık teminini de emretmiştir. Artık onun emrini aşıp kumardan medet umamayız. 

Haramdan kimseye hayır gelmez. Sureta gelmiş gibi görünse de ahirette onun burnundan fitil fitil getirecekler, hiç şüpheniz olmasın. O paralarla yapılan camide namaz da kılınmaz. O parayla yapılan hayır kabul de olmaz. Nice insanlar var ki bu sayısal lotodan para kazanıp da önce evini, sonra karısını değiştirip, gece alemlerine dalıyor da, para bitince sersefil can verip gidiyor. Bu, dünyadaki rezillikleridir. Bunun bir de ahiret tarafı var. Unutmamak lazım. Eşini boşayıp, lüx otellerde şarkıcılarla nişan yapıp para bitince terk edilenler, bir anda zengin olup akıbet barakasında donarak ölenler, çok para sahibi olunca peşine takılan avcılar tarafından vurulup öldürülen veya bundan sebep katil olanlar mı dersiniz, ne ararsanız var. 

Bunlar bize ibret olmalıdır. Allah Teala harama meyleden o kulu üzerinden ibretlik dersler veriyor kullarına. Kul bunu görüp haramdan el etek çekerse ne ala. Yok, o da bu bataklığa dalarsa çırpındıkça batması, el vereninin olmaması işten bile değildir. Bedava peynir fare kapanında olur derler. Kimseye kazanmadan, kolayından ekmek yok. Ancak Allah’ın özel nimet verip, ikram ettiği, fazlından zengin yaptığı insanlar müstesna. Bunun dışında herkes dişini tırnağına takarak, çabalayarak, sebat ederek, Allah’tan hayırlısını isteyerek bu dünyada bir şeyler kazanıp da, çoluk çocuğuna bırakabiliyor. 

Bunun baştan sona şeytanın bir oyunu olduğunu bileceğiz. Allah’ın haram kıldığına yaklaşmayacağız. Bugün memur maaşıyla evini geçindiriyorsan, yarın sana o paralar çıktığında hanene, ailene gelecek derdin haddi hesabı olmaz. Allah onları çıkarır senden. Müslüman uyanık olur. Uyanık olalım dostlar.

Bu konuları herkese anlatalım. Yılbaşı diye milyonlar isyana kalkarken biz Rabbimizin emirlerinden şaşmayalım. Kimi vazgeçirebilirsek kardır. Bir müslümanı dahi bu günahın karanlığından kurtarıp, Kur’ân’ın aydınlığına getirebilirsek ne mutlu bize.

Çok meşhur bir sözle bitireyim yazımı; Nimet ablaya değil; nimet veren Allah’a güvenin..!

Vesselam…

Recep ÇELİK
İmam-Hatip
Dini Sorularınız için;
recepcelik2925@gmail.com

YORUM EKLE