Harmancı adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 12 Ocak pazar günü yapılacak olan merkez ilçe kongresinde Ahmet Harmancı adaylığını açıkladı.

Harmancı adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 12 Ocak pazar günü yapılacak olan merkez ilçe kongresinde Ahmet Harmancı adaylığını açıkladı.

Mevcut başkan Tekin Saraçoğlu'nun yeniden aday olduğunu deklare etmesinin ardından Harmancı da parti binasında düzenlediği toplantı ile adaylık sürecini resmen başlattı.

Önceki dönemlerde il ve ilçe başkanlığı yapmış isimlerle Atatürk Caddesinden itibaren ellerindeki CHP bayraklarıyla yürüyerek parti binasına gelen Harmancı, başvuru dilekçesini teslim etti.

Burada yaptığı basın açıklamasında 18 yaşına girdiği 2005 yılında resmi üyeliğini yaptığı CHP'de 2012 yılında Gençlik Kolları İl Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı ve Gençlik Kolları Kurultay Delegeliği görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Harmancı, bu görevlerini 2014 yılında devrettikten sonra resmi görevde bulunmasa da partililik bilinci ile çizgilerinden sapmadan partilerinin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda dışardan mücadele etmeye devam ettiğini dile getirdi. 

Gelinen noktada partinin daha genç ve dinamik bir yapı ile hareket etmesi inancına vararak bu mücadelede gençler olarak en önde olmaya karar verdiklerini kaydeden Harmancı, “Sosyal demokrat bir ailenin evladı ve CHP'nin öz evlatları olarak partimizin daha aydınlık günlere gelmesi adına, bayrağı en yukarıya taşımak için büyüklerin tecrübelerini, gençlerin enerji ve dinamizmi ile birleştirerek aydınlığa yürüyüşün başlangıcı olan Merkez İlçe Başkanlığına aday oldum. Ben ve bu mücadeleye talip olan ekibimiz koltuklardan güç almak için değil, o koltuklara güç katmak için yola çıktık. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri olarak Bursa nutkundan aldığımız güç ve görev bilinci ile bugün bu ateşi burada yakmış bulunmaktayız. Yaklaşık 4 yıldır görev yapan parti yöneticilerimize sundukları katkı ve emekleri için teşekkür ediyor, pazar günü gerçekleştireceğimiz demokrasi şölenine tüm yoldaşlarımızı davet ediyor desteklerini bekliyorum. Kazanan kravatlılar değil, yeşil parkalılar olacak" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER