Hasan Kulaksız, AK Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Gümüşhaneli işadamı Hasan Kulaksız, AK Parti’den Gümüşhane Milletvekili aday adaylığını düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile açıkladı.

Hasan Kulaksız, AK Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı
Gümüşhaneli işadamı Hasan Kulaksız, AK Parti’den Gümüşhane Milletvekili aday adaylığını düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile açıkladı.

Gökırmak Düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya ailesi ve Şiranlı akraba ve hemşehrileriyle katılan 43 yaşındaki Kulaksız, bugüne kadar hep ilkleri yapan adam olduğunu, Milletvekili olması halinde de Gümüşhane’ye ilkleri yapacağını söyledi.

Her ilçede istihdam oluşturma sözü veren Kulaksız, Gümüşhane’nin büyük kalkınma hamlesi için mücadele edeceğini, her bir ilçeyi bacalı-bacasız sanayi ile tanıştıracağını bunun için öncelikle gurbet-sıla birlikteliğini sağlayacağını ve her zaman için çalışan, terleyen bir milletvekili olacağının sözünü verdi.

AK Parti'nin muhtemel milletvekili aday adayları içerisinde en güçlü simalardan olan Hasan Kulaksız, yoğun bir katılım ile Gökırmak Düğün Salonu'nda pazartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı.

Milletvekili olması durumunda gerçekleştirmeyi planladığı projelerini de kamuoyuyla paylaşan Kulaksız’ın oldukça hazırlıklı ve Gümüşhane’nin dört bir köşesine hakim olduğu izlenimiyle basın açıklamasını, vizyonunu ve projelerini anlatan bir sunum ile gerçekleştirdi.

Önce kendi özgeçmişi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Hasan Kulaksız, şunları dile getirdi: “Bir evladınız olarak; şehrimizin, içerisine sıkışmış olduğu coğrafik ve ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle yüz binlerce evladınız gibi küçük yaşta gurbette rızkımın peşine düşmek zorunda kaldım. Büyüklerimizin isteğiyle 13 yaşında düştüğüm gurbet ellerde, şehir şehir gezerken nasip oldu; Konya’da ticari hayata atıldım ve kendimce güzel işler yapmaya çalıştım.

Ama her defasında, gurbette olmanın burukluğunu ve acısını yüreğimin ta derinlerinde hissettim. Yazları annemi ziyarete geldiğimde, düğünlerde, bayramlarda, cenazelerde yolumuz baba toprağına düştüğünde her zaman için “imkân olsaydı da, baba ocağından hiç ayrılmasaydık” diye geçirirdim içimden.

“Neden böyle?” diyerek sorguladığımda da imkânsızlıkları görüyorum. Coğrafi koşulların zorluğunu fark ediyorum. İklimin elverişsizliğini ve kaynakların kıtlığını sorguluyorum. Ancak şimdi daha iyi anlıyorum ki, günümüzde bunların hiçbiri dermansız dert değil. İnsanlar, kutuplarda kendilerine imkânlar yaratırken, çöllerde cennet bahçeleri inşa ederken bizler neden Gümüşhane’mizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartamayalım.

Gümüşhane’mizin genel bir değerlendirmesini yapacak olursak, 12 yıllık AK Parti iktidarında alt yapıya yönelik çok önemli adımların atıldığını ve şehrimize can simidi olacak çalışmalarında devam ettiğini görmekteyiz. Sosyal devlet alanında ise, tüm ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de önemli adımlar atıldı. Sağlık alanında büyük iyileştirmeler sağlandı. 12 yıl öncesiyle kıyasladığımızda şehrimizin ve insanımızın çok daha iyi koşullarda olduğunu hep birlikte görmekteyiz ve yaşamaktayız.

Ancak kat edecek çok daha uzun yolumuz var. Bu yolu birlikte kat etmek ve el ele Gümüşhane’mizi bir adım öteye taşımak için AK Parti’nin bir neferi olarak desteklerinizi bekliyorum.

2023 hedeflerine kilitlenmiş olan ülkemizin, istenilen noktaya gelmesinde şehrimizin gelişiminin önemli bir katkısı olacaktır. Bizler eğer el ele vererek şehrimizi kalkındırabilirsek, işte o zaman Filistin’deki mazluma da, Suriye’deki yetime de, Sincan özerk bölgesindeki Uygur kardeşlerimize de, Somali’de sömürülen öksüzlere de kol kanat gerebiliriz.

İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, AK Parti Gümüşhane Milletvekili olmam halinde, şehrimiz için insanımız için gerçekleştirmeyi düşündüğüm projelerimi birazdan sizlerle paylaşacağım.

BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ

Yatırımlar için gurbet-sıla birlikteliğini sağlamalıyız.

Biz Gümüşhaneliler, gittiğimiz her yerde dernekleşme ve vakıf kurma konusunda oldukça başarılı işlere imza atıyoruz. Bugün İstanbul’dan Ankara’ya İzmir’den Kocaeli’ye, Konya’dan Kayseri’ye kadar hemen hemen ülkemizin her köşesinde bir Gümüşhaneliler derneğine rastlamak mümkün. Bazı şehirlerimizde ilçelerimizin, beldelerimizin hatta köylerimizin dahi dernekleri bulunmaktadır. Bir araya gelme ve sivil toplum kuruluşu kurma konusunda birçok şehrin insanı tarafından takdir topluyoruz.

Ülkemizin her bir köşesinde bürokrat, akademisyen, esnaf, iş adamı, sivil toplum temsilcisi olarak hizmet eden binlerce vatandaşımız var. Düşüncem odur ki, eğer bizler bu değerlerimizi bir araya getirebilirsek, birlikte ortak akıl toplantıları yaparak, onların ihtiyaçlarını ve isteklerini tespit ederek, şehrimiz için neler yapılabileceği ile ilgili vizyonlarımızı birbirimizle paylaşabilirsek, işte o zaman modern bir Gümüşhane’nin inşasını hep birlikte başarmış olabiliriz.

ŞEHRİMİZİ YATIRIM ÜSSÜ HALİNE GETİRMELİYİZ

Bugün İstanbul, İstanbul olmuşsa, Ankara Ankara, Konya Konya olmuşsa bunun en önemli nedeni bu şehirlere yapılan yatırımlardır.

Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sayın Başbakanımızı örnek alarak çalışacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız nasıl ülke ülke gezip, o ülkelerden yatırımları ülkemize çekmeye çalışıyorlar, iş adamlarıyla görüşüp ülkemize yatırım kazandırmaya çabalıyorlarsa, bizlerde benzer çalışmayı Gümüşhane’miz için yapacağız.

ÇALIŞAN/TERLEYEN BİR MİLLETVEKİLİ OLACAĞIZ

Gerekirse il il, ülke ülke gezerek iş adamlarını ziyaret edecek, şehrimizin sunduğu fırsatları anlatacak ve şehrimize yatırım yapmaları için onları teşvik edeceğiz. Bununla da yetinmeyecek, yatırım için gerekli olan konularda Ankara’da Sayın Başbakanımızla, Sayın Bakanlarımızla görüşerek onların katkılarını sunmalarını da sağlayacağız.

İşte bu nedenle Gümüşhane’mizin gece gündüz demeden “çalışacak/terleyecek bir milletvekiline” ihtiyacı vardır. İnşallah bu ihtiyaca layığıyla cevap vereceğiz.

GELENEKSEL MİMARİ İLE UYUMLU “YENİ GÜMÜŞHANE”Yİ İNŞAA ETMELİYİZ

Şehrimizin yatırım yapılabilir bir seviyeye gelebilmesi için içerisine sıkışmış olduğu dar vadiden sıyrılması ve doğu-batı yönünde genişlemesi gerekmektedir. Bu proje ile şehrin coğrafi alanının Torul ilçesi ile Kale Beldesi arasındaki bölgeyi içine alacak şekilde genişletilmesi gerekmektedir. Projenin ilk adımı Tekke Beldesi ve İkisu bölgesine yakın yerlere çeşitli kamu binalarının yapılması ve hükumet konağının mevcut yerinden kaldırılmasından oluşmaktadır.

Böylece mevcut hükumet konağının bulunduğu alan şehrimizin nefes alacağı bir meydan olarak belediyemiz tarafından düzenlenebilir. Bu aynı zamanda “Yeni Gümüşhane”nin inşasının da kapılarını aralayacaktır. Geleneksel mimari ile bütünleşmiş yeni Gümüşhane’nin inşası hem turizmin canlanması hem de yatırımların çekilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Bir milletvekilinin yapacağı en önemli katkı ön açmak, fırsatlar oluşturmaktır. Allah nasip eder, ilkleri gerçekleştiren AK Parti’nin bir milletvekili olursam, hükumetimizin bir temsilcisi ve hemşehrilerimizin bir hizmetkârı olarak bu projenin gerçekleştirilmesi için bakanlıklar düzeyinde çaba harcayacağım.

YOL HAYATTIR. YOL AYNI ZAMANDA YATIRIMCIYA FIRSAT SUNMAKTIR.

Özel teşebbüs olmadan, sadece hükumetimizin yatırımlarıyla büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmek mümkün değildir. Hükümetimizin yatırımları yatırımcıların önünü açacak şekilde planlanmaktadır. Bütçe disiplininden taviz vermeyen hükumetimiz, güçlü projelere verdiği destekle ülkemizi bugünlere taşımıştır. Bizlerde şehrimizin ihtiyaçlarını hazırlayacağımız güçlü projelerle hükumetimize anlatacak ve yatırımlar için kaynak çıkarılmasını sağlayacağız.

Hükumetimiz şehrimizi Dünya’ya açacak olan yolları büyük bir hızla tamamlamaktadır. Ancak, henüz proje aşamasındaki, şehrimizin ve ilçelerimizin kalkınmasına önemli katkılar sunacak olan, Havaalanı Projesinin Tren Yolu Projesinin, Gümüşhane-Kürtün-Tirebolu yolunun, Şiran-İkisu yolunun ve  Köse-Gümüşhane yolunun da ulaşımı kolaylaştıracak şekilde inşa edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede;

Salyazı Havaalanı Projesi; Şehrimizin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilebilmesini sağlayacak olan en önemli projelerden birisi de Köse’ye bağlı Salyazı beldesine kurulacak olan havaalanıdır. Yapılan araştırmalara göre 365 gün 24 saat uçakların inmesine elverişli iklime sahip olan bu bölgeye kurulacak olan havaalanı bir taraftan şehrimizin kalkınmasını sağlarken aynı zamanda da komşu ilimiz olan Bayburt’unda havaalanı probleminin çözümüne önemli bir katkıda bulunacaktır.

Tren Yolu Projesi; Hükümetimizin hali hazırda projeleri arasında bulunan ve fizibilite çalışmaları devam eden bu proje, şehrimizin karayolunun yanında demiryolu ağı ile de Dünya’ya açılmasını sağlayacaktır. Bu projenin gerçekleşmesi halinde de, şehrimiz yatırım yapılabilir bir potansiyele erişecektir. Bu projenin gerçekleştirilmesi, en önemli çalışmalarımızdan birisi olacaktır.

İLÇELERİMİZİN ŞEHRİMİZLE BAĞLANTISINI ARTIRACAĞIZ

Gümüşhane-Kürtün-Tirebolu Yolu; şehrimizin batıya açılan kapısı niteliğindedir. Bu yolu eğer duble yol olarak planlanır ve tamamlanırsa, transit geçiş için şehrimizin tercih edilme oranı artacaktır. Ayrıca, Kürtün ilçemiz şehrimize daha da yakınlaşacaktır. Böylece hem şehrimizin hem de Kürtün ilçemizin büyüme potansiyeli artacaktır. Bu yol aynı zamanda Kürtün ilçemize ve şehrimize yatırım yapılmasını da kolaylaştıracaktır.

Şiran-İkisu Yolu; Bilindiği üzere şehir merkezimiz ile ilçelerimiz arasındaki ulaşım coğrafi nedenlerle oldukça problemlidir. İşte bu problemleri ortadan kaldırmalı ve ilçelerimizi çevre illere muhtaç olmaktan kurtarmalıyız. Hali hazırda devam eden Şiran-İkisu Yolu’nun takipçisi olacak ve mümkün olan en kısa sürede tünel inşasının gerçekleşmesi için mücadele edeceğim.

Köse-Gümüşhane Yolu; Gümüşhane-Kelkit-Erzincan yolu ilçemizden geçerken Köse ilçemiz ticari anlamda oldukça canlıydı. Ancak, şehirlerarası yolun başka bir alana kaydırılması nedeniyle ticari hayat bitme noktasına gelmiş ve Köse ilçemiz adeta kendi talihiyle baş başa kalmıştır. Bu ilçemizin tekrar canlanması ve şehir merkezimiz ile olan bağının artması öncelikle Köse Dağı’na yapılacak olan bir tünel ile çözüme kavuşturulabileceğini düşünüyorum.  Buraya bir tünel yapılması konusunda elimden gelen gayreti sarf edecek, bu projeyi bakanlar kurulumuzdan geçirmek için üstün çaba göstereceğim.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMİ CANLANDIRMALIYIZ

Şehrimiz Kış Turizmi başta olmak üzere, mağara turizmi, kültür turizmi, yayla turizmi, bisiklet turizmi gibi alanlarda oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bu anlamda, şehrimizin tüm ilçeleriyle birlikte turizme açılabilmesi için “beyin fırtınası” yapacak ve ortak aklı oluşturacak bir ekibin projeler üretmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm Gümüşhaneliler olarak, STK’larımız ve kanaat önderlerimiz ortaklaşa gerçekleştireceği projeler ile şehrimizi 2023 hedeflerine hazırlamalıyız. Bu anlamda,

•         Süleymaniye Kış Turizm Merkezi
•         Yeşil Yol projesi
•         Yayla Kentler projesi
•         Klimatizm Turizmi Projesi
•         Alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve turistlerin ilgisini çekecek şekilde planlanması şehrimizin kalkınması açısından en önemli lokomotiflerimizden olacaktır

HER İLÇEMİZİ BACALI VEYA BACASIZ SANAYİ YATIRIMIYLA TANIŞTIRMALIYIZ

•         Şehir merkezimiz Pestil-Köme, Kuşburnu fabrikası ve madenlerle kalkınabilir.
•         Torul ve Kürtün Turizm, Kereste Fabrikası, Silah Fabrikası ve Balıkçılıkla Kalkınabilir
•         Kelkit Vadisini Organik Tarım Merkezi Haline Getirmeliyiz

Bu anlamda Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerimiz organik tarım merkezi haline getirilebilme potansiyeline sahiptir. Bu ilçelerimizde tarım, hayvancılık, yem ve süt fabrikalarının faaliyete geçmesi için özel teşvikler talep edilebilir. Biz siyasiler bunun alt yapısını hazırlamak zorundayız.

SAĞLIKTA BÖLGESEL MERKEZ OLMAK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ

Şehrimiz, Kuzeydoğu Anadolu’nun en gelişmiş şehri olan Erzurum’a 2,5 saat, Erzincan’a 2 saat, Doğu Karadeniz bölgesinin en büyük şehri Trabzon’a 1,5 saat, Giresun’a 2 saat, Bayburt’a 45 dakika mesafededir.

Büyük bir potansiyeli çevresinde barındıran şehrimize, daha önce akil insanlarımızca dile getirilen ve bu bölgede bulunmayan “Bölge Onkoloji Hastanesi Kurma projesi” gibi yatırımlar yerel kalkınma için önemli bir ivme özelliği gösterecektir.

Ayrıca şehrimiz, sağlıklı iklim ortamlarında bulunmayı, açık hava ve bol oksijenli temiz havanın yaygın olduğu dağ ortamlarında uygulanan tedavi şeklini ifade eden Klimatizm turizmi için son derece elverişlidir. Özel teşvikler ve yatırımlarla Klimatizm turizmi için üretilecek projelerle, şehrimizin kalkınması sağlanabilir.

GÜMÜŞHANEMİZİN KALKINABİLMESİ İÇİN ÇALIŞAN, TERLEYEN BİR MİLLETVEKİLİMİZ OLSUN

Biliyorum ki, her bir hemşerimin benim gibi hayalleri ve umutları var. Bu nedenledir ki konuşmalarımızda olumsuzluktan, umutsuzluktan yana değil, her zaman geleceğe dair bir umuttan, yapılan çalışmaları destekleyen yaklaşımdan yana tavır almaktayız. Bu nedenledir ki, “Olmaz” “olamaz” yerine her bir hemşerimin en çok ifade ettiği kavramlardan birisi olan “olsun, olsun” ile hayat bulan umudumuzun, kalkınma özlemimizin bir yansıması olarak seçim çalışmalarımızı da “Gümüşhanemiz için terleyen olsun” “Büyük yatırım hamlesi için çalışan olsun” konsepti üzerine oturttuk.

Yeni Anayasasını çıkarmış, Sosyal devlet anlayışını daha da geliştirmiş, Avrupa’ya özenen değil Avrupa’nın özendiği bir ülkeyi inşa edebilmiş ve 2023 hedeflerini yakalamış Yeni Türkiye’nin inşasında sizlerin destekleriyle mücadele etmek istiyorum.

“HEP BİRLİKTE YAPABİLİRİZ” ANLAYIŞIYLA HAREKET EDECEĞİZ.

Allah’ım nasip ederse eğer, “ben bilirim” “ben yaparım” anlayışı yerine “birlikte bilebiliriz” “hep birlikte yapabiliriz” anlayışı ile hareket edecek ve ortak akıl ile şehrimizi yönetmenin gayreti içerisinde olacağız. Ak Partimizin tüm politikalarında olduğu gibi şehrimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz hatta köylerimiz için en gerçekçi projeleri birlikte üretecek ve gerekli destek için Ankara’da birlikte mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2015 seçimlerinin ülkemiz ve şehrimiz adına hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan diler, bu kutlu yarışta mücadele eden tüm aday adaylarına ve vatandaşlarımıza başarılar dilerim.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER