Aydın: Gümüşhane’de seçimin galibi MHP'dir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, 31 Mart’ta yapılan ve il genelindeki 14 belediyenin 10’unu alarak Türkiye rekoru kıran MHP’nin Gümüşhane’de seçimin galibi olduğunu söyledi.

Aydın: Gümüşhane’de seçimin galibi MHP'dir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, 31 Mart’ta yapılan ve il genelindeki 14 belediyenin 10’unu alarak Türkiye rekoru kıran MHP’nin Gümüşhane’de seçimin galibi olduğunu söyledi.

Gümüşhane’de il genelindeki 14 belediyenin 10’unu alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı yeni başkanlarla Ramada Gümüşhane otelinde bir araya geldi. Partinin kurmayları yeni seçilen başkanlara Cumhur İttifakı önemli uyarılarda bulundu.

“Emeklerimizin karşılığını aldık, Türkiye rekoru kırdık”

Toplantıda Belediye Başkanları ve partililere seslenen İl Başkanı Nadim Aydın, “Biz bugün Gümüşhane’nin 14 belediyesinden 10,5 belediyesini kazandık. Bu Türkiye’de bir rekordur. Kaybettiğimiz belediyelerden birisini 4 oyla kaybetmişiz. Dolayısıyla Gümüşhane’de seçimin galibi MHP, dolayısıyla sizlersiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Emeklerimizin karşılığını aldık” dedi.

“Bu başarıyı milletvekilliğiyle taçlandıralım”

Bundan sonraki hedeflerinin başkanlardan genel seçimlere kadar herkese dokunarak, MHP’nin üretken belediyeciliğinin ne olduğunu anlatarak, yapılacak çalışmalarla herkesin gönlüne girerek genel seçimlerde MHP’nin bu başarısını milletvekilliği ile taçlandırmak olduğunu kaydeden Aydın, “Bunu sizden bekliyorum. Sakın ola ‘bu bana oy vermedi, bu bana ters çalıştı, benim bununla işim olmaz’ hiçbir belediye başkanımın bunları deme lüksü yoktur. Burada yakılan kıvılcımın Irak’taki Türkmenlere, Suriye’de ki Türkmenlere, Çeçenistan’a, bu coğrafyada yaşayan bütün Müslümanlara bir cesaret ve şevk olduğunu hepimizin bilmesini istiyorum” diye konuştu.

“Dinlememek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar”

Seçimler boyunca gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm teşkilat mensuplarını tebrik eden Aydın, “Allah hepinizden razı olsun. Biz de çalıştık ve başardık. Atatürk’ün dediği gibi ‘Dinlememek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’. Bizde bu süreçte dinlenmemek üzere yola çıktık. Hedefe vardık ve yorulmadık. Bizim bu son seçimimiz değil. MHP gönül isterdi ki Türkiye ve Gümüşhane’nin her yerindeki belediyeleri kazansın. Bu çalışmalarda eksikliklerimiz olabilir. Ama Gümüşhane Türkiye genelinde bir rekora imza atmıştır. Bu da bizim için gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı ve Milletvekillerine teşekkür

Seçim sürecinde Cumhur İttifakı kampanyası yürüttüklerini belirten Aydın, Cumhur İttifakına bağlı kalarak kazanan hangi belediye başkanı olursa olsun Cumhur İttifakının belediye başkanı olacak diyen AK Parti il başkanına ve milletvekillerine de teşekkür etti.

“Projelerinizi Milletvekilleri de takip edecek biz de”

Başkan Aydın, Gümüşhane’nin AK Partili mevcut 2 milletvekilinin Cumhur İttifakının milletvekilleri olduklarını hatırlatarak, “Dolayısıyla kazandığımız belediyelerde belediye başkanlarımızın yapacağı projeleri Ankara’da veya Gümüşhane’de takipçisi olarak hem MHP İl Başkanı olarak biz olacağız hem de AK Parti İl Başkanı olarak Celalettin Köse olacaktır. Bizim projeleri hayata geçirmek için Ankara’dan ilimize yapılacak yardımları da gerek 2 MYK üyelerimiz gerek se Cumhur İttifakının Gümüşhane’de ki milletvekillerine bu işleri yaptıracağız inşallah” dedi.

“Belediye başkanlarımız bu saatten sonra sadece MHP’nin değil kazandıkları ilçenin ve beldenin tarafsız belediye başkanı olacaklar”

Konuşmasının son kısmında 31 Mart seçimlerinin MHP için son seçim olmadığını, Nizam-ı Alem, İlayı Kelimetullah davası yeryüzüne dağılana kadar turana, kızıl elmaya kadar davalarının devam edeceğini vurgulayan Aydın, seçimleri kazanan Belediye Başkanlarına şu talimatı verdi: “İlçe ve belde belediye başkanlarımız bu saatten sonra sadece MHP’nin değil kazandıkları ilçenin ve beldenin tarafsız belediye başkanı olacaklar. Biz yıkılmaz dediğimiz belediye başkanlarının niye yıkıldıklarına şahit olduk. Bizim belediye başkanlarımız bize oy veren vermeyen herkesin yardımına koşacak, herkese elini uzatacak, herkesi kucaklayacak.”

“Bu yaşımıza kadar hayal ettiğimiz mutluluğu sizler yaşattınız”

MHP MYK Üyesi Akın Üstün ise “Bu yaşımıza kadar hayal ettiğimiz mutluluğu sizler yaşattınız bize” tespitinde bulunarak teşekkür etti ve “Biz Türk milliyetçilerinin hayali budur. Üç hilal eğer bir burçta dalgalanıyorsa orada adalet vardır, huzur vardır, güven vardır, hoşgörü vardır, samimiyet vardır. Biz hep bu hayalle yetiştik, hep bu inançla yaşadık” dedi.

“Ortak akılla yürüyün ki güçlü olasınız”

Başkan adaylarına MHP şemsiyesi altında başkan olduklarını unutmamalarını isteyen Üstün, “Bizi bir eden, ayakta tutan, 50 yıllık geçmişi olan MHP’dir. Sizler MHP’nin şemsiyesi altında başkan oldunuz. MHP ile ne kadar bütünleşirseniz o kadar güçlü olursunuz. Farklı siyasi görüşlerden olan insanlardan oy almış olsanız bile ana iskeletinizi oluşan MHP’nin mensuplarıydı, ülkücü hareketti. Sizlerden en büyük ricam şu: Ne kadar güçlenirsen fitne o kadar artar. Fitneye karşı durabilmenin yolu birlik, beraberlik içerisinde olmaktır. İlçelerdeki ve beldelerdeki belediye başkanlarıma ilçe teşkilatlarından kopmayın, ilçe teşkilat başkanıyla beraber çalışın, istişare edin. Ne siz onun işine karışın ne o sizin işinize karışsın. Ama ortak akılla yürüyün ki güçlü olasınız” diye konuştu.

“Nefislerinizi ayaklarınızın altına alacaksınız”

Seçim boyunca çok zor bir süreç geçirmelerine karşın önlerinde 5 yıl gibi daha çetin bir süreç olduğunu vurgulayan Üstün, “Bu 5 yıl içerisinde gerek karşınızda rakip olup kaybedenler, gerek parti içinden yada parti dışından size muhalefet edenler, gerekse bir daha ki dönemin hesabını yapanlar sizi rahat bırakmayacaklar. Sizin de rahat hizmet edebilmeniz için teşkilatla birlikte olup onun gücünü arkanıza alırsanız siz yürümeye bakarsınız, teşkilat önünüzü açar. Aksi takdirde kendi içerisinde çatışan hiçbir siyasetçi bugüne kadar kazanamamıştır. Bu bizim son seçimimiz değil. Kazanmış olduğumuz bu zaferi artırarak devam ettireceğiz. Eğer sizler size güvenenleri mahcup etmezseniz, teşkilatla birlik içerisinde olursanız önümüzdeki seçimde Gümüşhane’nin tamamı bizim olacaktır. Sizler kazanan belediye başkanları olarak nefislerinizi ayaklarınızın altına alacaksınız. Halka hizmeti Hakk’a hizmet sayıp yoluna yürüyecek” şeklinde konuştu.

“Bu saatten sonra bu millet sizden hizmet bekliyor”

MHP’nin Cumhur İttifakı’nın mimarı ve paydaşı olduğunu belirten Üstün, “Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AK Parti olabilir fakat bu işin fikir babası, ortaya koyan, bugünlere getiren en büyük güç MHP’nin Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’dir. Allah izin verirse bu Türk milleti var olduğu sürece devam edecek olan bir ittifaktır. Sizlerden bunu artık benimsemenizi istiyorum. Biz bazı yerlerde AK Parti’li kardeşlerimizle bir yarışa girdik. Bu yarış sizi üzmüş, kırmış olabilir. Onların davranışları sizi rencide etmiş olabilir ama kazanan taraf sizseniz o zaman bunları unutacaksınız ve cumhur ittifakının ruhuna uygun hareket edeceksiniz. Biz Gümüşhane ölçeğinde Cumhur İttifakınıza ne kadar sahip çıkarsak Genel Başkanımızın eli o kadar güçlü olur. Eğer burada bir belde, bir ilçemiz Cumhur İttifakına aykırı hareket ederse bundan en çok bizim Genel Başkanımız rahatsız olur, böyle bir şeye de müsaade etmeyiz. Bizi bu kadar güçlü kılan, bu kadar belediye almamızdaki en büyük etkenlerden birisi genel başkanımızın doğru stratejisidir. Geçmiş seçimlerde de hep beraber yaşadık. AK Parti ile aramızdaki uçurumu kim kaldırdı? Bizler mi? Hayır. Genel Başkanımızın kurduğu Cumhur İttifakı AK Parti seçmenine onun ne kadar haklı olduğunu gösterdi ve onlar da bu seçimde teveccüh gösterdiler dediler ki ‘MHP de, AK Parti’de Cumhur İttifakının bir parçasıdır’ ve bize oy vererek sizlerin seçilmesini sağladılar. Bizler de bu sorumluluk ve bu güçle hareket ederek bu millete hizmet üreteceğiz. Eğer siz aranızda birlik olup birbirinizle istişare halinde olursanız hiç hata yapmadan hep başarıya imza atarsınız. Artık Gümüşhane size emanet, emanet ehline teslim edildi. Bu saatten sonra bu millet sizden hizmet bekliyor” ifadelerini kullandı.

“Teşkilatı ciddiye alın, teşkilatı önemseyin”

MHP MYK Musa Küçük ise “Bizim marka yaptığımız, müteahhit yaptığımız, meclis üyesi yaptığımız, belediye başkanı vekil yaptığımız ne kadar isim varsa MHP’nin kurumsal kimliğine karşı savaş açtılar” ifadeleriyle başladığı konuşmasında “Bir avuç inanmış insan, bir kısmımız buradayız bir kısmımızda da aramızda yok ama Gümüşhane’nin ilçelerinde, beldelerinde omuz omuza verdik MHP’nin kurumsal kimliği şahısların menfaatinden, şahısların getirisinden daha büyüktür dedik. Bugün onun günüdür. Benim sizden ricam şudur ki teşkilatı ciddiye alın, teşkilatı önemseyin. İlçe ise ilçenizde il ise ilinizde birlikte omuz omuza verelim ne yapılacaksa birlikte yapalım” dedi.

“Ben kazandım kafama göre yapayım demeyin, siz kaybedersiniz”

Başkanlara “Ben kazandım kafama göre yapayım demeyin, siz kaybedersiniz” uyarısında bulunarak genel merkez uyarısı yapan Küçük, şöyle konuştu: “Kazandığımız zaman ben kazandım, kaybettiğimiz zaman Devlet Bahçeli kaybetti, MHP kaybetti demek yok. Beraber kazandık, kaybedersek de beraberiz. Bundan sonra da bu hizmetler gelecekse beraber gelecek. Genel Başkanımızın ve genel merkezimizin izlediği bir yol var. Bu yola uyacak ve bu yolda ilerleyeceğiz. Ben kazandım kafama göre yapayım demeyin, siz kaybedersiniz. Kendini vazgeçilmez gören insanların hepsi siyasetin çöplüğünde. Ama teşkilat ayakta ve dimdik duruyor. Sizden ricam, MHP teşkilatları ile koordineli olun. Bizden bir şey isterseniz umursamazsak, ciddiye almazsak o zaman yakamıza yapışın. Sizde teşkilatı ciddiye almazsanız, vatandaşı ciddiye almazsanız bizde sizin yakanıza yapışırız. Özellikle Cumhur İttifakı konusunda çok hassasız. Ben kazandım o benim rakibimdi şeklinde bir söylem yok. İki lider ölümüne yola çıkmış, beraber yürüyor attığımız her adımda buna dikkat edeceğiz. Seçim artık bitti. Bütün oy veren vermeyen herkese hizmette eşit davranacağız. Asla ayrımcılık yapmayacağız. Onun da takipçisi olacağız. Ne olursa olsun teşkilatın hiyerarşisinden kopmayacağız. Bize büyük bir mutluluk yaşattınız. Gümüşhane’de seçimin kazananı MHP ve Cumhur İttifakıdır. Allah hepinizden razı olsun.”

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın da katılmasıyla Belediye Başkanlarının hatıra fotoğrafı çektirmesiyle programa sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER