PASTANIN TAMAMI KİMİN OLACAK?

Düğün dernek bahane
Şairle sohbet şahane
Gelin canlar bir olun
Hükmedelim cihane


Geçtiğimiz Mayıs ayında Yıldırım adında bir arkadaşımın düğününe gitmiştim. Beni köy meydanında coşkulu bir şekilde karşıladılar.İzin versem omuzlarına bile alacaklardı.Bu kadar ilgi neyin nesiydi.Bende bilmiyorum.

O arada, uzaktan değneğinin ucuna basa basa gelen yaşlı nineyi gördüm. Bütün dikkati bendeydi. İyice yaklaşınca  oğlum hoş geldin. Nerelerde kaldın?Gözümüz yollarda kaldı, dedi.Ben yine şaşmıştım.Şaşkınlığım geçmeden hocam hoş geldiniz.Ben Hasan’ın küçük kardeşi Hüseyin.Bu yaşlı da bizim biricik ninemiz,dedi.

Beni hemen köy odasına götürdüler. Baş kota oturttular. Altıma minder, yanlarıma yastık, önüme çeşit çeşit  yiyecek koydular. Beş on dakikadan sonra ben bu ilgi ve alakadan sıkıldım.Hemen altımdaki minderi,yanımdaki yastıkları ve de önümdeki yiyecekleri kaldırttım.Diz kurdum oturdum sedirin üzerine.Ancak rahatlamıştım.Tabi bu davranışıma gençler de sevindiler.Başladık gençlerle koyu bir muhabbete.Zaman su gibi akmış.Vakitte gece yarısını çoktan geçmiş, üç olmuştu.Herkes evine dağıldı .Bizde Yıldırım, Hasan ve kardeşi Hüseyin ile odada yatmak için yer yatağı hazırlamaya koyulduk.

Sabah on civarıydı. Yaşlı nine, Hasan ve Hüseyin’ i dışarı çağırdı. Düğün için iki oda hazırlanmış.Hasan bir odaya,Hüseyin de diğer odaya hizmet ediyordu.Nine yapmış olduğu kocaman pastayı ikiye bölmüş, yarısını Hasan’a,diğer yarısını da Hüseyin’e vermiş.Hasan pastayı oda da güzel bir organizasyonla arkadaşlarına ikram etmiş.Hüseyin ise pastayı herkese ikram etmeyi bırak,tabiri caizse çar çur etmiş.Kimsenin ağzına doğru dürüst bir şey gitmemiş.

Bu durum ninenin kulağına gitmiş. Yaşlı nine Hüseyin’e dönerek bundan sonra bırak pastanın yarısını ,sana pasta hiç yok demiş.

Hüseyin bu durumun sorumlusu olarak abisi Hasan’ı görüyormuş. Oysaki Hasan ‘ın hiç suçu yokmuş. Hüseyin kendine ve etrafındakilere bakmadan , suçu başkasında arıyormuş.

Aradan aylar geçmiş. Yaşlı nine bu durumdan rahatsız olmuş. Torunlarına son bir fırsat daha vermeye karar vermiş. Kasımda yeni bir düğün var.Kim bu düğünde iyi hizmet ederse pastanın tamamını O’na vereceğim,demiş.

Şimdiden, düğün tarihi yaklaştıkça heyecan artıyor.Bakalım pastanın tamamı kimin olacak ??
YORUM EKLE