Sayın Valimize ilk destek bizden olsun

Malumunuz, önceki gün yapılan il koordinasyon toplantısı sırasında Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz, Bağlarbaşı Mescitli arasında hafif raylı sistem önerisini katılımcılarla paylaştı.

Son derece önem arz eden ve Gümüşhane’nin birçok sorununu ortadan kaldırabilecek nitelikteki bu öneri, beni ziyadesi ile memnun etti.  Kendi adıma, Gümüşhane için hayalini kurduğum projelerden bir tanesi; Harşit Çayının ıslahı projesi, bir diğeri de hafif raylı sistem ulaşımına geçilmesi idi.

Belediyemiz tarafından öncelikler arasına alınan, eski ve yeni milletvekillerimizin gayretleri sonucu DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan ıslah projesi, Gümüşhane’mizin çehresini değiştirebilecek öneme sahiptir. Yürüyüş yolları, dinlenme alanları, kafeteryaları ve peyzaj çalışmaları sonrası oluşturulacak görsel güzellikleri ile Harşit Çayı, şehrin sosyal ve kültürel zenginliğinin en önemli unsuru olacak nitelikte. Bu nedenle başta Orman ve Su İşleri
Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Sayın Valimizin dile getirdiği “Hafif Raylı Sistem” konusuna gelince, yukarıda belirttiğim gibi birçok sorun kendiliğinden çözüme kavuşturacak bir projedir. Bu sorunların başında ulaşım gelmekle beraber, park sorunu, kent merkezinde fahiş denebilecek düzeylere çıkmış dükkân kiraları sorunu, yerleşim yeri sorunu, yeşil alan sorunu ve daha niceleri sayılabilir.

Bu projenin, direkt veya dolaylı katkısı her alanda gözle görünür seviyede olacaktır. Şehir, Harşit eksenli olarak genişleyecektir mesela. Yeni merkezler oluşacak, insanların dar alanda kısa paslaşmalar yapmak zorunda kaldığı mevcut şehir merkezinin yükü hafifleyecektir. Bağlarbaşı ve Hacıemin’de oluşması muhtemel merkezler; yeni iş imkânlarını, yeni alışveriş alanları açılmasını tetikleyecektir. Dolmuş ulaşımına alternatif oluşmakla beraber, uzayan mesafeler yeni hatların yapılmasını zorunlu kılacaktır.

Vali Yücel Yavuz tarafından ifade edilen bu öneri, değişik ortamlarda sürekli olarak konuşulmuş olsa da, resmi ağızdan ilk kez ciddi bir biçimde dilendirilmiş oldu.  Hafif raylı sistemin yanı sıra teleferik projeleri hayata geçirildiğinde; muhtemel uydu kentler, Gümüşhane Üniversitesi, Süleymaniye Mahallesi, Kayak Tesisi, Mesire alanı gibi alanlara ulaşım birbirine bağlanmış olacak. Toplamda üniversite öğrencileri ile birlikte 35 bin kişiyi aşmış öğrencilerimiz, duraklarda üşümekten kurtulacak, rahat, konforlu ve daha hızlı ulaşım imkânına kavuşacak.

Sayın Valimizin dile getirdiği güzergâh iyi düşünülmüş olmakla beraber aynı zamanda ihtiyaç dâhilinde uzatılmaya ve kısaltılmaya son derece elverişli durumdadır. Marka kent hedefiyle yola çıkılmış olan Gümüşhane’mizin bunun gibi vizyon projelere ihtiyacı vardır. Bu türde büyük projeleri başlatıp, hayata geçirenlerin adları, Gümüşhane ve Gümüşhaneli var olduğu sürece hayırlarla yad edilecektir. Bu, kuşkusuz hizmet ve siyaset erbabı için de en büyük onurdur.

Son olarak, Sayın Valimizin bu önerisinin sonuna kadar destekçisi olacağımızı ifade ederken, projelerin hayata geçirildiği gün Gümüşhane’nin yıldızının parladığı gün olacağını belirtmek isterim. İşte o gün “Burası Gümüşhane” söylemini gururla kullanmaya başladığımız gün olacaktır.
YORUM EKLE