O KADAR

"Hiçbir amelime güvenmiyorum sadece Allah'ın düşmanlarına düşmanlığım var..."
A.Arvasi

Bu şehrin sözüm ona yazan kalemleri, şairleri, din adamları (bir iki kişi hariç) köşelerinde, kürsülerinde şehrimizi adeta veba mikrobu gibi istila eden edep hayâdan yoksun çıplaklık hastalığına tek bir cümle, kelime ve hatta bir küçücük hece dahi etmiyor.

Bu konuda duyarlı olan ve her şeye rağmen yazan bir kalemi olarak dün de, bugün de ve hatta Rabb'im nasip ederse bizler uyanana kadar yarınlarda da yazmaya devam edeceğim.

Bu konuda her ne kadar çevremdekiler;

"Aman hocam boş veeeeer, bu memleketi sen mi düzelteceksin, başına iş alırsın, sonra Sobran'da gözlerini açarsın" deseler de ben yazmaya, anlatmaya devam edeceğim.

Rabb'imin buyurduğu üzere;

Elimle olmuyor, dilimle de olmazsa kalbimle buğz etmeye devam edeceğim. Gayem kimsenin özel hayatına, tercihlerine, din ve mezhebine, meşrebine karışmak değil esasında. Tek gayem İbrahim ateşine gagasında su taşıyan serçe misali en azından safımızın belli olmasıdır.

Benden çok defa duyduğunuzu bir kere daha hatırlatmak istiyorum;

"Ey kızım, kardeşim, bacım. Ben özgürüm diyorsun ya doğru. Doğru olmasına doğru da senin bu özgürlüğün benim özgürlüğümü engelliyor ya o yüzden. Yoksa medeniyeti sadece soyunmak olarak algılayan o beynine ben ne yapabilirim ki..."

O zaman Üstad Akif'in o meşhur beytini iyi idrak ederek bir değil yüz kere okumanı ve anlamanı istirham ediyorum. Neydi o beyit?

"Medeniyet açıp saçmaksa bedeni,
 Desene hayvanlar bizden daha medeni .."

Geldiğin yerin örf, adet, inanç, moda ve her ne zıkkımsa adetlerini iki dağın arasında mazbut yaşayan bu şehirde ve üstelik mübarek Ramazan ayında YA-PA-MAZ-SIIIIN....!

Değerli müftüm, hocalarım, vaizlerim camilerde vaazlarda çiçek, böcek, ağaç gibi konulardan çok toplumun kangreni olan çıplaklık, fuhşiyat, alkol, uyuşturucu, madde bağımlılığı ve kul hakkı, adalet, iltimas, torpil ve benzeri konulardan bahsedin.

Son cümle olarak;

Gümüşhane Cadde ve sokaklarında her bir yanını teşhir edene, mübarek Ramazan ayında milletin içinde sigara içene ve bunlara göz yumanlara ben HAKKIMI helal etmiyorum.

Ve Abdülhakim Arvasi'nin deyimiyle yazıma nokta koyuyorum;

"Hiçbir amelime güvenmiyorum sadece Allah'ın düşmanlarına düşmanlığım var..."

O kadar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökhan Ilgaz
Gökhan Ilgaz - 2 ay Önce

Yüreğinize sağlık

ali
ali - 2 ay Önce

güzel yazı tebrikler. ama buna ilk tepkiyi gene müslüman görünümlüler verecek, hazır ol.

kenan okumuş süleymaniye
kenan okumuş süleymaniye - 2 ay Önce

ustat öncelikle hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyor yazılarına demam diliyorum sevgiler,,,